Connect with us

Turda

TurdaNews – De vorbă cu Dragoș Șoit, despre beneficile masajului: Masajul este cea mai folosită metoda de terapie

Calin Roman

Published

on

TurdaNews - De vorbă cu Dragoș Șoit, despre beneficile masajului: Masajul este cea mai folosită metoda de terapie

Șoit Dragoș este un turdean de la care putem afla foarte multe despre tainele masajului, de aceea, vrem să vă prezentăm povestea lui.

În timp ce alți tineri de vârsta lui visează la cariere de medici, ingineri, artiști, informaticieni și alte meserii care sunt considerate ca fiind „de prestigiu”, la vârsta de 21 de ani, Dragoș a decis să-și îndrepte orizonturile spre ceea ce îl pasionează cu adevărat, masajul.
De unde a început totul?
Stând de vorbă cu Dragoș, am aflat că deși în trecut a încercat tot felul de meserii, a ajuns să renunțe după un timp, deoarece nu-l atrăgea nimic, nici măcar banii. Așa că, având și confirmarea fanimilei sale că are „mâini de aur” și stând puțin pe gânduri, tânărul nostru s-a înscris la un curs de masaj de relaxare și anticelulitic, iar acum studiază și masajul terapeutic, dar și alte tipuri de masaj.

Vreau ca ăsta să fie job-ul meu full time. În trecut, am lucrat prin mai multe locuri și domenii, dar eram ca o albină, să zic așa, adică plecam după un timp pentru că nu mă atrăgea deloc ce făceam. La început le făceam masaj membrilor din familie și toți îmi spuneau că am „mâini de aur”, ulterior mi-am dat seama că îmi place sentimentul cum că fac ceva bine și ideea că cineva este mulțumit de serviciile mele. 
De aici a început pasiunea asta, masajul. Acum, chiar îmi place foarte mult ce fac și îmi dă un vibe bun când văd oamenii că se simt mai bine când plec de la ei. Spun asta pentru că eu mă deplasez la domiciliul clienților, nu vin ei la mine. Merg cu masă profesională de masaj, cu pistol profesional, uleiuri, tot tacâmul.”
Cât de dificil este să fii bărbat maseur?
Dragoș ne-a povestit și despre cât de greu e sau nu să fii bărbat maseur și spune că în primul și în primul rând trebuie să-ți placă această meserie cu adevărat pentru că altfel, fiind solicitant, vei simți imediat oboseala.
Bineînțeles, am discutat și despre reticența femeilor, având în vedere câți bărbați fără bun simț există, iar Dragoș le asigură că el este acolo doar pentru a le ajuta să se relaxeze și să scape de insecuritățile corpului lor, precum celulita.

„Nu este dificil să practici această meserie, dar necesită puțin antrenament pentru că este solicitant pentru un maseur, dar dacă faci asta din plăcere, nu ți se va părea deloc dificil. 
Doamnele sau domnișoarele care vin la masaj nu trebuie să se simtă stânjenite sau să nu fie în largul lor și ar trebui să se gândească la scopul pentru care au venit la masaj, adică să se relaxeze și să se deconecteze de la probleme cotidiene pentru câteva momente. Asta e foarte important de menționat, dacă vii la masaj și stai încordat tot timpul, efectele masajului vor fi aproape inexistente. De aceea, oricine vine la masaj, trebuie să se simtă în largul său și cel mai important, să se relaxeze, iar eu voi da dovadă de un profesionalism garantat.”
Cât de des trebuie să mergem la masaj?
Ajungând în acest punct, l-am întrebat pe Dragoș și cât de des ar trebui să mergem la masaj, iar el ne-a răspuns că trebuie să mergem la masaj de câte ori simțim nevoia de un restart, dar și dacă suntem într-o perioadă de recuperare în urma unui accident sau unei operații.
„Masajul nu are nu număr strict de câte ori să mergem sau nu. La masaj mergem cânt ne simțim stresați și vrem să ne destindem. De asemenea, la masaj putem merge și când avem anumite dureri musculare care persistă și avem nevoie de o recuperare, dar și în urma unei operații. 

Pe scurt, la masaj poți veni de câte ori simți că ai nevoie de un restart.”
Care sunt beneficiile masajului?
Iată că am ajuns și la punctul culminant al discuției. Sigur, masajul este un instrument extrem de important și folositor în combaterea stresului, însă masajul are mai multe beneficii decât crezi, iar asta am aflat și noi de la Dragos.
Câteva din beneficiile masajului ar fi:
-efect relaxant
-mărește suplețea și elasticitatea pielii
-înlocuiește celulele bătrâne cu celule tinere
-stimulează circulația sângelui

„Prin masaj, putem trata celulita, în special în cazul femeilor, contracțiile musculare puternice, reduce durerile locale, reduce stresul semnificativ, îmbunătățește circulația sanguină, ceea ce dulce la tratarea așa-numitelor „mâini/picioare reci” sau a amorțelilor, plus multe alte efecte, dar acestea sunt printre cele mai importante.”
Putem folosi masajul pe post de terapie?
Aflându-ne într-o eră în care din ce în ce mai mulți oameni suferă de depresie, de anxietate, de atacuri de panică și multe alte proleme de acest gen, l-am întrebat pe Dragoș dacă masajul contribuie la tratarea acestor probleme.
„Masajul este cea mai folositoare metodă de terapie, deoarece majoritatea problemelor de astăzi apar în urma stresului, iar stresul apare când ne suprasolicităm corpul să le facă pe toate, iar prima reacție a omului când e epuizat e să își maseze puțin umerii, picioarele sau chiar rugăm pe cineva de lângă noi să facă toate aceste lucruri. 

Mai mult, masajul este și o metodă de îngrijire personală pentru că oferă pielii un aspect mai tânăr, elimină celulele moarte și oferă elasticitate pielii. 
Când vii la masaj te deconectezi de la toate probleme cotidiene și poate fi un loc în care chiar să-ți pui gândurile într-o ordine, deoarece atmosfera este de așa natură ca tu, pacientul, să fii pe primul loc și să te relaxezi.”
Care sunt planurile de viitor?
Dragoș își dorește să facă o meserie full time din această pasiune și chiar visează și la un salon personal, unde clienții săi să vină cu drag.
„Îmi doresc ca acesta să fie job-ul meu pe viitor pentru că îmi place cu adevărat ce fac. Pe viitor, dacă totul merge conform planului meu, aș vrea să-mi deschid și un salon, unde clienții să apeleze cu drag la mine. Până atunci, mă voi deplasa eu la ei, dar aceasta este planul meu de viitor” 

L-am simțit pe Dragoș un tânăr cu foarte mult bun simț și cu o dorință arzătoare să profeseze cu adevărat în această meserie.
Pe Dragoș îl puteți găsi pe pagina de Facebook, DMassage, unde răspunde cu drag oricui are nevoi de puțină relaxare și unde veți găsi și postări educative în tainele masajului.

Source link

Facebook Comments Box

Turda

Salina Turda se mărește cu încă 10.000 de metri pătrați, adăugând o nouă mină echipată cu 5 lifturi panoramice, un râu artificial și alei suspendate pentru o experiență inedită.

Diana Petrescu

Published

on

O nouă mină de 10.000 de metri pătrați va fi deschisă în curând pentru turiști. Este vorba despre Mina Iosif, care va include 5 lifturi panoramice, un râu artificial și mai multe alei suspendate. Cu o investiție de peste 25 de milioane de euro, autoritățile locale estimează că numărul turiștilor va fi dublat.

Mina Iosif, cunoscută și sub numele de Sala Ecourilor, a fost o sursă majoră de sare în zonă timp de 150 de ani.

„În prezent, mina poate fi vizitată doar de la nivelul balconului. Mina Iosif are o formă de clopot, a fost exploatată din 1740 și are o adâncime de 115 metri”, explică Mădălina Craiu, ghid la Salina Turda, pentru digi24.ro.

Lucrările de extindere sunt programate să înceapă anul viitor și vor dura doi ani, conform autorităților.

„Se va extinde pe aproximativ 10.000 de metri pătrați, iar finanțarea este estimată la 25,5 milioane de euro. Noua salină ar putea dubla numărul de vizitatori, atingând, conform estimărilor noastre, între 1,2 și 1,5 milioane de turiști anual”, a declarat Cristian Matei, primarul orașului Turda.

Reprezentanții Salinei Turda au anunțat revenirea la programul de toamnă pentru vizitatori. Astfel, obiectivul turistic va fi deschis zilnic între orele 9:00 și 17:00, cu ultima intrare permisă la ora 16:00.

„Toamna a sosit, iar școala începe!

Cu amintiri dragi din vara minunată care s-a încheiat, vă informăm că programul Salinei Turda, cel mai îndrăgit obiectiv turistic, va reveni la intervalul orar 09:00 – 17:00, cu ultimul acces în subteran la ora 16:00.

Vă așteptăm în continuare, zilnic, pentru momente de neuitat și experiențe fantastice!” au transmis oficialii Salinei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Locuri de vizitat in Romania

FOTO – Lacul sărat din Cluj unde te poți scălda gratuit! Este o adevărată comoară, iar acum a fost curățat

Diana Petrescu

Published

on

Lacul Tarzan din Turda, un lac cu apă sărată renumit pentru proprietățile sale curative, a fost modernizat recent. Cu toate acestea, accesul rămâne gratuit, oferind astfel tuturor șansa de a beneficia de această comoară naturală.

La Turda, era de ceva vreme ”băltoaca”, extrem de sărată, dar abandonată de autorități, mai ales ca era ștrandul municipal lângă, cu taxă, și lacul ‘Tarzan’, cu acces general. Totuși, Tarzanul e mai pe nebuneală, aici pensionarii vor, firesc, liniște.

Lipseau dușuri, coșuri de gunoi, wc, foișoare, bănci, pontoane solide, nu improvizații, curățenie, gărdulețe care să delimiteze clar locurile de șezut de parcare.

În urma unui proiect câștigător de bugetare participativă, cu voturi online, dar mai ales offline, seniorii din toată țara se bucură de balta sărată, foarte sănătoasă pentru piele. Și nu doar ei, erau și destui copii din zonă si de vorbit se auzea în trei limbi, română, maghiară ori români. Lacul e decolmatat și mai adânc, curățenia exemplară, iar sarea, oricât de bună e ea, nu mai irită după ce te speli bine. Plus că nămolul în care ne distrăm constant vine mai ușor jos. Toaleta e de bun simt, mai ales când ai copii. Aș merge, dacă e buget, pe toaletă cu spălare automată, nu wc ecologic. Plus că aș mai pune explicații despre sărătura unde suntem, de ce e arie naturală protejată, iar mașinile le-aș muta si mai departe față de gărdulețul actual”, a explicat activistul Octavian Dohotaru.

Acesta a spus că proiectele de bugetare participativă ar trebui extinse.

Se pot face mult mai multe prin bugetare participativă si astfel de exemple să se multiplice cât mai tare, dar mai ales în adâncime. Discutăm cum putem face asta mâine, luni, ora 18, La Terenuri, în amfiteatrul cerut de mediul asociativ, alături de civici și candidați la alegerile locale. Mă bucur să moderez discuția de mâine, din partea Asociației Societatea OrganizatăSustenabil SOS, la invitația Consiliului Civic Local.

Mă bucur că am impulsionat introducerea bugetării participative în RO. Am ținut doar sa arăt un exemplu simplu, light, de vacanță, dar de care beneficiază anual zeci de mii de români, din vizita de azi la băi, pentru a arăta că merită revitalizat procesul la noi”, a mai spus Dohotaru.

Implicarea Directă a Comunității în Prioritizarea Cheltuielilor Locale: Bugetarea Participativă

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

România Primește Trei Avioane F-16 Achiziționate din Norvegia, Staționate la Baza Aeriană Câmpia Turzii

Stefan Petre

Published

on

România Primește Trei Aeronave F-16 Fighting Falcon Achiziționate din Norvegia, Aterizate la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România din Norvegia au aterizat vineri, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, potrivit MApN

Prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin intermediul Serviciului de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO.

Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune. Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35, a declarat ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în dotare 20 aeronave F-16 achiziționate în baza prevederilor Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

Această este a doua serie de trei aeronave F-16 achiziționate de România de la Regatul Norvegiei și a pachetului de bunuri și servicii aferent, prima fiind recepționată la finalul lunii noiembrie 2023, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

Conform Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii). Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate.

Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație (M6.X) cu avioanele F-16 din prima escadrilă, intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române. Această soluţie asigură implicarea industriei naţionale de apărare pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță şi modernizare a avioanelor F-16, prin compania Aerostar Bacău.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite