Connect with us

Prin Oras

Aquapark-ul din Chinteni, blocat politic? Documentația zace de un an în sertarele Agenției pentru Protecția Mediului

Alex Campian

Published

on

Aquapark-ul din Chinteni, blocat politic? Documentația zace de un an în sertarele Agenției pentru Protecția Mediului

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu a declarat, astăzi, că proiectul de construire a unui aquapark în Chinteni este, cel mai probabil, blocat politic. Afirmațiile sale vin după ce, ieri, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat că în acest moment nu există un teren potrivit pentru construirea unui aquapark în oraș.Potrivit primarului din Chinteni, de mai bine de un an, documentația pentru aquapark zace nejustificat în sertarele Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Cluj, condusă de Adina Socaciu.“Doamna director aflată în fruntea APM Cluj a primit cel mai probabil un ordin de natură politică, cum că dacă acest aquapark nu se face la Cluj-Napoca, să nu se facă nici la Chinteni, deși eu îmi doresc ca administrația publică locală de la nivelul Municipiului Cluj – Napoca să devină partenerul nostru”, a anunțat Lucia Suciu, pe profilul său de Facebook.APM Cluj ar fi cerut Primăriei Chinteni niște avize nejustificate. Pentru a lămuri proasta colaborare cu Agenția, Lucia Suciu va merge, săptămâna viitoare în audiență la ministrul Mediului, Barna Tanczos.“Stă drept dovadă vasta corespondență purtată cu această instituție, culminând cu adresa primită în data de 21.12.2021, unde se preciza că “studiul de evaluare adecvată trebuie să conțină informații și să trateze impactul următoarelor habitate și specii care au stat la baza declarării sitului, conform Formularului standard actualizat: 91 E0, 91, M0, 6199* Euplagia quadripunctaria, 4050 Isophya stysi, 6282* Klasea lycopifolia, 6948 Pontechium maculatam”. Menționăm însă că custodele sitului Natura 2000 de la acea vreme a emis avizul său favorabil încă din anul 2018, motiv pentru care nu înțelegem această nouă solicitare”, a mai afirmat Lucia Suciu.Primarul din Chinteni susține că se confruntă cu o rea credință din partea conducerii APM și în ceea ce privește alte proiecte.“Tot legat de aceeași rea-credință, a blocat avizele aferente realizării Planului Urbanistic Zonal de la intrarea în localitatea Chinteni și cele ale Centrului Medical Chinteni. Pe de altă parte, nu înțelegem de ce pentru PUZ-uri elaborate pentru suprafețe de sute de hectare, cum ar fi cel din zona Sopor, a avut nevoie de atât de puțin timp pentru a le aproba, iar pentru un PUZ pe 35 ha din localitatea Chinteni, se solicită avize nejustificate, timp de 6 – 8 luni. În concluzie, pentru a răspunde întrebărilor legitime ale cetățenilor referitoare la stoparea obiectivului de investiții Aquapark Chinteni, comunicăm pe această cale că acest lucru nu se datorează lipsei de interes din partea administrației publice locale, ci este cauza unui subiectivism nedeontologic al unui funcționar public”, a conchis Lucia Suciu.Citește și: Adio, aquapark în Cluj-Napoca? După ani de promisiuni goale, conducerea Primăriei și-a dat seama ca nu are teren potrivit pentru că pământurile Clujului o iau la vale

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Clujeanul Care a Luat o Bancă din Fața unei Clinici din Mănăștur: Rugămintea Reprezentanților este să o Reducă După Paște – Video

Stefania Heinz

Published

on

Reprezentanții unei clinici din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca au făcut o rugăminte mai puțin obișnuită în prag de sărbători pascale. Un clujean a fost observat plecând cu banca pe care clinica o avea în fața clădirii, utilizată pentru a oferi un loc de odihnă pentru clienții care veneau cu pacienții lor necuvântători. Într-o notă plină de umor, reprezentanții clinicii l-au rugat pe cetățeanul în cauză, care pare să fi avut nevoie de bancă și să o fi luat cu el, să o aducă înapoi după ce își va rezolva treburile și după sărbători.

Rugăm domnul care a avut nevoie de banca noastră de Paște, după sărbători și după ce își face treaba cu ea, să o înapoieze că și noi avem nevoie de ea. Mulțumim!, au precizat reprezentanții clinicii din Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Drive-Thru în Mănăștur: Gata să deschidă porțile! / “Au muncit până la 6 seara chiar și înainte de Florii

Stefania Heinz

Published

on

În ultimii ani, Mănășturul s-a transformat vizibil. Primăria a făcut investiții semnificative în zona de la Terenuri, iar apoi a demarat demolările chioșcurilor insalubre de la stația Minerva. Acum, atenția se îndreaptă către inaugurarea Drive-Thru, unde renovările au fost finalizate într-un timp record.

După ce chioșcurile de la stația Minerva din Mănăștur au fost demolate și zona a fost reamenajată de către municipalitate, lucrările de modernizare au început și la McDrive.

La începutul anului 2024, restaurantul McDonald’s din Mănăștur a intrat în șantier pentru a fi adus la standarde noi. “Am fost temporar închis, dar veți fi încântați de rezultat!”, au scris reprezentanții McDonald’s pe un banner.

Chiar și în Duminica Floriilor, muncitorii au lucrat intens la restaurant, pregătindu-l pentru deschidere.

Locuitorii din Mănăștur își exprimă îngrijorarea pe pagina de Facebook “Trăiesc în Mănăștur” în legătură cu impactul renovării asupra traficului din zonă, mai ales că zona se intersectează cu coborârea autovehiculelor din benzinăria Petrom, situată la câțiva metri distanță de Drive-Thru.

Municipalitatea se pregătește să modernizeze și Parcul Primăverii din Mănăștur, urmând să desființeze benzinăria MOL din zonă. Acest proiect include amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a străzilor adiacente, precum str. Ion Meșter, str. Emil Cioran și str. Almașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Surpare de Asfalt pe Strada Uliului din Grigorescu, Capturată într-o Imagine Fascinantă de pe Dronă

Stefania Heinz

Published

on

Într-o captură de senzație realizată de fotograful Sergiu Razvan, o imagine din dronă arată o surprindere neașteptată pe strada Uliului din cartierul Grigorescu. Un segment de asfalt și teren par a fi suferit o surpare spectaculoasă, evidențiindu-se impactul fenomenelor naturale sau al condițiilor de infrastructură asupra mediului urban.

Surparea, care pare să fi afectat și împrejurimile, este un semn al fragilității infrastructurii locale și poate avea consecințe asupra siguranței și confortului locuitorilor din zonă. Imaginile capturate de drone devin din ce în ce mai importante în detectarea și monitorizarea unor astfel de evenimente, oferind o perspectivă amplă și detaliată asupra situației.

Autoritățile sunt probabil alertate cu privire la această situație și se așteaptă să ia măsurile necesare pentru a remedia surparea și pentru a preveni astfel de incidente în viitor. În același timp, această imagine oferă o oportunitate de reflecție asupra importanței investițiilor în infrastructura urbană și în gestionarea adecvată a resurselor pentru a menține orașele noastre în siguranță și în stare bună de funcționare.

 

 

Foto: Constantin Covaliu

Foto: Constantin Covaliu

Foto: Constantin Covaliu

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite