Connect with us

Eveniment

Propunere de la Cluj: supermarketurile să fie închise în weekend!

Published

on

 Autor Ciprian Aron

Profesorul Avram Fițiu de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară vine cu o propunere inedită: închiderea supermarketurilor la final de săptămână. În felul acesta românii ar putea apela la miile de ferme țărănești care produc alimente de calitate. Măsura nu este una nouă, ea se aplică în multe țări europene.

„Ce capcană găsesc oare în supermarket, înafară de abundență ca bandaj sufletesc?
– Găsesc alimente chimizate de mâna a treia pe care vesticii le deșertează în stomacul rezistent al românilor, făcând experimente de inginerie socială cu mintea și cu trupul lor; România este situată pe locul 51 în lume la calitatea alimentelor consumate într-un studiu OXFAM. Din cele 125 de țări analizate, România s-a situat pe locul 51, obținând un scor mic în ceea ce privește calitatea, prețul alimentelor și sănătatea asigurată de alimentele consumate. Studiul a analizat 4 parametri principali precum: accesul la mâncare a populației; accesibilitatea alimentelor; dieta relaționată cu sănătatea populației ce a avut în vedere numărul de persoane care suferă de diabet sau obezitate, respectiv siguranța hranei ce a fost măsurată în funcție de accesul populației la o sursă sigură de apă, fie în interiorul casei, fie în exterior printr-o fântână.
– Găsesc o cultură străină prezentă pe toate ambalajelor produselor nonalimentare. Această cultură în special asiatică pe ambalajele jocurilor copiilor formatează o nouă generație de consumatori aserviți toată viața unei culturi de regulă chinezești, japoneze, coreene, taivaneze etc. Mâine această nouă generație de consumeriști nu vor mai cumpăra produse românești, pentru că la nivel de creier le-a fost setat un progrămel de robotizare pe care ei îl vor executa toată viața lor;
– Găsesc un mod de diferențiere și de raportare în societate la alte categorii sociale, obiectele conferind astăzi omului un anumit statut social și o ierarhie în cadrul societății;
– Găsesc un mod de socializare în această societate tehnologica în care individul trăiește extrem de mult timp în fața calculatorului într-un spațiu virtual;
Ar fi oare de acord clujenii, spre exemplu, ca supermarketul să fie închis în weekend, așa cum se întâmplă în celelalte țări europene?
O astfel de întrebare creează șoc emoțional pentru milioane de români astăzi, pentru că aceasta nouă religie nu permite alternative raționale de gândire.
Ce ar putea să facă românii clujeni, spre exemplu, în weekend, într-o astfel de situație plauzibila dealtfel, dacă ne uitam la situația din țările europene:
– Ar putea să descopere împrejurimile Clujului unde ar găsi mii de ferme țărănești care nu-și găsesc cumpărători pentru produsele lor alimentare țărănești de calitate;
– Ar putea să găsească mii de ferme țărănești de unde și-ar putea cumpăra îmbrăcăminte sănătoasă din in cânepă sau lână;
– Ar putea să descopere pensiuni agroturistice unde să mănânce o hrană de calitate, bucurându-se de natură împreună cu copiii și nepoții lor;
– Ar putea să socializeze cu țăranii din jurul Clujului ca sa înțeleagă această ultimă civilizație rurală vie a Europei;
– Ar putea să-și creeze contacte în lumea țărănească care să le permită organizarea pe baza de abonament al unui sistem de aprovizionare cu alimente sănătoase, direct la domiciliu sau la locul de muncă;
– Ar putea să creeze legături între copiii de la oraș și copiii țăranilor, conturând posibilități de petrecere de weekend-uri, după amieze sau vacanțe la țară;
– Ar putea să-și redescopere adevărata identitate românească;
– Ar putea să redescopere sentimentul de responsabilitate față de părinți și bunici acum când mulți se luptă să creeze rupturi între aceștia;
– Ar putea să redescopere în jurul Clujului noțiunea de familie ca fundament al societății rurale;
– Ar putea să-și redescopere sentimentul de patriotism cumpărând alimente și haine de la țăranul român;
– Dar câți clujeni ar putea rezista oare la o astfel de veste șocantă, care dezechilibrează noul „consumator religios de obiecte” din supermarket?”

a scris Avram Fițiu pe pagina sa de facebook.

Foto: psihoselect.ro

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement ZOFF
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eveniment

Lovitură pentru “mafia lemnului” din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Published

on

Lovitură pentru "mafia lemnului" din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Polițiștii din Huedin și comisarii Gărzii Forestiere au confiscat o cantitate mare de lemn, în urma unor controale efectuate în ultimele zile.
Poliția Rurală Huedin, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control, în perioada 29-30 martie, la un operator economic pe raza comunei Mărgău, județul Cluj.

„În urma neregulilor constatate, a fost dispusă confiscarea cantității totale de 98,69 mc lemn rotund din specia molid, pentru deținerea materialului lemnos fără documente de proveniență”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Eveniment

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Published

on

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Un client a fost păgubit cu peste 50 de lei după o cursă Bolt, deoarece șoferul nu ar fi oprit  „ceasul” după ce pasagerul a coborât la destinație.
„Când șoferul Bolt nu îți închide cursa când te dai jos din malșină crezându-se șmecher. De fapt asta este țară… de oameni care se cred speciali, care cred că totul li se cuvine și care vor să fure de pe unde apucă. Până la urmă țară și politicienii ei sunt de fapt oglinda poporului. Pentru că cei corecți, onești devin excepții în timp ce combinatorii, șmenarii devin regula. Șoferul Bolt – (…)”, a scris jurnalistul Stelian Muscalu într-o postare pe Facebook.

Sursă: Facebook – stelianmuscalu.ro
„Am pățit asta în Cluj” / „Mai bine folosesc taxi la Cluj”
Cum firma Bolt activează și în Cluj, în comentarii au apărut și pățiții locali, care au relatat ce exeperiențe au avut cu serviciul de ride-sharing și unii șoferi.

„Am pățit asta in Cluj”, a scris o doamnă.

„Bolt, sunteți de tot râsul cu tariful dinamic, mai bine folosesc taxi, la Cluj funcționează foarte bine, voi sunteți japcarii din orașe, nu taximetriștii tatuați!” a mai comentat un bărbat.

Cineva i-a răspuns că daca folosește serviciul clasic de taxi, este mai rău, dar o altă persoană l-a contrazis.

„La Cluj nu funcționează așa, majoritatea taxiurilor sunt curate, și șoferii civilizați. E drept că am întâlnit și loaze, un șofer odată la 5 ani. Cei cu învârteli sunt Activ taxi, aka rechinii de pe vremuri”, a spus un alt domn.

Răspunsul Bolt
„Bună ziua, (…)! În primul rând, ne pare rău pentru această experiență neplăcută. Comportamentul șoferului nu este unul pe care ni-l dorim de la partenerii noștri și tocmai de aceea luăm măsuri care să descurajeze aceste incidente. Pentru a putea remedia situația față de tine și pentru a putea aplica măsurile necesare în cazul șoferului, te rugăm să raportezi cursa în aplicație, prin funcția de Asistență. Echipa noastră de suport a fost deja înștiințată și așteaptă mesajul tău”, au transmis cei de la Bolt.

Ce pățesc astfel de șoferi
În comentarii, oamenii au explicat și ce se poate întâmpla cu șoferii care fac precum cel din situația amintită mai sus. De la suspendare temporară, până la permanentă.

„(…) soferul ia roșu adică 1 săptămâna – 1 lună nu mai conduce Bolt”; „Poate fi suspendat și definitiv de pe platformă”; „Reclamație la Bolt. Șoferul își poate pierde dreptul de a-i mai folosi.”

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Eveniment

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

Published

on

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

DISTRIBUIE

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate