Dacă ești bonă, vaccinul devine un element cheie în găsirea unui loc de muncă. Cererea pentru bonele vaccinate a crescut și la Cluj, unde tarifele sunt cuprinse între 10 și 100 lei/ora de babysitting și pot ajunge până la 3.500 de lei/lună.
În ceea ce privește serviciile de babysitting din Cluj, ofertele predominante aparțin femeilor, majoritatea studente sau proaspăt absolvente care își caută un loc de muncă sau doar doresc să îți suplimenteze veniturile.
Deși mulți dintre cei care au nevoie de un babysitter merg pe varianta recomandărilor de la prieteni sau colegi, există și site-uri sau aplicații care fac legătura între client și cei care furnizează astfel de servicii. Un exemplu este Sitter, o aplicație în care poți găsi babysitter, petsitter, meditator și servicii de curățenie și îngrijire și care permite alegerea persoanelor în funcție de anumite criterii, între care, în ultimul an, vaccinul reușește să facă diferența.
Cât costă o bonă la Cluj
“Bună, numele meu este Andreea și sunt în căutarea unui job, iar motivul pentru care am ales să fiu baby-sitter este faptul că iubesc copiii. Mai multe lucruri despre mine puteți să aflați în cazul în care doriți să purtăm o discuție privată”, este anunțul din platforma Sitter cu care Andreea caută să își găsească un job de babysitter. la un program de 6 ore/zi, Andreea, care este vaccinată, solicită 1.500 lei/lună.
“Buna ziua, numele meu este Bucur Bianca, am 20 de ani și sunt elevă în anul I la Facultatea de Psihologie la distanță, specializarea Pedagogia învățământului primar și preșcolar. Am experiență cu copii cu vârste cuprinse între 2 luni și 8 ani, m-am ocupat exclusiv de copii și de nevoile acestora (hrănit, băiță, somn și joacă specifică vârstei), am terminat Pedagogicul cu specializare învățător-educator”, scrie Bianca, și ea vaccinată împotriva COVID-19. Ea solicită 3.000 de lei/lună pentru un program de 8 ore/zi.
“Bună, eu sunt Denisa! Am 22 ani! Am mai muncit în acest domeniu! Îmi plac copilașii, îmi place sa petrec timpul cu ei! Ma interesează un program de Luni-vineri. De dimineață”, scrie tânăra, care nu este vaccinată și care solicită 100 lei/oră sau 1.700 lei/lună.
“Bună! Sunt educatoare cu experiență 4 ani (diplomă de profesor învățământ primar și prescolar – Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației, UBB și profesor de limba engleză -Facultatea de Litere – UBB), precum și experiență de 2 ani ca bonă și de 10 ani ca meditator limba engleză pentru copii. Îmi ofer serviciile de îngrijire copii la domiciliul meu, lângă Vivo mall (Mănăștur) între orele 8-18, în funcție de nevoi. Realizez activități structurate cu aceștia, specifice grădiniței, precum și predarea limbii engleze distractivă, pe înțelesul lor, prin joacă și cântecele, dacă prezintă interes. Dețin materiale didactice diverse, precum și jucării, puzzle-uri, cărți etc, dar sunt deschisă la a lucra pe ceva anume dacă doriți să aduceți de acasă. De asemenea, locuind lângă o pădure, putem face plimbări în natură, în funcție de vreme. Pot îngriji copii peste 2 ani, part-time sau full-time, cu multă empatie și dragoste față de aceștia. Sunt deschisa la propuneri și discuții pe această temă”, este anunțul Oanei, o tânără nevaccinată care solicită 25 lei/oră pentru serviciile ocazionale de babysitting sau 3.500 lei/lună, la un program permanent de 8 ore/zi.
Bonele vaccinate, la mare căutare
Conform datelor puse la dispoziție de platforma Sitter, în 2021, 8 din 10 familii preferă o bonă vaccinată spre deosebire de anul 2020, când doar una din 10 familii ținea cont de acest aspect.
„Bonele vaccinate își găsesc mult mai ușor de muncă, iar asta cred că va fi o tendință în continuă creștere”, afirmă Laura Bulai, Co-fondator Sitter.
În plus, părinții sunt dispuși să plătească cu 12-15% mai mult pentru serviciile unei bone vaccinate. Cu toate astea, deși vaccinul poate facilita găsirea mai rapidă a unui loc de muncă, tinerele nu sunt destul de motivate să îl facă.
„Ultimii 2 ani i-au făcut pe părinți să pună mult mai mult accent pe sănătatea familiei și a copiilor, motiv pentru care am venit și noi în ajutorul lor cu o nouă opțiune de selectare a bonelor în funcție de vaccinare. Astfel, ei își pot alege din prima condițiile în funcție de care aleg bona.
De asemenea, ce trebuie să mai știe părinții este că am introdus și un serviciu de evaluare psihologică la cerere a bonei, pentru că are un rol atât de important în stabilirea gradului de compatibilitate cu angajatorul și oferă un motiv în plus de liniște familiilor.
Concluzia la care am ajuns în urma analizei din ultimul an este următoarea: bonele vaccinate își găsesc mult mai repede și mai ușor un loc de muncă pe termen lung, iar părinții sunt dispuși să plătească mai mult pentru asta” – Laura Bulai, Co-fondator Sitter.
(Redactor: Ionela Țibireac)
Source link