Este vorba de Andrei Maxim, care a depus, miercuri, jurământul pentru validarea mandatului de consilier județean. Acesta și-a disputat în ultimul an șefia filialei județene a Partidului Mișcarea Populară Cluj cu Vasile-Cristian Lungu, care acum i-a făcut plângere penală pentru fals și uz de fals.
Situația i-a creat confuzii și liderului CJ Cluj, Alin Tișe, care a întrebat de ce a fost nevoie de o soluție a Tribunalului pentru numirea unui nou consilier județean. Andrei Maxim a explicat că există două tabere în PMP, cea a lui Diaconescu vs cea a lui Tomac, iar cea din urmă a contestat numirea lui în funcția de consilier județean.
Pe lângă Maxim, plângerea lui Vasile-Cristian Lungu o mai vizează și pe Boca Ioana-Liana-Aurora, o profesoară de la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca, care ar fi semnat acte ca secretar general al PMP Cluj, dar aceasta ar fi defapt membră a PSD Cluj-Napoca.
Potrivit unui comunicat remis ZIUA de CLUJ, Vasile-Cristian Lungu susține că problema a survenit în momentul în care, pentru a dovedi instanței că este încă membru al PMP, deși fusese exclus din partid, Maxim Andrei a prezentat o adeverință în fața Curții de Apel Cluj, adeverință semnată chiar de el și pe care a semnat-o în calitate de președinte al PMP Cluj.
„Luni, 18 decembrie 2023, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au trimis spre Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, o sesizare penală prin procurorii sunt informați cu privire la două infracțiunii care ar fi avut loc tocmai în sala de judecată a Curții de Apel Cluj, în cadrul ședinței de la ora 9:00.
Cauza pe rol era validarea unui consilier județean supleant, Maxim Andrei, care susținea că validarea trebuie făcută, de vreme ce îndeplinește toate condițiile, inclusiv condiția de a fi membru al partidului pe lista căruia a fost ales în 2020, în acest caz Partidul Mișcarea Populară.
Conform cerințelor Codului administrativ calitatea de membru al partidului se confirmă în scris de „conducerea acestuia”. Problema a survenit în momentul în care, pentru a dovedi instanței că este încă membru al PMP, deși fusese exclus din partid, Maxim Andrei a prezentat o adeverință în fața Curții de Apel Cluj, adeverință semnată chiar de el și pe care a semnat-o în calitate de președinte al PMP Cluj.
Asta deși, în dosarul nr. 3909/117/2023, instanța Tribunalului Cluj i-a anulat presupusa calitatea de președinte al PMP Cluj. Sentința din dosarul nr. 3909/117/2023 pronunțată de Tribunalul Cluj şi prin care Maxim Andrei și-a pierdut această calitate, deși nu este definitivă, are autoritate de lucru judecat provizorie. Cu alte cuvinte, la data semnării de Maxim Andrei, 18.12.2023, a adresei prezentate în fața Curții de Apel, el nu avea calitatea de președinte al PMP Cluj și, în consecință, nu reprezenta „concederea partidului” pentru a-și putea valida propria calitate de membru PMP.
Mai mult de atât, pentru a reuși să convingă Curtea de Apel Cluj în ceea ce privește faptul că este încă membru al PMP, Maxim Andrei a prezentat încă un înscris în original semnat de o profesoară, Boca Ioana-Liana-Aurora de la Colegiul Coșbuc, care a semnat în calitate de Secretar General al PMP Cluj că Maxim Andrei este membru PMP. Însă, în ceea ce o privește pe doamna Boaca Ioana-Liana -Aurora, din informațiile obținute de la PSD Cluj, aceasta este membru al organizație municipale PSD Cluj-Napoca, organizație la ale cărei ședințe participă în mod activ.
Prezent la termenul de luni avocatul Partidul Mișcarea Populară și Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj cu privire la cele două înscrisuri depuse în fals de Maxim Andrei, respectiv cu privire la înscrisul semnat de doamna Boca Ioana Liana Aurora și cel semnat de Maxim Andrei pentru sine, a cerut înscrierea în fals întrucât avea dovezi clare că Boca Ioana-Liana-Aurora este membru PSD și, în consecință, nu putea să semneze nici un fel de act pentru PMP.
Pentru a fi siguri că nu sesizează procurorii fără o bază legală, magistrații Curții de Apel Cluj l-au întrebat pe intimatul Maxim Andrei dacă înțelege foarte bine și clar să se folosească de ambele înscrisuri depuse la dosar. Deși ar fi ezitat la început și probabil mânat de setea de a fi consilier județean cu orice preț, acesta a afirmat că se folosește de ambele înscrisuri în fața Curții de Apel Cluj.
Astfel, instanța, în temeiul art. 305 C.pr.civ., a redactat un proces verbal iar înscrisul cu privire la care s-a făcut înscrierea în fals, prin care se adeverește că Maxim Andrei figurează̆ în baza de date a Partidului Mișcarea Populară filiala Cluj, emis la data de 18.12.2023 semnată de secretar general PMP Boca Ioana Liana Aurora, a fost trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, a transmis Lungu.
Source link