Connect with us

Sport

Sondaj. Cine încurcă traficul: șoferii prea lenți sau cei care merg prea repede?

Stefan Petre

Published

on

Mașini oprite în trafic de polițiști. Foto: Facebook Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

Actualitate

Doar 3 șoferi români din 10 respectă, de obicei, limita de viteză atunci când circulă în oraș, arată un sondaj la care au participat 8.225 de şoferi.

Mașini oprite în trafic de polițiști. Foto: Facebook Inspectoratul de Poliție Județean Cluj

  
4 şoferi din 10 întâlnesc zilnic în trafic şoferi care fac zig-zag-uri (schimbă benzile foarte des, de obicei brusc sau agresiv); Un şofer din 4 se mută aproape de fiecare dată de pe o bandă pe alta, dacă pe banda pe care se află circulaţia este mai lentă. Timpul „câştigat” în urma acestei manevre este estimat, în majoritatea cazurilor, la sub 10 minute;Doar 3 șoferi români din 10 respectă, de obicei, limita de viteză atunci când circulă în oraș, numărul scăzând la 2 din 10 atunci când vorbim de circulația în afara localităților;Şoferii care circulă peste limita de viteză încurcă mai mult traficul decât cei care circulă mai lent, în opinia participanţilor la sondaj;Un conducător auto din 4 se mută aproape de fiecare dată de pe o bandă pe alta, dacă pe banda pe care se află circulaţia este mai lentă. Majoritatea celor care apelează la această manevră estimează – fără a măsura concret – că timpul „câştigat” este de sub 10 minute. În realitate, „economia” de timp este, de cele mai multe ori, neglijabilă şi nu justifică riscurile.Sondajul a evaluat atitudinile şi percepţiile conducătorilor auto în ceea ce priveşte o serie de comportamente care cresc riscul unui accident rutier, dar care, în pofida acestui lucru, sunt des întâlnite în trafic.
CITEȘTE ȘI: Viața bate filmul. Şoferi cu permis sub 1 an, viteze ameţitoare pe Autostrada TransilvaniaSchimbarea agresivă a benzilorAproape 4 şoferi din 10 (36% dintre participanţii la sondaj) întâlnesc zilnic în trafic şoferi care fac zig-zag-uri (schimbă benzile foarte des, de obicei brusc sau agresiv), iar 33%, de câteva ori pe săptămână, arată rezultatele sondajului. De asemenea, 1 şofer din 2 (50% dintre respondenţi) consideră că aceşti conducători auto încurcă foarte mult traficul, iar 28%, destul de mult.Întrebaţi dacă, aflaţi pe o bandă unde maşinile se deplasează mai încet decât pe cealaltă bandă, se mută pe banda care „merge” mai repede, aproape 1 şofer din 4 (24% dintre respondenţi) a declarat că face acest lucru de fiecare dată, iar 33% – destul de des. Motivul principal pentru care fac acest lucru este legat de faptul că „nu le place să piardă timpul în trafic, indiferent dacă se grăbesc undeva sau nu”.CITEȘTE ȘI: Lege nouă. Ce categorii de şoferi nu vor mai putea obţine permisul de conducereCât timp câştigă conducătorii auto schimbând banda „lentă” cu cea pe care se circulă mai repede? Un sfert (25%) dintre respondenţi câştigă „sub 5 minute”, iar 23%, „între 5 – 10 minute”.
Șoferii care merg prea încet și șoferii care merg prea repede – cine încurcă mai mult traficul?Și conducătorii auto care se deplasează prea repede, dar și cei care merg mult prea încet pot pune probleme în trafic. Care categorie, însă, reprezintă un pericol mai mare, în opinia participanților la sondaj?Şoferii consideraţi „mai lenţi” de ceilalţi participanţi la trafic par să fie prezenţi preponderent pe drumurile intravilane. 41% dintre respondenți au declarat că întâlnesc în fiecare zi șoferi care „merg prea încet” în traficul din oraș, iar 30%, de câteva ori pe săptămână. În afara oraşului, doar 27% dintre conducătorii auto menţionează că întâlnesc astfel de şoferi în fiecare zi, iar alţi 27%, de câteva ori pe săptămână. Pe de altă parte, conducătorii auto care se deplasează prea repede par să fie prezenţi într-o măsură mai mare în trafic şi, la rândul lor, sunt mai întâlniţi tot în zonele intravilane. 63% dintre participanţii la sondaj au declarat că întâlnesc zilnic, în traficul din oraş, şoferi care „merg prea repede”, iar 25%, de câteva ori pe săptămână. În afara oraşului, 47% dintre respondenţi întâlnesc zilnic astfel de şoferi, iar 27%, de câteva ori pe săptămână.Conducătorii auto „prea lenţi” sunt percepuţi drept o problemă mai degrabă în afara localităţilor. 17% dintre respondenţi sunt de părere că şoferii care merg prea încet încurcă „foarte mult” traficul din oraş (iar 29% – „destul de mult”) , în timp ce 27% consideră că aceştia încurcă „foarte mult” traficul din afara localităţilor (cu 27% – „destul de mult”).Pe de altă parte, 12%, respectiv 13% dintre respondenţi sunt de părere că aceştia nu încurcă deloc traficul din oraş, respectiv din afara localităţilor.Pe de altă parte, şi şoferii care depăşesc limitele de viteză sunt percepuţi drept problematici. 25% dintre participanţii la sondaj consideră că şoferii care merg prea repede încurcă foarte mult traficul din oraş, iar 31%, „destul de mult”, în timp ce 23% consideră că aceştia încurcă foarte mult traficul din afara localităţilor, iar 26%, destul de mult. Pe de altă parte, 13%, respectiv 21% dintre respondenţi sunt de părere că aceştia nu încurcă deloc traficul din oraş, respectiv din afara localităţilor.Citește continuarea aici.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite