Șoit Dragoș este un turdean de la care putem afla foarte multe despre tainele masajului, de aceea, vrem să vă prezentăm povestea lui.
În timp ce alți tineri de vârsta lui visează la cariere de medici, ingineri, artiști, informaticieni și alte meserii care sunt considerate ca fiind „de prestigiu”, la vârsta de 21 de ani, Dragoș a decis să-și îndrepte orizonturile spre ceea ce îl pasionează cu adevărat, masajul.
De unde a început totul?
Stând de vorbă cu Dragoș, am aflat că deși în trecut a încercat tot felul de meserii, a ajuns să renunțe după un timp, deoarece nu-l atrăgea nimic, nici măcar banii. Așa că, având și confirmarea fanimilei sale că are „mâini de aur” și stând puțin pe gânduri, tânărul nostru s-a înscris la un curs de masaj de relaxare și anticelulitic, iar acum studiază și masajul terapeutic, dar și alte tipuri de masaj.
Vreau ca ăsta să fie job-ul meu full time. În trecut, am lucrat prin mai multe locuri și domenii, dar eram ca o albină, să zic așa, adică plecam după un timp pentru că nu mă atrăgea deloc ce făceam. La început le făceam masaj membrilor din familie și toți îmi spuneau că am „mâini de aur”, ulterior mi-am dat seama că îmi place sentimentul cum că fac ceva bine și ideea că cineva este mulțumit de serviciile mele.
De aici a început pasiunea asta, masajul. Acum, chiar îmi place foarte mult ce fac și îmi dă un vibe bun când văd oamenii că se simt mai bine când plec de la ei. Spun asta pentru că eu mă deplasez la domiciliul clienților, nu vin ei la mine. Merg cu masă profesională de masaj, cu pistol profesional, uleiuri, tot tacâmul.”
Cât de dificil este să fii bărbat maseur?
Dragoș ne-a povestit și despre cât de greu e sau nu să fii bărbat maseur și spune că în primul și în primul rând trebuie să-ți placă această meserie cu adevărat pentru că altfel, fiind solicitant, vei simți imediat oboseala.
Bineînțeles, am discutat și despre reticența femeilor, având în vedere câți bărbați fără bun simț există, iar Dragoș le asigură că el este acolo doar pentru a le ajuta să se relaxeze și să scape de insecuritățile corpului lor, precum celulita.
„Nu este dificil să practici această meserie, dar necesită puțin antrenament pentru că este solicitant pentru un maseur, dar dacă faci asta din plăcere, nu ți se va părea deloc dificil.
Doamnele sau domnișoarele care vin la masaj nu trebuie să se simtă stânjenite sau să nu fie în largul lor și ar trebui să se gândească la scopul pentru care au venit la masaj, adică să se relaxeze și să se deconecteze de la probleme cotidiene pentru câteva momente. Asta e foarte important de menționat, dacă vii la masaj și stai încordat tot timpul, efectele masajului vor fi aproape inexistente. De aceea, oricine vine la masaj, trebuie să se simtă în largul său și cel mai important, să se relaxeze, iar eu voi da dovadă de un profesionalism garantat.”
Cât de des trebuie să mergem la masaj?
Ajungând în acest punct, l-am întrebat pe Dragoș și cât de des ar trebui să mergem la masaj, iar el ne-a răspuns că trebuie să mergem la masaj de câte ori simțim nevoia de un restart, dar și dacă suntem într-o perioadă de recuperare în urma unui accident sau unei operații.
„Masajul nu are nu număr strict de câte ori să mergem sau nu. La masaj mergem cânt ne simțim stresați și vrem să ne destindem. De asemenea, la masaj putem merge și când avem anumite dureri musculare care persistă și avem nevoie de o recuperare, dar și în urma unei operații.
Pe scurt, la masaj poți veni de câte ori simți că ai nevoie de un restart.”
Care sunt beneficiile masajului?
Iată că am ajuns și la punctul culminant al discuției. Sigur, masajul este un instrument extrem de important și folositor în combaterea stresului, însă masajul are mai multe beneficii decât crezi, iar asta am aflat și noi de la Dragos.
Câteva din beneficiile masajului ar fi:
-efect relaxant
-mărește suplețea și elasticitatea pielii
-înlocuiește celulele bătrâne cu celule tinere
-stimulează circulația sângelui
„Prin masaj, putem trata celulita, în special în cazul femeilor, contracțiile musculare puternice, reduce durerile locale, reduce stresul semnificativ, îmbunătățește circulația sanguină, ceea ce dulce la tratarea așa-numitelor „mâini/picioare reci” sau a amorțelilor, plus multe alte efecte, dar acestea sunt printre cele mai importante.”
Putem folosi masajul pe post de terapie?
Aflându-ne într-o eră în care din ce în ce mai mulți oameni suferă de depresie, de anxietate, de atacuri de panică și multe alte proleme de acest gen, l-am întrebat pe Dragoș dacă masajul contribuie la tratarea acestor probleme.
„Masajul este cea mai folositoare metodă de terapie, deoarece majoritatea problemelor de astăzi apar în urma stresului, iar stresul apare când ne suprasolicităm corpul să le facă pe toate, iar prima reacție a omului când e epuizat e să își maseze puțin umerii, picioarele sau chiar rugăm pe cineva de lângă noi să facă toate aceste lucruri.
Mai mult, masajul este și o metodă de îngrijire personală pentru că oferă pielii un aspect mai tânăr, elimină celulele moarte și oferă elasticitate pielii.
Când vii la masaj te deconectezi de la toate probleme cotidiene și poate fi un loc în care chiar să-ți pui gândurile într-o ordine, deoarece atmosfera este de așa natură ca tu, pacientul, să fii pe primul loc și să te relaxezi.”
Care sunt planurile de viitor?
Dragoș își dorește să facă o meserie full time din această pasiune și chiar visează și la un salon personal, unde clienții săi să vină cu drag.
„Îmi doresc ca acesta să fie job-ul meu pe viitor pentru că îmi place cu adevărat ce fac. Pe viitor, dacă totul merge conform planului meu, aș vrea să-mi deschid și un salon, unde clienții să apeleze cu drag la mine. Până atunci, mă voi deplasa eu la ei, dar aceasta este planul meu de viitor”
L-am simțit pe Dragoș un tânăr cu foarte mult bun simț și cu o dorință arzătoare să profeseze cu adevărat în această meserie.
Pe Dragoș îl puteți găsi pe pagina de Facebook, DMassage, unde răspunde cu drag oricui are nevoi de puțină relaxare și unde veți găsi și postări educative în tainele masajului.
Source link