Connect with us

Economie

Centura Metropolitană, prioritate pentru prefectură. „Nu blocați investițiile majore în Cluj!”

Published

on

Centura Metropolitană, prioritate pentru prefectură. „Nu blocați investițiile majore în Cluj!”


Proiectele prioritare ale județului vor fi Centura Metropolitană și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), a anunțat noul prefect Mircea Abrudean. El a avertizat șefii instituțiilor să nu blocheze proiectele publice pe fonduri europene și investitorii privați.
“Sunt două proiecte majore în județ care vor avea prioritate: Centura Metropolitană a municipiului Cluj-Napoca și CMID. Trebuie să avem toată deschiderea în colaborea cu instituțiile angrenate în aceste proiecte, să le tratăm cu celeritate și să ne dăm tot concursul. Aceste proiecte nu sunt ale mele, ale primarilor sau ale președintelui consiliului județean, iar dacă nu vom găsi soluții pentru ca ele să se concretizeze nu va fi bine deloc pentru noi toți, clujenii.

Fac apel la patriotismul dvs. local și la profesionalismul de care ați dat dovadă pentru a nu le bloca, desigur cu respectarea întocmai a legislației. Vă rog să nu apelați la termenele maximale, adică dacă trebuie un aviz în 30 de zile, să nu le lungim! Nu de multe ori m-am lovit de aceste aspecte birocratice”, a menționat Abrudean.

Primarii de comune, puși la cozi

“Aceste proiecte și cele de dezvoltare locală pe fonduri europene vor trebui să aibă prioritate în fața instituțiilor. Nu mi se pare normal ca un primar de comună cu 2.000 de oameni să fie pus la cozi și să fie tratat cu indiferență, mai ales că aceste unități-administrativ teritoriale au proiecte de milioane de euro, iar fondurile europene reprezintă unica lor șansă de a obține acești bani.

În loc să corespondăm luni de zile cu o primărie, mai bine îi dăm un telefon primarului și îi spunem față în față ceea ce are de făcut. Pe noi nu ne interesează culoarea politică a primăriei, ci să se concretizeze acele proiecte pe bani europeni. Rolul meu nu este să încurc, ci să mă ocup de aspecte de management și de viziune, eu nu intervin în problemele tehnice”, spune noul prefect.

Clujul cu 1 milion de locuitori își cere drepturile

“În relația cu structurile centrale, Clujul primește mult prea puțin față de ceea ce merită, fiind pe locul doi în România ca putere economică, după București. Tocmai de aceea nu este normal să lucrăm cu personal dimensionat la nivelul anilor 2000. Totuși, Clujul are neoficial aproape 1 milion de oameni și de aceea mă voi implica pentru a obține ceea ce merităm la nivel național.

Vreau să lucrez la nivel județean cu oameni profesioniști  care să găsească soluții la probleme, nu numai să le constate. Modul în care vă faceți treaba se răsfrânge până la urmă asupra tuturor cetățenilor, la instituțiile unde cifrele arată bine eu nu voi interveni. Pe de altă parte, instituțiile statului trebuie să aibă o mai mare aplecare asupra investitorilor privați.

Eu am activat în cadrul parcurilor Industriale Tetarom, am participat la negocierile cu marii investitori, inclusiv cu cei de la Nokia, iar principala problemă cu care aceștia se confruntă la noi este birocrația pe care ei nu o au în țările din care provin și spun că legislația nu le permite să se miște ca în statele respective. Vorbim aici despre mari companii care vin cu mulți bani și care au pretenția să fie tratate ca atare”, a spus Abrudean.

Colegiul Prefectural al Județului Cluj s-a reunit în ședință ordinară joi, la Palatul Administrativ. În cadrul ședinței au fost evaluate prioritățile privind acțiunile ce urmează a fi întreprinse de serviciile publice deconcentrate în vederea atingerii obiectivelor stabilite prin programul de guvernare. Cu acest prilej s-a întrunit și Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile care se vor lua în perioada sărbătorilor de iarnă.

Programată pentru 2023Centura Metropolitană poate fi terminată în 2023, dar totul depinde de Ministerul Transporturilor, beneficiarul proiectului, a menționat primarul Clujului, Emil Boc. În 30 octombrie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat varianta 8 de traseu pentru Centura Metropolitană – Transregio Feleac. Ea va avea 38 km, leagă vestul comunei Gilău de Apahida şi are o alocare financiară de la Comisia Europeană de 150 de milioane de euro. Centura va porni de la centura Gilăului spre Florești, apoi trece prin spatele cartierelor Mănăştur, Zorilor, Bună Ziua, Gheorgheni, Someşeni, până spre Apahida. 

Source link

Facebook Comments Box

Economie

Transnordic: Echipamente Profesionale de Bucătărie la Cel Mai Înalt Standard în Cluj

Published

on

Industria ospitalității și a serviciilor alimentare se bazează în mod fundamental pe eficiența bucătăriilor comerciale. În inima acestui proces se află furnizorii de echipamente profesionale de bucătărie, iar în Cluj, Transnordic se remarcă ca un lider în domeniu. Cu o gamă variată de echipamente de calitate superioară și servicii personalizate, Transnordic devine partenerul de încredere pentru afacerile din industria alimentară din regiune.

Oferind Calitate și Fiabilitate

Transnordic se distinge prin furnizarea echipamentelor de bucătărie cu cele mai înalte standarde de calitate. De la cuptoare profesionale și aparate de refrigerare la mașini de preparare și ustensile specializate, portofoliul lor acoperă toate aspectele esențiale ale unei bucătării comerciale. Fie că este vorba despre un restaurant, o cafenea sau o unitate de catering, Transnordic oferă soluții personalizate pentru nevoile specifice ale fiecărui client.

Echipamentele furnizate de Transnordic sunt produse de branduri de renume mondial, cunoscute pentru durabilitatea și performanța lor remarcabilă. Calitatea acestor echipamente contribuie la eficiența operațională și la menținerea standardelor ridicate în industria alimentară, elemente cruciale pentru succesul afacerilor din domeniu.

Consultanță Specializată pentru Fiecare Client

Unul dintre aspectele distincte ale serviciilor oferite de Transnordic este abordarea lor personalizată. Echipa lor de experți în echipamente de bucătărie este dedicată oferirii de consultanță specializată pentru fiecare client. Prin înțelegerea nevoilor specifice ale afacerii, Transnordic poate oferi soluții adaptate, ajutând clienții să aleagă echipamentele potrivite și să optimizeze eficiența bucătăriei lor.

Această abordare personalizată este esențială, mai ales într-un oraș dinamic precum Cluj, unde diversitatea industriilor alimentare necesită soluții flexibile și adaptabile. Transnordic nu oferă doar echipamente, ci și expertiza necesară pentru a asigura că acestea sunt integrate în mod optim în specificul fiecărei afaceri.

Service și Asistență Tehnică Profesionale

Un alt pilon al serviciilor Transnordic este asistența lor tehnică și serviciile de mentenanță. Compania înțelege că orice moment de nefuncționare într-o bucătărie comercială poate avea un impact semnificativ asupra afacerii. De aceea, Transnordic oferă un serviciu rapid și profesionist de reparare și mentenanță pentru toate echipamentele furnizate.

Cu un personal tehnic bine instruit și experimentat, Transnordic reușește să răspundă rapid la orice problemă tehnică, minimizând timpul de inactivitate și asigurând funcționarea optimă a bucătăriei comerciale. Această abordare proactivă în ceea ce privește serviciile post-vânzare consolidează relația pe termen lung cu clienții și sporește încrederea în calitatea echipamentelor oferite.

Contribuție la Durabilitate și Eficiență Energetică

Transnordic nu este doar un furnizor de echipamente de bucătărie, ci și un partener angajat în promovarea practicilor durabile în industria alimentară. Echipamentele pe care le furnizează sunt selectate cu atenție pentru a respecta cele mai recente norme de eficiență energetică și pentru a reduce impactul asupra mediului.

Această preocupare pentru durabilitate nu numai că se aliniază cu tendințele actuale din industrie, dar oferă și avantaje semnificative pentru clienți. Eficiența energetică a echipamentelor poate duce la reducerea costurilor operaționale pe termen lung, oferind, astfel, o soluție câștigătoare pentru toate părțile implicate.

Concluzie: Transnordic – Partenerul Ideal pentru Echipamente Profesionale de Bucătărie în Cluj

Transnordic se impune ca furnizorul ideal de echipamente profesionale de bucătărie în Cluj prin combinația de calitate superioară, consultanță specializată, servicii eficiente și angajament față de durabilitate. Cu un portofoliu diversificat și un personal dedicat, Transnordic nu oferă doar echipamente, ci și soluții personalizate pentru afacerile din industria alimentară. Într-o piață atât de competitivă, Transnordic reușește să se remarce prin standardele ridicate și orientarea către succesul pe termen lung al clienților săi.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Economie

Fabrica SC Clujana SA a scăpat de insolvență

Published

on

Renumita fabrică de încălțăminte Clujana a ieșit din insolvență.

Clujana SA, societate în cadrul căreia Consiliul Județean (CJ) Cluj deține calitatea de acționar majoritar, a primit din partea Tribunalului Specializat Cluj decizia favorabilă privind închiderea procedurii generale a insolvenței și reinserția societății în activitatea economică.

„Decizia instanței survine unui efort concertat depus atât de către Consiliul Județean Cluj, în calitate de acționar și creditor, cât și de către societatea Clujana care, pe parcursul ultimelor luni, au reușit să ducă la îndeplinire măsurile stabilite în baza planului de reorganizare realizat de administratorul judiciar și aprobat de adunarea generală a creditorilor”, se arată într-un comunicat remis de forul județean.

De-a lungul anilor, societatea a acumulat datorii de peste 13 milioane de lei și a intrat în insolvenţă. Cu toate acestea, Clujana a reușit să deschidă două magazine proprii în Cluj-Napoca, comercializând produsele sale și în alte municipii reședință de județ, precum Oradea, Bistrița sau Sibiu. Tot în aceeași perioadă, Clujana SA a lansat și magazinul online propriu.

CLUJANA SE PREGĂTEȘTE DE O „REVIGORARE” PE PIAȚĂ

„Odată cu ieșirea din insolvență, una dintre cele mai renumite și de tradiție fabrici de încălțăminte românești este pregătită să concureze din nou, de la egal la egal, cu celelalte companii de profil de pe piață, nemaifiind supusă rigorilor legii insolvenței. La această salvare a brandului clujean o contribuție semnificativă a avut-o inclusiv sprijinul acordat de acționarul majoritar, Consiliul Județean Cluj”, se mândrește președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

După ieșirea din insolvență, conducerea companiei va fi preluată de către Consiliul de Administrație al Clujana SA, care va numi o conducere executivă. Astfel, deciziile strategice ale fabricii nu vor mai trebui să treacă prin filtrul administratorului judiciar, al creditorilor și al judecătorului-sindic, fapt ce „creează premisele implementării unei strategii care să ducă la consolidarea companiei și la creșterea în piață a brandului Clujana”, susțin reprezentanții CJ Cluj.

Vă reamintim că, în perioada 2 aprilie – 15 mai 2019, Curtea de Conturi a realizat un audit la SC Clujana SA, descoperind prejudicii de 151.000 lei și abateri financiar contabile de 100.000 lei. Potrivit raportului Curții de Conturi, conducerea Clujana a luat măsuri privind avansurile salariale, s-au calculat penalitățile de întârziere și s-a procedat la încasarea acestora.

CITEȘTE ȘI: Ce bine e să lucrezi la stat! Salarii și benzină decontate „cu japca” la falimentara Clujana, medici plătiți regește, dar ilegal!

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Economie

Ludovic Orban: NU avem bani pentru dublarea alocațiilor, dar sunt poentru mahrarea pensiilor

Published

on

Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu există suficienți bani în buget pentru dublarea alocațiilor, dar sunt suficienți bani pentru majorarea pensiilor.

Alocațiile pentru copii au fost mărite în baza unui legi a PNL, în funcție de rata inflației. Pentru majorarea alocațiilor, impactul bugetar este de peste 6 miliarde de euro. Nu avem bani ăștia. Am intrat în procedură de deficit excesiv. Deși avem în luna ianuarie un plus de colectare de 300 de milioane, trebuie să-l vedem consolidat, să vedem care e evoluția economică, prognozele de creștere. Înainte de rectificarea bugetara, MF trebuie să prezintă un raport privind creșterea. Ce pot să garantez e că suntem responsabili”, a declarat Ludovic Orban, la Gândul LIVE.

Orban a făcut acest anunț îngrijorat de eventuala majorare a alocațiilor decisă de Parlament. 

În acest moment, dublarea alocațiilor este în mâinile deputaților, după ce senatorii au respins amânarea termenului de majorare. Cabinetul Orban I a emis o OUG de amânare a dublării alocațiilor pentru copii până la 1 august acest an.

În schimb, Orban a precizat că pensiile cu siguranță se vor majora, însă nu a spus și cu ce procent.

Vom crește pensiile. Nu vă pot spune acum 100% ce va fi. Să vedem bugetul de la CAS și CASS. Trebuie să facem prognozele și în funcție de creșterea economică din următorii 3 ani, vom vedea. Dar, cu siguranță, vor fi mărite”, a precizat premierul.

Nu există în momentul de față niciun risc legat de plata pensiilor și salariilor. Noi am prevăzut în buget sumele pentru creșterea pensiilor, dar urmărim cu mare atenție evoluția încasărilor. Vom crește pensiile cu siguranță, nu există niciun dubiu, în conformitate cu legea în vigoare”, a mai spus acesta.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate