Connect with us

Info

Când au loc marile festivaluri ale Clujului? Vezi programul pe 2020

Tudor Calinescu

Published

on

Când au loc marile festivaluri ale Clujului? Vezi programul pe 2020


21 de festivaluri au fost anunțate până acum pentru anul acesta în România, multe dintre ele desfășurându-se în zona Clujului. Iată care sunt aceste evenimente locale, în viziunea website-ului de specialitate Cluj Life.
TIFF | 29 mai – 7 iunie
După cum ne-am obișnuit de 18 ani până în prezent, începutul verii la Cluj este marcat de Festivalul Internațional de Film Transilvania. În fiecare an, acesta își propune să aducă lumea cinematografiei în contact direct atât cu pasionații acestui domeniu, cât și cu oamenii care caută un mod inedit de a-și petrece timpul liber. Cu sute de proiecții care au loc în aer liber, cinematografe sau locații nonconformiste, tehnologii noi și experiențe unice, cu sute de voluntari și personalități care vor străbate străzile Clujului, TIFF este pentru fiecare. Biletele la film se achiziționează online, cu câteva zile înaintea proiecției. Și în speranța că ploaia nu ne va mai da bătăi de cap anul acesta, ne întâlnim la film în Piața Unirii!

Sports Festival | 11-14 iunie
Vara continuă activ, cu un festival dedicat sporturilor și mișcării, promovând astfel importanța unui stil de viață sănătos. Evenimentele care conturează festivalul în acest an sunt meciul demo de tenis la care, după cum ne-a obișnuit, Simona Halep va fi prezentă, urmând să ne bucurăm de un meci de fotbal alături de Adrian Mutu, Francesco Totti, Andrea Pirlo și Mirel Rădoi. BTarena și Cluj Arena vor fi gazdele acestor două spectacole din lumea sportului, promițând amintiri de neuitat. Bilete la ambele meciuri pot fi găsite, prețurile ajungând până la 200 de lei la categoria VIP. Alte demonstrații sportive, spectacole, concerte și surprize vor da viață Clujului în luna iunie.

Jazz in the Park | 25-28 iunie
Pentru a 8-a oară, în Parcul Central din Cluj-Napoca vor răsuna ritmuri de jazz care ne vor purta cu gândul departe de stresul cotidian. Potrivit pentru ieșirile cu prietenii sau cu familia, acest festival are acel ceva care va intra în sufletul fiecărei persoane, parcul devenind a doua casă în acea perioadă. Cu tot felul de activități și de artiști talentați, scopul principal al festivalului este de a aduce persoanele apropiate în același loc și de a scoate în evidență cât de benefic și de important este timpul petrecut alături de aceștia. Pe scurt, hamace, relaxare, muzică bună și oameni faini.

Electric Castle | 15-19 iulie
Ei bine, am ajuns în sfârșit să vorbim despre festivalul de suflet de la Bonțida, care se pregătește să ne uimească pentru a opta oară. 21 Pilots și The Neighbourhood sunt momentan cap de afiș. Iar anul acesta se anunță surprize și lucruri noi, de la camping până la artiști. Camping-ul va lua forma unui festival în festival, cu zone de relaxare care te vor plasa departe de griji, la Bonțida luând astfel naștere o nouă lume. 5 zile pline de evenimente și concerte îți vor face mijlocul lunii iulie memorabil urmând ca după încheierea festivalului să participi, în mod gratuit, la festivalul internațional de depresie post-EC. Cât despre abonamente, acestea se găsesc aici cu prețuri pornind de la 549 lei. Încă mai stai pe gânduri?

UNTOLD Festival | 30 iulie – 2 august
În acest an urmează să scriem cel de al 6-lea capitol din povestea UNTOLD, care ne uimește de la an la an cu artiști noi, concepte noi, spectacole de artificii și nu numai, activări și scene, toate acestea la noi acasă, în Cluj. Încă nu știm nimic legat de artiști (cine știe ce surpriză vom avea la anunțarea acestora), dar în schimb avem puse la dispoziție primele abonamente pe care le puteți consulta aici. Va fi oare Armin nelipsit și la această ediție? Rămâne să așteptăm și să vedem.

MIORITMIC | 1-4 octombrie
Revenim la Cluj, în octombrie, nu doar pentru începerea facultăților ci și pentru o nouă ediție MIORITMIC. Muzica electronică va învălui Parcul Etnografic din Cluj, accentul căzând pe experiența muzicală și cea vizuală. Biletele sunt deja puse în vânzare, aici, pentru a te bucura de prețuri speciale pentru Super early birds, la 99 de lei.

Street Food Festival
Dacă aveați impresia că ne-am apucat de dietă și ne ținem de rezoluțiile propuse în noul an, acest lucru va fi posibil doar până la prima ediție Street Food. Deci, până în mai, trăim cu speranța unui stil de viață mai sănătos. Dar până atunci, cine știe ce surprize ne mai pregătesc aceștia și ne dau planurile peste cap. Mâncare cu specific din toate continentele, dulciuri și băuturi, spectacole și voie bună, cam în acest mod se caracterizează o seară la Street Food pe Aleea Stadionului. Încă nu se știu detalii despre edițiile următoare, însă când îi va veni vremea ne vom bucura de un cheat weekend bine meritat.

Source link

Facebook Comments Box

Info

ANM emite atenționare Cod galben pentru ploi și vânt în toată țara

Maria Costea

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi și vânt în întreaga țară. Se prevede că zona de ploi se va extinde de la regiunile sudice către întreaga țară, fiind predominant averse, uneori însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp, iar la altitudini mari, în zonele montane, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Mâine, 24 aprilie, se estimează că vântul va avea intensificări temporare în vest și nord-vest, iar pe arii restrânse în restul țării, cu viteze în general cuprinse între 45 și 55 km/h.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

România Primește Trei Avioane F-16 Achiziționate din Norvegia, Staționate la Baza Aeriană Câmpia Turzii

Stefan Petre

Published

on

România Primește Trei Aeronave F-16 Fighting Falcon Achiziționate din Norvegia, Aterizate la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România din Norvegia au aterizat vineri, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, potrivit MApN

Prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin intermediul Serviciului de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO.

Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune. Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35, a declarat ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în dotare 20 aeronave F-16 achiziționate în baza prevederilor Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

Această este a doua serie de trei aeronave F-16 achiziționate de România de la Regatul Norvegiei și a pachetului de bunuri și servicii aferent, prima fiind recepționată la finalul lunii noiembrie 2023, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

Conform Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii). Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate.

Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație (M6.X) cu avioanele F-16 din prima escadrilă, intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române. Această soluţie asigură implicarea industriei naţionale de apărare pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță şi modernizare a avioanelor F-16, prin compania Aerostar Bacău.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Prognoza Meteo pentru luna Aprilie: Temperaturi Ridicate și Precipitații Variabile în Următoarele Patru Săptămâni

Dani Muresan

Published

on

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni, oferind o imagine detaliată a condițiilor meteorologice anticipate în întreaga Românie.

Potrivit estimărilor pentru intervalul 1 – 29 aprilie, se așteaptă o varietate de schimbări în temperaturi și precipitații pe parcursul acestor săptămâni.

Săptămâna 1 – 8 aprilie se anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă, în special în regiunile estice și sud-estice ale țării. În același timp, se prognozează un regim pluviometric deficitar în cea mai mare parte a României.

În perioada 8 – 15 aprilie, temperaturile medii vor continua să fie peste normalul pentru acest interval, afectând toate zonele țării. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor fi sub media obișnuită, cu o tendință deficitară accentuată în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna 15 – 22 aprilie , meteorologii prevăd că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod normal, în special în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric este anticipat a fi ușor excedentar în jumătatea nordică a țării, în timp ce în restul regiunilor se va apropia de media pentru această perioadă.

În ultima săptămână a intervalului analizat, 22 – 29 aprilie, se preconizează că valorile termice vor fi, de asemenea, ușor peste normalul pentru această perioadă, în special în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media obișnuită pentru acest interval, acoperind întreg teritoriul României.

Astfel, conform prognozei emise de ANM, se așteaptă fluctuații în temperaturi și precipitații pe parcursul următoarelor patru săptămâni, cu unele regiuni fiind mai afectate decât altele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite