Connect with us

Social

Producătorii care au fost la Zilele Recoltei se plâng că au achitat o taxă de 1000 de lei. „Oamenii vor să cumpere produse autohtone la prețuri ACCESIBILE”

Stefan Petre

Published

on

Producătorii care au fost la Zilele Recoltei se plâng că au achitat o taxă de 1000 de lei. „Oamenii vor să cumpere produse autohtone la prețuri ACCESIBILE”

Prețurile în cadrul evenimentelor organizate la Cluj de administrația locală și județeană cresc, iar clujenii nu mai fac față la pretențiile de „oraș de 5 stele”. Se pare că administrația locală a modernizat Platoul Sălii Sporturilor doar ca să mai încaseze niște bani de la comercianții clujeni, lăsându-i pe locuitorii municipiului să „compenseze” ei prețurile halucinante la produsele locale expuse acolo.„Era o vreme când Zilele Recoltei însemnau aprovizionarea cu legume pentru iarnă la prețuri accesibile, într-o atmosferă de sărbătoare mai degrabă necăutată, spontană.
Cred că acest lucru nu s-a schimbat. Oamenii vor să cumpere produse autohtone, la prețuri accesibile, de la producători locali, din apropierea Clujului. Dar la târgul de azi, mulți dintre clujenii cu care am stat de vorbă ne-au spus că în toată feeria festivalieră, prețurile au ajuns mult prea piperate ca să mai cumpere legume și fructe în cantități ca pentru iarnă. De partea cealaltă, producătorii care au participat la târg prin asociația Produs de Cluj ne-au spus că au avut de achitat o taxă de participare de 1000 de lei pentru cele trei zile, la care s-au adăugat, bineînțeles, și alte costuri. Ca să revenim la un târg care este mai mult despre fond și mai puțin despre formă, producătorii locali și consumatorii trebuie să aibă posibilitatea să se întâlnească într-un cadru mai accesibil, mai flexibil și mai echitabil, atât pentru unii cât și pentru alții. Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de: – piețe volante săptămânale în toate cartierele orașului- de o verificare atentă a certificatelor de producători și de controale pe teren, astfel ca la tarabe să ajungă producători locali, nu samsari și, mai ales, – facilități acordate producătorilor autentici, care să se reflecte și în prețul produselor.Sunt soluții de bun simț, firești și la îndemână, pe care le-am propus și le vom propune în continuare administrație locale”, a transmis Alexandra Oană, consilier local.Ziua Recoltei a avut loc la Cluj-Napoca în 22-24 septembrie, dar părut a fi mai mult „Ziua profitului”. Sărbătorile din ultimii 2 ani nu seamănă deloc cu cele de acum câțiva ani, când erau făcute și pentru oameni. Citește și: Prețuri uriașe la Ziua Recoltei de la Cluj! Trebuia să fie o sărbătoare pentru oameni, dar e ”Ziua Profitului” – FOTO

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Istorie cu Boc! Primarul Clujului se întoarce la catedră pentru a-i ajuta pe elevi!

Cosmin Ardelean

Published

on

Boc, profesor la Bacalaureat! Primarul se oferă să predea istorie elevilor clujeni!

Primarul Emil Boc își demonstrează latura pedagogică! Edilul s-a oferit să predea lecții de istorie elevilor clujeni care se pregătesc pentru Bacalaureat, în cadrul unui program gratuit de mentorat lansat de Primăria Cluj-Napoca.

Peste 50 de elevi s-au înscris deja în acest proiect, care oferă pregătire gratuită pentru disciplinele de examen, cu ajutorul profesorilor voluntari. “Este un proiect care face diferența și arată forța Clujului comunitar: atunci când ideile bune sunt promovate, putem reuși”, a declarat Boc.

Programul “Mentorat pentru Bacalaureat” este un rezultat al “eco-sistemului clujean”, prin care comunitatea se implică în proiecte de interes pentru viitorul copiilor, a subliniat primarul. “Sunt mai mulți profesori și asociații de profil care s-au implicat în acest proiect și merită tot respectul nostru”, a adăugat el.

Boc, absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie și al Facultății de Drept, se simte încrezător în capacitatea sa de a-i ajuta pe elevi. “Dacă timpul îmi va permite, mă voi înscrie și eu, pentru a putea să susțin unele lecții de istorie, acolo mă mai pricep și eu, pentru a pregăti elevii de Bacalaureat”, a spus primarul.

Programul, susținut de Primăria Cluj-Napoca și Asociația Beard Brothers, oferă pregătire gratuită pentru matematică, limba română, istorie, geografie, fizică, logică, psihologie și sociologie. Toate sesiunile sunt susținute de mentori voluntari, profesioniști și studenți cu experiență.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

“Oserul” invadează centrul Clujului! Târg de vechituri URIAȘ, cu muzică, reparații și clătite GRATIS!

Cosmin Ardelean

Published

on

Vino să te bucuri de “Oser” în centrul Clujului! Eveniment UNIC, cu atmosferă de sărbătoare!

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască un eveniment unic! Asociația Daisler anunță cu entuziasm organizarea “Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului”, un târg de vechituri care va transforma inima orașului într-un spațiu vibrant, plin de comori ascunse și atmosferă efervescentă.

Pe 10 și 17 mai 2025, clujenii vor avea ocazia să se piardă printre tarabele pline de obiecte cu poveste, să vândă sau să schimbe bunuri și să interacționeze cu oameni pasionați de sustenabilitate și reutilizare. “Der Flohmarkt” nu este doar un simplu târg, ci o experiență completă, cu ateliere de reparații pentru a da o nouă viață obiectelor vechi, muzică antrenantă oferită de Digitalove și, ca bonus, clătite gratuite pentru toți participanții!

“Pe 10 și pe 17 mai 2025 te invităm și așteptăm la Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului, organizat de Asociație Daisler. Locația exactă (care stradă) va fi anunțată în curând”, au transmis organizatorii, lăsând un strop de suspans în aer.

Evenimentul este un prilej de a promova un stil de viață sustenabil și de a descoperi frumusețea obiectelor cu patina timpului. Clujenii sunt încurajați să se înscrie și să participe activ la acest proiect, care promite să aducă un suflu nou în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite