Connect with us

Prin Oras

VIZIUNE POLITICĂ ŞI NEGOCIERI LA SÂNGE! Rareș Bogdan: “Marcel, dă-ne un minister, oricare”… Dacă e adevărat, “Felicitări, #EchipeiCâştigătoare!”

Alex Campian

Published

on

VIZIUNE POLITICĂ ŞI NEGOCIERI LA SÂNGE! Rareș Bogdan: "Marcel, dă-ne un minister, oricare"... Dacă e adevărat, "Felicitări, #EchipeiCâştigătoare!"

Pe “surse”, liderii PNL sunt nemulțumiți că pierd teren la negocierile pentru formarea guvernului, din cauză că ministerele cu bugete importante sunt revendicate de PSD. Ar fi culmea să fie mulţumiţi… Negocierile se fac în genunchi, nu pe genunchi ca până acum.CITEŞTE: De la atâta negociere cu PSD, PNL rămâne-n portofoliul gol. Rareș Bogdan, după ce PSD le-a comunicat liberalilor că le ia Ministerul de Finanțe: „Marcele, nu poți să ne faci asta!”După cum v-am relatat în materialul de mai sus, Marcel Ciolacu le-a transmis joi seară liberalilor că vrea finanțele și transporturile, iar prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan i-a spus la un moment dat: „Marcele, nu poți să ne faci asta!”. Cică printre schelălăiturile de la negocieri s-a auzit şi: ”Marcel, dă-ne un minister, oricare”.Rareş Bogdan și alți liberali ar fi cerut ministerul Justiției (că-l vrea Iohannis, să nu aibă surprize post-preşedinţie cu casele alea din Sibiu), doar Florin Cîțu ar fi revendicat ministerul de finanțe pentru PNL. Marcel Ciolacu le-ar fi transmis că pot să ia eventual ministerul fondurilor europene.Alte surse PNL susțin că Rareș Bogdan i-ar fi spus lui Ciolacu: ”Marcel, oameni buni, eu și colegii mei nu putem să mergem în partid fără măcar unul dintre cele 3 ministere de investiții: Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare”.Pesediștii i-ar fi tranmis să se certe el cu UDMR, nu ei, deoarece dacă PNL ia premierul este firesc ca PSD să ia finanțele iar dacă liberalii nu sunt mulțumiți și vor pentru ei și finanțele și transporturile și secretarul general al guvernului atunci să le cedeze pesediștilor funcția de premier.De nepreţuit la aceste “negocieri” (“cască gura, aaa, Rareş, cască gura”), este că cică liberalii se tem că PNL ar putea rămâne doar cu acele ministere care-l interesează pe Klaus Iohannis.Negocierile de joi seară au fost “conduse” (declarativ) de Nicolae Ciucă, varianta de premier a PNL, însă acesta ar fi vorbit doar spre final, când s-a discutat despre măsurile sociale. Iar Florin Cîțu, care a părăsit supărat discuţiile, pentru a se întoarce doar după închiderea lor, viteaz ar fi spus că nu este de acord cu impactul foarte mare al măsurilor propuse de PSD pe partea socială, deoarece s-ar pune astfel în pericol stabilitatea fiscal-bugetară.Alte surse susțin însă că liderul PNL este absent de la negocieri și frustrat că a pierdut poziția de premier.PSD și PNL au avut, joi seară o nouă rundă de negocieri, urmând ca azi la prânz să continue discuțiile pe programul de guvernare și împărțirea ministerelor. Liderii celor două partide au anuțat joi seara că până joia viitoare va fi instalat noul guvern.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Tudor Chetreanu stârnește dezbateri pe rețelele sociale: Este legal să fii pe bicicletă în zona delimitată?

Stefania Heinz

Published

on

Tudor Chetreanu, provoacă gândirea critică și atrage atenția asupra regulilor de circulație, a publicat recent o fotografie pe rețelele sociale însoțită de întrebarea: „În suprafața delimitată, este legal să fii pe bicicletă? DA/NU🤓”.

Imaginea, aparent simplă la prima vedere, prezintă o zonă urbană bine definită – posibil un trotuar, o pistă pentru pietoni sau o zonă de intersecție – dar cu indicatoare care pot pune pe gânduri chiar și pe cei mai experimentați bicicliști.

Comentariile nu au întârziat să apară, iar părerile sunt împărțite. Unii susțin că este legal, atâta timp cât nu există semne explicite de interzis sau nu se pune în pericol siguranța pietonilor. Alții invocă prevederi clare din Codul Rutier care interzic deplasarea cu bicicleta în anumite zone, cum ar fi trotuarele, dacă nu există pistă specială.

Ce spune legea?
Conform legislației rutiere în vigoare, bicicliștii nu au voie să circule pe trotuar decât dacă există o pistă special amenajată pentru ei. Totuși, situațiile pot fi interpretate diferit în funcție de marcaje, semne de circulație sau reglementări locale.

Tudor Chetreanu nu oferă un răspuns direct, ci provoacă publicul la reflecție – o abordare educativă ce atrage tot mai multă atenție.

Indiferent de răspunsul „corect”, inițiativa lui subliniază un lucru esențial: e nevoie de mai multă claritate în semnalizarea rutieră și de o educație constantă pentru toți participanții la trafic.

Tu ce crezi? E legal să fii pe bicicletă în acea zonă? Scrie-ți opinia în comentarii

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Revoltă în Piața Unirii: Femeie amendată pentru că circula cu bicicleta. Clujenii, FURIOȘI pe poliție!

Cosmin Ardelean

Published

on

Clujeancă amendată URIAȘ pentru că mergea cu bicicleta prin Piața Unirii: Poliția, acuzată de abuz!

O femeie din Cluj a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 1.310 lei, pentru că a circulat cu bicicleta în zona pietonală a Pieței Unirii. Clujeanca a denunțat măsura ca fiind abuzivă și a acuzat autoritățile că nu asigură infrastructură adecvată pentru bicicliști.

“2 amenzi în cuantum total de 1310 de lei pentru circulat neregulamentar pe bicicletă în « zona carosabilă » ( după cum îmi explica polițistul local) din cadrul zonei pietonale din cadrul Pieței Unirii, a doua primită la două săptămani distanţă pentru că am « refuzat VEHEMENT în mod REPETAT să prezint CI pentru identificare »”, a scris Mica Ioana pe Facebook.

Femeia a explicat că a refuzat inițial să se legitimeze pentru că nu i s-a explicat clar motivul amenzii, iar “VEHEMENT” a fost considerat tonul său când a criticat reglementarea pe care o consideră “aberantă”. Ea a subliniat inconsecvența autorităților, menționând că strada Universității permite accesul bicicletelor, iar trecerea de pietoni de la capătul străzii Napoca spre Piața Unirii are și bandă de biciclete care nu duce nicăieri, doar la polițiștii care amendează.

Mica Ioana a ridicat problema lipsei de legătură între pistele de biciclete de pe străzile Napoca și Eroilor, care îi obligă pe bicicliști să aleagă între a circula pe carosabil, printre mașini, sau a fi amendați pentru mers pe trotuar. “De ce sunt excluşi bicicliştii chiar din centrul oraşului? Dacă eu pedalez încet lângă nişte amici în zona pietonală în timp ce traversăm piaţa risc să iau o amendă ? Aşa înțeleg aceşti polițiști să servească interesul public într-un oraş sufocat de maşini?”, a adăugat ea.

Postarea a stârnit un val de reacții, mulți clujeni acuzând Poliția Locală de abuz și ipocrizie. “Bine că mașinile care ocupă o bună parte a trotuarelor din oraș nu sunt văzute de stimabili”, a scris un utilizator.

Întrebat despre cazul amenzilor, primarul Emil Boc a declarat că: “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic și a încălcat prevederile legale… Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”. Boc a admis totuși că amenda de 1350 de lei este mare și a promis că va cere lămuriri suplimentare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite