Connect with us

Eveniment

๐‚๐ฎ๐ฉ๐š ๐•๐ฅ๐š๐๐ž๐š๐ฌ๐š ๐ฅ๐š ๐ฌ๐œ๐ก๐ข ๐๐ž ๐ญ๐ฎ๐ซ๐š โ€“ ๐จ ๐ž๐๐ข๐ญ๐ข๐ž ๐ฉ๐ฅ๐ข๐ง๐š ๐๐ž ๐ง๐ž๐ฉ๐ซ๐ž๐ฏ๐š๐ณ๐ฎ๐ญ

Stefania Heinz

Published

on

๐Ÿ”ตCu concurenศ›i รฎntre ale cฤƒror date de naศ™tere au existat chiar ศ™i diferenศ›e de o jumฤƒtate de veac (cel mai tรขnฤƒr participant la concurs a avut 13 ani, cel mai รฎn vรขrstฤƒ โ€“ 63), cea de a VI-a ediศ›ie a Cupei Vlฤƒdeasa la schi de turฤƒ ศ™i schi alpinism, desfฤƒศ™uratฤƒ sรขmbฤƒtฤƒ, 10 februarie a.c., pe muntele omonim๐Ÿ”, ศ™i-a รฎntฤƒrit atributele:
โ–ถ๏ธ O participare sportivฤƒ de top atรขt la proba โ€scurtฤƒโ€ de schi de turฤƒ cรขt ศ™i le cea de schi alpinism, revenind pe Vlฤƒdeasa actuali dar ศ™i foศ™ti campioni naศ›ionali ai Romรขniei;
โ–ถ๏ธ O organizare exemplarฤƒ รฎn condiศ›iile date, proba de schi alpinism (circa 16 km cu o diferenศ›ฤƒ de nivel pozitivฤƒ cumulatฤƒ de aproximativ 1550 metri) fiind etapฤƒ a Cupei Romรขniei la Schi Alpinism Individual desfฤƒศ™uratฤƒ sub egida Federaศ›iei Romรขne de Alpinism ศ™i Escaladฤƒ โ€“ FRAE;
โ–ถ๏ธ O paletฤƒ foarte largฤƒ de participanศ›i โ€“ atรขt sportivi profesioniศ™ti cรขt ศ™i amatori – cu categorii de la under 16 la Master 50+, cupa se adreseazฤƒ tuturor nivelurilor de vรขrstฤƒ;
โ–ถ๏ธ Marcarea traseelor, delimitarea zonelor de tranziศ›ii, sistemul de penalizฤƒri ศ™i arbitrajul au fost implementate conform standardelor internaศ›ionale รฎn domeniu;
โ–ถ๏ธ O mare de voluntari neobosiศ›i ศ™i sponsori generoศ™i, gulaศ™ excelent, ceai cald ศ™i bฤƒuturi energizante รฎn permanenศ›ฤƒ;
โ–ถ๏ธ ศ˜i, evident, ca รฎn fiecare an โ€“ vremea extrem de capricioasฤƒ: ploaie toatฤƒ noapte รฎnainte de concurs รฎn zona startului, amรขnat jumฤƒtate de orฤƒ ศ™i mutat mai sus, ca sฤƒ fie pe zฤƒpadฤƒ. Iar sus era zฤƒpadฤƒโ€ฆ Organizatorii au refฤƒcut urmele de pe traseu รฎn dimineaศ›a concursului รฎncepรขnd de la ora 6, cฤƒci o zฤƒpadฤƒ cฤƒzutฤƒ mai sus, รฎn zona crestei, le-a acoperit. Dar totul a fost รฎn limitele de vreme ๐ŸŒจ๐ŸŒง๐ŸŒฌ cu care ne-a obiศ™nuit Cupa Vlฤƒdeasa, una dintre cele mai incitante ศ™i pline de neprevฤƒzut competiศ›ii.
โ›ท๐Ÿ‚๐Ÿ†Cupa Vlฤƒdeasa la schi alpinism ศ™i schi de turฤƒ este organizatฤƒ de Asociaศ›ia Salvamont Vlฤƒdeasa, Serviciul Public Judeศ›ean Salvamont-Salvaspeo Cluj, รฎn parteneriat cu Consiliul Judeศ›ean Cluj ศ™i Primฤƒria Sฤƒcuieu.

Facebook Comments Box

Eveniment

ANDRA va cรขnta la Turda Arena, primarul din Turda va plฤƒti 600.000 de lei din banii publici pentru inaugurare

Stefania Heinz

Published

on

Dezvฤƒluiri. โ€žAndra avea vreo 16 ani ศ™i venea cu taicฤƒ-su cu trenul de la Cluj. Mฤƒ ruga taicฤƒ-su: Domne, vreau sฤƒ cรขnte fata mea gratis! Omul foarte deศ™teptโ€

Primarul din Turda, Matei Cristian, intenศ›ioneazฤƒ sฤƒ ofere un spectacol de amploare cu ocazia inaugurฤƒrii noii sฤƒli polivalente Turda Arena, ศ™i pentru aceasta, este dispus sฤƒ aloce generoase sume din bugetul public. Cu o investiศ›ie estimatฤƒ la 600.000 de lei, administraศ›ia localฤƒ turdeanฤƒ se pregฤƒteศ™te sฤƒ marcheze deschiderea acestei noi facilitฤƒศ›i รฎn weekendul 12-14 aprilie 2024, eveniment ce va fi รฎncununat cu prezenศ›a celebrei artiste clujene, Andra.

Bugetul total destinat evenimentului se ridicฤƒ la aproximativ 930.000 de lei, TVA inclus, iar municipalitatea Turdei va acoperi cea mai mare parte, restul sumei urmรขnd sฤƒ fie asigurat din sponsorizฤƒri, conform informaศ›iilor furnizate de turdanews.net.

Planurile pentru aceste zile de sฤƒrbฤƒtoare includ premierea tuturor sportivilor merituoศ™i din Turda, indiferent de ramura sportivฤƒ รฎn care activeazฤƒ. รŽn plus, organizatorii au fฤƒcut eforturi pentru a atrage toate legendele handbalului ศ™i fotbalului, sperรขnd cฤƒ acestea vor onora invitaศ›ia.

Pe parcursul celor trei zile de eveniment, programul va include jocuri pentru copii, street food, spectacol de drone ศ™i artificii, lasere ศ™i proiecศ›ii pe faศ›ada sฤƒlii polivalente. Primarul Matei Cristian a subliniat cฤƒ acest spectacol va fi unul fฤƒrฤƒ precedent pentru Turda, oferind comunitฤƒศ›ii o experienศ›ฤƒ de neuitat.

Momentul inaugural va fi marcat de prezenศ›a Andreei, cunoscutฤƒ sub numele de scenฤƒ Andra, care va fi cap de afiศ™ al artiศ™tilor ce vor concerta pe scena Turda Arena. Un aspect deosebit este cฤƒ accesul la acest spectacol va fi gratuit pentru locuitorii oraศ™ului Turda, oferindu-le acestora oportunitatea de a se bucura de un eveniment cultural deosebit รฎn noul lor loc emblematic.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Evenimente de Ziua Porศ›ilor Deschise la Teatrul National – Evenimente pentru copii, adolescenศ›i si toate varstele

Stefania Heinz

Published

on

Luni, 27 martie 2023, ora 11:00,ย Teatrul National Lucian Blaga, Piata Stefan cel Mare, nr. 2-4

Intrarea liberฤƒ*

Teatrul Naศ›ional din Cluj-Napoca se pregฤƒteศ™te sฤƒ sฤƒrbฤƒtoreascฤƒ Ziua Mondialฤƒ a Teatrului printr-un eveniment special, Ziua Porศ›ilor Deschise, care promite o experienศ›ฤƒ captivantฤƒ pentru toศ›i iubitorii de artฤƒ ศ™i teatru.

Aceastฤƒ zi specialฤƒ este creatฤƒ pentru a รฎntฤƒri legฤƒtura รฎntre teatru ศ™i publicul sฤƒu, oferind oportunitatea participanศ›ilor de a se bucura de activitฤƒศ›i diverse ศ™i captivante, adaptate atรขt copiilor, cรขt ศ™i adulศ›ilor.

Evenimentul va debuta cu un spectacol de teatru pentru copii intitulat โ€žDespre steleโ€, prezentat de echipa MiniReactor. Acesta va fi urmat de diverse activitฤƒศ›i artistice, precum ateliere de marionete, jonglerii, face painting, ศ™i baloane modelabile, menite sฤƒ รฎncรขnte ศ™i sฤƒ inspire creativitatea celor mici.

O atracศ›ie deosebitฤƒ va fi lectura publicฤƒ susศ›inutฤƒ de Alex Moldovan, autorul seriei โ€žOlguศ›aโ€, care va oferi publicului ocazia sฤƒ se bucure de poveศ™tile sale ศ™i sฤƒ participe la o sesiune de discuศ›ii ศ™i autografe.

Pentru adolescenศ›i, va fi organizat un atelier de teatru ศ™i improvizaศ›ie condus de actriศ›a Diana Buluga, care va oferi o perspectivฤƒ din culisele teatrului ศ™i va dezvฤƒlui secretele muncii de actor.

Un moment de neratat va fi spectacolul de teatru sonor โ€žNoroc sฤƒ aiโ€, o producศ›ie a Teatrului Improbabil, bazatฤƒ pe textul lui Cosmin Stฤƒnilฤƒ, un actor al Teatrului Naศ›ional din Cluj-Napoca.

รŽn plus, participanศ›ii vor avea ocazia sฤƒ descopere culisele teatrului, sฤƒ asiste la o repetiศ›ie cu public la cea mai recentฤƒ premierฤƒ a Teatrului Naศ›ional, โ€žรŽmblรขnzirea Scorpieiโ€ dupฤƒ William Shakespeare, ศ™i sฤƒ se bucure de un dialog special cu actorul Marian Rรขlea, cunoscut sub numele de โ€žMagicianulโ€.

Evenimentul se va รฎncheia รฎntr-o notฤƒ de poveste, cu spectacolul โ€žBasme vechi ศ™i basne noiโ€, prezentat de Texte Bune รฎn Locuri Nebune. Actorii vor รฎncรขnta publicul cu poveศ™ti spuse cu mฤƒiestrie, iar universul sonor al acestor povestiri va fi animat de muzica lui Bogdan Rakolcza.

Pe lรขngฤƒ toate aceste activitฤƒศ›i, publicul va avea ocazia sฤƒ descopere o selecศ›ie captivantฤƒ de fotografii din spectacolele Teatrului Naศ›ional din Cluj-Napoca รฎn cadrul expoziศ›iei โ€žPortrete ale Efemerului โ€“ cele mai frumoase fotografii de spectacol, 2010-2023โ€, gฤƒzduitฤƒ de Muzeul Naศ›ional de Istorie a Transilvaniei.

Intrarea este liberฤƒ, iar accesul la evenimente se va face รฎn limita locurilor disponibile, รฎn ordinea sosirii. Pentru atelierul de teatru ศ™i improvizaศ›ie pentru adolescenศ›i este necesarฤƒ รฎnscrierea prealabilฤƒ la adresa de email atelier@teatrulnationalcluj.ro, avรขnd un numฤƒr limitat de locuri disponibile.

Evenimente pentru copii ศ™i adolescenศ›i:ย ย 

11:00-11:45, Sala mare

Spectacol de teatru pentru copii

Despre steleย (o producศ›ieย MiniReactor) โ€“ 4+

de Ana Cucu-Popescuย 

 

11:30-17:00, Foaier rang III

Zona de creaศ›ieย pentru copii โ€“ 3+

 

11:30-14:30, Foaier rang III

Face painting ศ™i baloane modelabileย (Tฤƒrรขmul Fericirii) โ€“ 3+

 

12:00-13:00, Foaier rang II, dreapta

Atelier de marioneteย (Magic Puppet) โ€“ 5+

ย 

12:00-13:00, Foaier rang II, stรขnga

Alex Moldovan โ€“ Povestiri de citit pe sub bancฤƒ
texte รฎn lectura autorului ศ™i sesiune de autografe โ€“ 9-14 ani

ย 

12:00-13:00, Esplanadฤƒ

Atelier de baloane uriaศ™e de sฤƒpunย (Magic Puppet) โ€“ 5+

ย 

13:30-14:30, Foaier, rang II, stรขnga

Astฤƒzi se improvizeazฤƒ!ย 

Atelier de teatru ศ™i improvizaศ›ie pentru adolescenศ›i cu actriศ›aย Diana Buluga โ€“ 14-18 ani

Participare gratuitฤƒ pe bazฤƒ de รฎnscriere prin email la adresa: atelier@teatrulnationalcluj.ro.

 

15:00-15:30 โ€“ Esplanadฤƒ

Jongleriiย (Magic Puppet) โ€“ 12+

ย 

16:00-16:30 โ€“ Esplanadฤƒ

Jongleriiย (Magic Puppet) โ€“ 12+

 

Evenimente speciale:ย  ย  ย ย Ziua Porศ›ilor Deschise la Teatrul

12:15-15:15

Vizite รฎn culiseย ghidate de actori ai Teatrului Naศ›ional din Cluj-Napoca โ€“ AG

ย 

13:30-16:00

Foaier rang II, dreapta

Noroc sฤƒ ai โ€“ย Teatru Sonorย (o producศ›ieย Teatrul Improbabil)

de Cosmin Stฤƒnilฤƒ

 

16:00-16:50, Scena mare

Repetiศ›ie cu public,ย urmatฤƒ de discuลฃii cu realizatorii spectacolului

รŽmblรขnzirea Scorpieiย dupฤƒ William Shakespeare โ€“ 14+

regia: Leta Popescu

ย 

17:00-17:50, Scena mare

Invitatul special al zilei,ย actorulย Marian Rรขleaย รฎn dialog cu actorii โ€“ AG

Anca Hanuย ศ™iย Cฤƒtฤƒlin Herloย 

ย 

18:00-19:40, Scena mare

Basme vechi ศ™i basne noiย (o producศ›ieย Texte bune รฎn locuri nebune) โ€“ AG

regia ศ™i scenariul: Ionuศ› Caras

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

FOTO – Exerciศ›iul de intervenศ›ie al ISU Cluj: Incendiu simulat la un Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca

Stefania Heinz

Published

on

Ieri, forศ›ele ศ™i mijloacele din cadrul Inspectoratului pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ (ISU) Cluj au desfฤƒศ™urat un amplu exerciศ›iu de intervenศ›ie, simulรขnd un incendiu la un operator economic din domeniul hotelier, situat pe strada Octavian Goga din Cluj-Napoca.

Scenariul iniศ›ial a implicat un incendiu la parterul unui imobil รฎnalt de 10 niveluri, cu posibilitatea extinderii focului la mezanin. Situaศ›ia a fost amplificatฤƒ de numฤƒrul mare de victime, determinรขnd declanศ™area Planului Roศ™u de Intervenศ›ie. La faศ›a locului, echipele operative au fost confruntate cu flฤƒcฤƒrile care cuprinseserฤƒ parterul ศ™i mezaninul hotelului, iar 18 persoane au fost evacuate din clฤƒdire, dintr-un total de 30. Restul persoanelor au necesitat cฤƒutare ศ™i salvare.

Exerciศ›iul a constituit un test benefic pentru capacitatea de intervenศ›ie a echipajelor de urgenศ›ฤƒ, permitรขnd o colaborare strรขnsฤƒ รฎntre instituศ›iile responsabile de gestionarea situaศ›iilor de urgenศ›ฤƒ. Astfel de antrenamente sunt esenศ›iale pentru pregฤƒtirea eficientฤƒ a personalului ศ™i coordonarea optimฤƒ a acศ›iunilor รฎn caz de situaศ›ii reale de urgenศ›ฤƒ.

Mulศ›umim tuturor celor implicaศ›i pentru sprijinul acordat รฎn desfฤƒศ™urarea acestui exerciศ›iu ศ™i pentru eforturile lor รฎn promovarea siguranศ›ei ศ™i securitฤƒศ›ii comunitฤƒศ›ii noastre.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite