Connect with us

Prin Oras

Autoritățile, luate prin surprindere de al cincilea val Covid, în al doilea an de pandemie, sunt ”unresponsive”. „Azi am sunat la DSP Cluj de 856 de ori… Asta după n-șpe valuri, t-șpe pregătiri, x miniștri la Sănătate și multă, muuultă gargară!!!”

Alex Campian

Published

on

Autoritățile, luate prin surprindere de al cincilea val Covid, în al doilea an de pandemie, sunt ”unresponsive”. „Azi am sunat la DSP Cluj de 856 de ori... Asta după n-șpe valuri, t-șpe pregătiri, x miniștri la Sănătate și multă, muuultă gargară!!!”

În Clujul ”smart”, un pacient Covid a sunat de aproape 1000 de ori la DSP pentru a efectua formalitățile legale, însă, în al cincilea val, în al doilea an de pandemie, Direcția de Sănătate Publică este foarte greu, spre imposibil de accesat de către persoanele infectate.Așa cum fiecare val de zăpadă, în fiecare iarnă, ia autoritățile prin surprindere, probabil că fiecare val Covid, din fiecare an, până la finalul pandemiei, va suprasolicita DSP-ul, care va deveni inoperabil. Din 2020, până în anul 2022, autoritățile statului român nu au fost capabile nici să creeze proceduri simple și ușor de urmat de către pacienții Covid, nici să implementeze soluții informatice care să automatizeze aceste proceduri. Așa că oamenii sună disperați la DSP, pentru a putea beneficia de concediul medical aferent perioadei de izolare/carantină.„Azi am sunat la DSP Cluj de 856 de ori… deocamdata. Mi-am pus contor pe auto redial.Am fost testat pozitiv de duminica, introdus in Coronaforms regulamentar. Am vorbit cu medicul de familie… am mai avut Covid, stiu procedura… ma gandeam sa ii ajut cu ancheta epidemiologica avand in vedere ca intre timp toti ai casei au simptome specifice.Am reusit sa trec de linia ocupata de 7 ori… si a sunat in sfarsit. Ring ring… de 10 ori si dupa care timeout, apel intrerupt. Nici macar un apel in asteptare, nimic. Ba chiar la unul dintre numere aveau un robot care raspundea: “Toti operatorii sunt ocupati, va rugam reveniti!”… si se intrerupea apelul imediat.Asta dupa n-spe valuri, t-spe pregatiri, x ministri la Sanatate si multa muuulta gargara!!! Foarte eficienta treaba ce sa zic, de doi ani stam cu pacostea asta de covid pe cap si nu am reusit sa ne organizam pe partea asta. Fantastic!As vrea sa fiu constructiv si sa incerc sa inteleg de ce nu s-a putut mai mult aici in Cluj, dar nu numai. Stiu ca la un moment dat s-au oferit multi voluntari sa dea o mana de ajutor in call center, insa in ce priveste infrastructura (centrala telefonica, roboti etc) oare de ce nu s-a facut nimic? Un chatbot ceva, asa mai din secolul 21? Unde sa dai un CNP si o lista cu nume si prenume si sa iti vina pe mail o decizie de carantinare ? Visez oare la cai verzi pe pereti? #covid”, a scris Andrei Pinte pe LinkedIn.„Oare ce se întâmplă cu DSP, de ce este imposibil să îi contactăm de mai multe zile/săptămâni deja? Au două numere de telefon pe site-ul lor care nu funcționează, iar email inboxul lor e full. Oamenii au nevoie de decizii, de informații de încredere… se pare că s-au pensionat la cea mai mare rată de infectare… E absolut inacceptabil”, a scris și Duduj Szilvia pe grupul de Facebook Clujul Civic. „Așa-i când nu se automatizează toate aceste procese. Vezi acolo „punctul unic de eșec” („single point of failure”) acel telefon la DSP, că nu putem să trimitem datele printr-un formular pe situl DSP, pe lângă varianta de a suna sau a trimite SMS, sau chiar a merge la ei la sediu.
Avem calculatoare și Internet pentru Facebook și Insta și WhatsApp și pentru joacă cu unealta în nisip, că la asta e bună tehnologia, nu la lucruri serioase, că atât știu unele partide despre tehnologie”, a remarcat Sorin Pânca, pe același grup de Facebook.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Revoltă în Piața Unirii: Femeie amendată pentru că circula cu bicicleta. Clujenii, FURIOȘI pe poliție!

Cosmin Ardelean

Published

on

Clujeancă amendată URIAȘ pentru că mergea cu bicicleta prin Piața Unirii: Poliția, acuzată de abuz!

O femeie din Cluj a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 1.310 lei, pentru că a circulat cu bicicleta în zona pietonală a Pieței Unirii. Clujeanca a denunțat măsura ca fiind abuzivă și a acuzat autoritățile că nu asigură infrastructură adecvată pentru bicicliști.

“2 amenzi în cuantum total de 1310 de lei pentru circulat neregulamentar pe bicicletă în « zona carosabilă » ( după cum îmi explica polițistul local) din cadrul zonei pietonale din cadrul Pieței Unirii, a doua primită la două săptămani distanţă pentru că am « refuzat VEHEMENT în mod REPETAT să prezint CI pentru identificare »”, a scris Mica Ioana pe Facebook.

Femeia a explicat că a refuzat inițial să se legitimeze pentru că nu i s-a explicat clar motivul amenzii, iar “VEHEMENT” a fost considerat tonul său când a criticat reglementarea pe care o consideră “aberantă”. Ea a subliniat inconsecvența autorităților, menționând că strada Universității permite accesul bicicletelor, iar trecerea de pietoni de la capătul străzii Napoca spre Piața Unirii are și bandă de biciclete care nu duce nicăieri, doar la polițiștii care amendează.

Mica Ioana a ridicat problema lipsei de legătură între pistele de biciclete de pe străzile Napoca și Eroilor, care îi obligă pe bicicliști să aleagă între a circula pe carosabil, printre mașini, sau a fi amendați pentru mers pe trotuar. “De ce sunt excluşi bicicliştii chiar din centrul oraşului? Dacă eu pedalez încet lângă nişte amici în zona pietonală în timp ce traversăm piaţa risc să iau o amendă ? Aşa înțeleg aceşti polițiști să servească interesul public într-un oraş sufocat de maşini?”, a adăugat ea.

Postarea a stârnit un val de reacții, mulți clujeni acuzând Poliția Locală de abuz și ipocrizie. “Bine că mașinile care ocupă o bună parte a trotuarelor din oraș nu sunt văzute de stimabili”, a scris un utilizator.

Întrebat despre cazul amenzilor, primarul Emil Boc a declarat că: “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic și a încălcat prevederile legale… Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”. Boc a admis totuși că amenda de 1350 de lei este mare și a promis că va cere lămuriri suplimentare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

A fost abuz sau aplicare a legii? Scandalul biciclistei aprinde spiritele la Cluj

Cosmin Ardelean

Published

on

Scandal în Piața Unirii: Boc acuză comportament sfidător! Soția activistului Dohotaru, amendată drastic pentru că mergea cu bicicleta!

Un incident aparent banal a stârnit o dispută aprinsă în Cluj-Napoca. Soția activistului de mediu Adrian Dohotaru a fost amendată de Poliția Locală pentru că a circulat cu bicicleta în Piața Unirii, iar primarul Emil Boc a intervenit în scandal, aducând acuzații grave la adresa acesteia.

Primarul a declarat că a primit o copie a procesului verbal și a cerut explicații Poliției Locale. “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic cu polițiștii locali și a încălcat prevederile legale”, a spus Emil Boc, confirmând că interdicția de a circula cu bicicleta în Piața Unirii rămâne în vigoare.

Boc a precizat că este deschis la discuții despre reglementarea circulației bicicletelor în Piața Unirii, dar a subliniat că, momentan, legea interzice acest lucru. În privința amenzii de 1350 de lei, considerată exagerată de mulți, inclusiv de primar, Boc a promis că va cere lămuriri suplimentare. “Nu sunt adeptul ca pentru prima abatere să mergi pe amenda maximă. Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”, a adăugat el.

Reacțiile la incident au fost împărțite. Unii clujeni susțin aplicarea strictă a legii, în timp ce alții consideră amenda disproporționată și cer o reglementare mai clară a circulației bicicletelor în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite