Connect with us

Social

Tinerii sondează avantajul mutării din Cluj-Napoca în Baciu, pentru o chirie mai mică! Credeți că merită?

Stefan Petre

Published

on

Tinerii sondează avantajul mutării din Cluj-Napoca în Baciu, pentru o chirie mai mică! Vi de pare că merită?

Chiriile mari din Cluj-Napoca îi fac pe mulți tineri să se gândească la mutarea la periferie, cum ar fi și comuna Baciu, unde s-a construit serios în ultimii ani.”Ce parere aveti de mutatul în Baciu din Cluj-Napoca? Menționez ca în prezent locuiesc în cartier Gheorgheni, cu toate cele necesare lângă bloc, magazine, mall, medic de familie, veterinar, etc. De asemenea lucrez remote, rareori la birou in centru. As vrea sa fac mutarea pentru mai mult spațiu, la un preț mai mic decat in Cluj-Napoca.
A făcut cineva schimbarea din oraș in Baciu? Cum e traiul acolo?”, a întrebat un tânăr, pe Reddit/Cluj.Răspunsurile primite explică pe larg care sunt plusurile și minusurile:”Similar, m-am mutat din Manastur în Dambu, și o sa mă mut înapoi în Mănăștur. Se pare ca nu îmi place și se simte foarte ciudat. Mi-e dor sa am tot aproape și să mă pot plimba seara prin oraș fără să trebuiască să iau autobuz, să mă simt ca la oraș. Cred ca depinde de persoana, eu credeam că o să îmi placă liniștea din Dâmbu (care nici măcar aia nu-i, e mai liniște in Mănăștur între blocuri, fără curți cu câini), dar cand m-am mutat era prea mare diferenta si am ajuns la concluzia ca nu e ce mi-am dorit, dar nu cred ca as fi știut până nu as fi încercat”.”Dacă știi ca îți place la oraș, între blocuri, recomand totuși să nu te muți”.”Dacă e zona de pe lângă Petrom mai e încă acceptabil, dar în celălalt capăt de Baciu sunt doar colorați cu 2 clase ca CFR-ul, plus plozii aia ce se joacă în stradă deși au curte”.”Baciu e practic Cluj, fără infrastructura Clujului. Aceeași aglomerație, zgomot, poluare, dar fara spațiile publice pe care le are Clujul (parcuri, bulevarde, terase, terenuri de sport etc.)Dacă vrei sa te muți la țara, muta-te la țară. Măcar cu un sat sau doua mai încolo de Baciu, Apahida, Floresti, etc. Undeva unde îți permiți un spațiu doar al tău, cu copaci, gradina, gratar etc. Pentru ca spații publice n-o sa gasesti ca la oraș. Alea care sunt, sunt prost întreținute/abandonate, sau frecventate de betivii satului și nimeni altcineva”.”Salut, ne-am mutat de doi ani în Baciu în spate la Petrom mai exact pe strada Luceafărului. Mie mi se pare mult mai bine ca în Cluj. Înainte stăteam pe Calea Turzii și era groaznic cu zgomotul. Eu lucrez în Zorilor și fac 20 de minute cu mașina dacă pornesc pe la 7 fara 10 și 25 de minute cu bicicleta la orice ora”.”Locuiesc în zona Petrom de vreo 3 ani în general e ok, dar depinde ce cauți”.”E relativ mai liniște decât în Cluj, ai pădurea aproape, este un cabinet veterinar super Profi la cateva minute de mers pe jos, este și mega super aproape pentru strictul necesar, fac 10-15 min cu mașina până în centru dacă nu e ora de vârf.Cons: Ai autobuz doar până în Mihai Viteazu. Nu ai hypermarket-uri aproape (ai Lidl și cba la 10 min de mers pe jos, dar trebuie sa ai grija ce cumperi că e greu cu caratul în vârful dealului). Ai o cafenea, o shaormerie și un salon în zona și cam atât. Ajungi destul de lejer în Polus dar again doar cu mașina sau făcând ocolul orașului cu autobuzul.Medic de familie/dentist știu că există dar nu știu unde exact sau cum e, eu merg tot in Cluj că e relativ aproape.Mie îmi place sincer”.”Am făcut mutarea în Baciu la casă. Am revenit în oraş la bloc după 3 luni. Long story short: în Baciu am simțit o discrepanța uriaşă. Simțeam efectiv că locuiesc la țară. Never again, nici pe gratis”.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Istorie cu Boc! Primarul Clujului se întoarce la catedră pentru a-i ajuta pe elevi!

Cosmin Ardelean

Published

on

Boc, profesor la Bacalaureat! Primarul se oferă să predea istorie elevilor clujeni!

Primarul Emil Boc își demonstrează latura pedagogică! Edilul s-a oferit să predea lecții de istorie elevilor clujeni care se pregătesc pentru Bacalaureat, în cadrul unui program gratuit de mentorat lansat de Primăria Cluj-Napoca.

Peste 50 de elevi s-au înscris deja în acest proiect, care oferă pregătire gratuită pentru disciplinele de examen, cu ajutorul profesorilor voluntari. “Este un proiect care face diferența și arată forța Clujului comunitar: atunci când ideile bune sunt promovate, putem reuși”, a declarat Boc.

Programul “Mentorat pentru Bacalaureat” este un rezultat al “eco-sistemului clujean”, prin care comunitatea se implică în proiecte de interes pentru viitorul copiilor, a subliniat primarul. “Sunt mai mulți profesori și asociații de profil care s-au implicat în acest proiect și merită tot respectul nostru”, a adăugat el.

Boc, absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie și al Facultății de Drept, se simte încrezător în capacitatea sa de a-i ajuta pe elevi. “Dacă timpul îmi va permite, mă voi înscrie și eu, pentru a putea să susțin unele lecții de istorie, acolo mă mai pricep și eu, pentru a pregăti elevii de Bacalaureat”, a spus primarul.

Programul, susținut de Primăria Cluj-Napoca și Asociația Beard Brothers, oferă pregătire gratuită pentru matematică, limba română, istorie, geografie, fizică, logică, psihologie și sociologie. Toate sesiunile sunt susținute de mentori voluntari, profesioniști și studenți cu experiență.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

“Oserul” invadează centrul Clujului! Târg de vechituri URIAȘ, cu muzică, reparații și clătite GRATIS!

Cosmin Ardelean

Published

on

Vino să te bucuri de “Oser” în centrul Clujului! Eveniment UNIC, cu atmosferă de sărbătoare!

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască un eveniment unic! Asociația Daisler anunță cu entuziasm organizarea “Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului”, un târg de vechituri care va transforma inima orașului într-un spațiu vibrant, plin de comori ascunse și atmosferă efervescentă.

Pe 10 și 17 mai 2025, clujenii vor avea ocazia să se piardă printre tarabele pline de obiecte cu poveste, să vândă sau să schimbe bunuri și să interacționeze cu oameni pasionați de sustenabilitate și reutilizare. “Der Flohmarkt” nu este doar un simplu târg, ci o experiență completă, cu ateliere de reparații pentru a da o nouă viață obiectelor vechi, muzică antrenantă oferită de Digitalove și, ca bonus, clătite gratuite pentru toți participanții!

“Pe 10 și pe 17 mai 2025 te invităm și așteptăm la Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului, organizat de Asociație Daisler. Locația exactă (care stradă) va fi anunțată în curând”, au transmis organizatorii, lăsând un strop de suspans în aer.

Evenimentul este un prilej de a promova un stil de viață sustenabil și de a descoperi frumusețea obiectelor cu patina timpului. Clujenii sunt încurajați să se înscrie și să participe activ la acest proiect, care promite să aducă un suflu nou în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite