Connect with us

Prin Oras

În prag de primăvară, Primăria achiziționează de la Primărie servicii de deszăpezire cu circa 20 000 de lei

Alex Campian

Published

on

O lună de deszăpezire și îndepărtare a țurțurilor de pe acoperișurile imobilelor Primăriei va costa 125 500 de lei

Fiindcă omul politic liberal gospodar își face vara sanie și iarna car, Primăria păstorită de Emil Boc achiziționează servicii de deszăpezire la jumătatea lunii februarie.Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor din cadrul Primăriei contractează, cu 20.756,40  RON (4.197,71  EURO) serviciile de deszăpezire oferite de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, structură aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. Practic, o mână a municipalității deszăpezește pe alta, acum, în prag de primăvară.În ce constă serviciile de deszăpezire achiziționate de Primărie de la Primărie?„1. Curăţat manual zăpada; transportat zăpada de pe obiectiv (1 intervenție/locație) – preț unitar 0,25 lei/mp (parkingul Primăverii f.n. -1952 mp, parkingul Mehedinți nr. 58A -1417 mp, parkingul Băisoara nr. 1-3-1933 mp, parkingul Fabricii nr. 4 -1555 mp, parkingul Mehedinți-Negoiu f.n. -1416,99 mp).2. Curăţat mecanizat zăpada și gheața; transportat zăpada de pe obiectiv (1 intervenție/locație) – preț unitar 0,40 lei/mp (parkingul Primăverii nr. 20 -84 mp, parkingul Primăverii nr. 8 -120 mp, parkingul Mogoșoaia nr. 9-96 mp, parcarea cu barieră din Piața Unirii – 2266 mp, parcarea cu barieră din Piața Mihai Viteazu – 1836 mp, parcarea cu barieră din Piața Cipariu -2356 mp și parcarea de pe strada Năvodari -5000 mp)3. Curăţat mecanizat zăpada și gheața; transportat zăpada de pe obiectiv (1 intervenție/locație) – preț unitar 0,25 lei/mp (parking Hașdeu – 400 mp).4. Acțiune combatere polei – În caz de nevoie, parcările din P-ța Unirii, P-ța Cipariu, P-ța M.Viteazu). Materialul folosit – clorura de calciu – formă solidă – 6458 mp, preț unitar 2,15 lei/mp”Achiziția este una neobișnuită în Clujul în care primarul Emil Boc ne explica, în ianuarie, întrebat la radio ce facem cu gheața, că „Gheața… se sparge! Sau se topește!”Dacă, în toiul iernii, în zilele geroase, am putut aștepta înzăpeziți, zile la rând, să se topească de la sine zăpada și gheața, poate că ar trebui și acum, când primăvara ne bate la ușă, să lăsăm natura să își urmeze cursul și gheața să se topească singură, la soare. Până la urmă, banii publici pot fi folosiți mult mai util, eventual, pentru o alocare nerambursabilă către un ONG pentru un proiect cultural a la Cluj. 

Source link

Facebook Comments Box

Info

Revoltă în Piața Unirii: Femeie amendată pentru că circula cu bicicleta. Clujenii, FURIOȘI pe poliție!

Cosmin Ardelean

Published

on

Clujeancă amendată URIAȘ pentru că mergea cu bicicleta prin Piața Unirii: Poliția, acuzată de abuz!

O femeie din Cluj a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 1.310 lei, pentru că a circulat cu bicicleta în zona pietonală a Pieței Unirii. Clujeanca a denunțat măsura ca fiind abuzivă și a acuzat autoritățile că nu asigură infrastructură adecvată pentru bicicliști.

“2 amenzi în cuantum total de 1310 de lei pentru circulat neregulamentar pe bicicletă în « zona carosabilă » ( după cum îmi explica polițistul local) din cadrul zonei pietonale din cadrul Pieței Unirii, a doua primită la două săptămani distanţă pentru că am « refuzat VEHEMENT în mod REPETAT să prezint CI pentru identificare »”, a scris Mica Ioana pe Facebook.

Femeia a explicat că a refuzat inițial să se legitimeze pentru că nu i s-a explicat clar motivul amenzii, iar “VEHEMENT” a fost considerat tonul său când a criticat reglementarea pe care o consideră “aberantă”. Ea a subliniat inconsecvența autorităților, menționând că strada Universității permite accesul bicicletelor, iar trecerea de pietoni de la capătul străzii Napoca spre Piața Unirii are și bandă de biciclete care nu duce nicăieri, doar la polițiștii care amendează.

Mica Ioana a ridicat problema lipsei de legătură între pistele de biciclete de pe străzile Napoca și Eroilor, care îi obligă pe bicicliști să aleagă între a circula pe carosabil, printre mașini, sau a fi amendați pentru mers pe trotuar. “De ce sunt excluşi bicicliştii chiar din centrul oraşului? Dacă eu pedalez încet lângă nişte amici în zona pietonală în timp ce traversăm piaţa risc să iau o amendă ? Aşa înțeleg aceşti polițiști să servească interesul public într-un oraş sufocat de maşini?”, a adăugat ea.

Postarea a stârnit un val de reacții, mulți clujeni acuzând Poliția Locală de abuz și ipocrizie. “Bine că mașinile care ocupă o bună parte a trotuarelor din oraș nu sunt văzute de stimabili”, a scris un utilizator.

Întrebat despre cazul amenzilor, primarul Emil Boc a declarat că: “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic și a încălcat prevederile legale… Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”. Boc a admis totuși că amenda de 1350 de lei este mare și a promis că va cere lămuriri suplimentare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

A fost abuz sau aplicare a legii? Scandalul biciclistei aprinde spiritele la Cluj

Cosmin Ardelean

Published

on

Scandal în Piața Unirii: Boc acuză comportament sfidător! Soția activistului Dohotaru, amendată drastic pentru că mergea cu bicicleta!

Un incident aparent banal a stârnit o dispută aprinsă în Cluj-Napoca. Soția activistului de mediu Adrian Dohotaru a fost amendată de Poliția Locală pentru că a circulat cu bicicleta în Piața Unirii, iar primarul Emil Boc a intervenit în scandal, aducând acuzații grave la adresa acesteia.

Primarul a declarat că a primit o copie a procesului verbal și a cerut explicații Poliției Locale. “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic cu polițiștii locali și a încălcat prevederile legale”, a spus Emil Boc, confirmând că interdicția de a circula cu bicicleta în Piața Unirii rămâne în vigoare.

Boc a precizat că este deschis la discuții despre reglementarea circulației bicicletelor în Piața Unirii, dar a subliniat că, momentan, legea interzice acest lucru. În privința amenzii de 1350 de lei, considerată exagerată de mulți, inclusiv de primar, Boc a promis că va cere lămuriri suplimentare. “Nu sunt adeptul ca pentru prima abatere să mergi pe amenda maximă. Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”, a adăugat el.

Reacțiile la incident au fost împărțite. Unii clujeni susțin aplicarea strictă a legii, în timp ce alții consideră amenda disproporționată și cer o reglementare mai clară a circulației bicicletelor în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Boc, război total cu fumatul! Cum va arăta Clujul fără miros de țigară?

Cosmin Ardelean

Published

on

Cluj-Napoca în război cu țigara: Se interzice fumatul în parcuri, stații de bus și la stadioane! Vezi unde mai poți fuma!

Clujul se pregătește să devină un oraș mai curat, dar mai puțin prietenos cu fumătorii! După o perioadă de consultare publică care se încheie astăzi, 4 aprilie 2025, autoritățile au decis: fumatul va fi drastic limitat în spațiile publice.

Primăria a anunțat că va interzice fumatul, și nu doar cel clasic, ci și orice forme alternative, în stațiile de transport în comun, în parcurile și bazele sportive. Motivul? Protejarea sănătății cetățenilor, inclusiv a nefumătorilor, de efectele nocive ale fumatului pasiv.

“Nu interzicem drepturi, protejăm vieți!” a declarat primarul Emil Boc, subliniind că măsura este necesară pentru a asigura un mediu sănătos pentru toți, de la copii care se joacă în parc la călători care așteaptă autobuzul.

Dar nu vă grăbiți să aruncați țigările la gunoi! Pentru fumători, există și o rază de speranță: în parcuri și baze sportive vor fi amenajate locuri special dedicate fumatului. Totuși, acestea vor fi create în termen de 90 de zile de la aprobarea definitivă a hotărârii, deci până atunci, mai bine țineți-vă de pachet!

Cei care ignoră interdicția riscă amenzi usturătoare, cuprinse între 100 și 500 de lei. Așa că mai bine respectați legea, nu doar pentru buzunarul vostru, ci și pentru sănătatea celor din jur.

Decizia nu este una radicală, a mai punctat primarul, ci una care aliniază Clujul cu trendul european. Multe orașe au adoptat deja măsuri similare, iar acum e rândul Clujului să facă un pas important spre un viitor mai verde și mai sănătos.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite