Connect with us

Info

Ministrul Transporturilor, despre bugetul pe 2020: “Am aprobat cu 70% mai mulți bani decât execuția din 2018”

Tudor Calinescu

Published

on

Ministrul Transporturilor, despre bugetul pe 2020: "Am aprobat cu 70% mai mulți bani decât execuția din 2018"


Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, a declarat că în bugetul de anul acesta au fost alocate suficiente fonduri pentru finanțarea lucrărilor la obiectivele de infrastructură rutieră din țară.
“Bugetul Ministerului Transporturilor a fost executat în 2017 la dimensiunea de 8,1 miliarde de lei. În 2018, a cheltuit 7,5 miliarde de lei. În 2019, am cheltuit 11,2 miliarde de lei. Anul acesta avem un buget aprobat prin legea bugetului de 12,1 miliarde de lei, deci cu 70-80% mai mare decât execuția din 2018, când erau toate condițiile să funcționeze guvernul PSD de atunci”, a explicat Bode.

Ministrul a arătat că în buget sunt prevăzuți 6,4 miliarde de lei bani europeni, în timp ce anul trecut, execuția din fonduri EU a fost de doar 4,2 miliarde de lei.

“Când am avut anul trecut o execuție de 4,2 miliarde de lei pe fonduri europene și anul acesta avem 6,4 miliarde în buget, doar pe fonduri europene, eu vă spun că toate obiectivele, dacă ar fi să finalizăm cei 134 de kilometri de autostradă, toți în acest an, ceea ce este puțin probabil, am avea suficienți bani să îi plătim pe toți, la zi și să ne mai rămână”, a declarat Lucian Bode.

Mai mult, ministrul Transporturilor a declarat că banii pot fi luați de la obiectivele care nu progresează și alocați altor proiecte de infrastructură din țară.

“În condițiile în care legea spune că dacă pe un obiectiv, ordonatorul principal de credit constată că nu sunt progrese, poate să ia banii și să îi mute pe un alt obiectiv. Vă dau un exemplu: avem o sumă importantă de bani prinși pe Sibiu-Pitești. Mi-aș dori să începem lucrările și să avem progres aici, dar pentru cele două secțiuni de pe Valea Oltului, încă nu avem raportul de la consultantul extern care să ne spună dacă proiectul este bun și dacă putem să scoatem la licitație proiectarea și execuția. Pe cele două obiective vor rămâne bani și îi vom putea muta pe Sebeș-Turda sau orice alt obiectiv pe care există progres”.

“Este o falsă idee, propagată de cei de la PSD în general, care spun că am alocat mai puțin ca anul trecut, dar nu se uită cât au cheltuit ei anul trecut. Degeaba ai alocat 300 de milioane pe un obiectiv și ai cheltuit 0.Noi am alocat o sumă, astfel încât, dacă va fi nevoie să suplimentăm această sumă, legea ne dă dreptul”, a conchis ministrul.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Prognoza Meteo pentru luna Aprilie: Temperaturi Ridicate și Precipitații Variabile în Următoarele Patru Săptămâni

Dani Muresan

Published

on

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni, oferind o imagine detaliată a condițiilor meteorologice anticipate în întreaga Românie.

Potrivit estimărilor pentru intervalul 1 – 29 aprilie, se așteaptă o varietate de schimbări în temperaturi și precipitații pe parcursul acestor săptămâni.

Săptămâna 1 – 8 aprilie se anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă, în special în regiunile estice și sud-estice ale țării. În același timp, se prognozează un regim pluviometric deficitar în cea mai mare parte a României.

În perioada 8 – 15 aprilie, temperaturile medii vor continua să fie peste normalul pentru acest interval, afectând toate zonele țării. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor fi sub media obișnuită, cu o tendință deficitară accentuată în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna 15 – 22 aprilie , meteorologii prevăd că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod normal, în special în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric este anticipat a fi ușor excedentar în jumătatea nordică a țării, în timp ce în restul regiunilor se va apropia de media pentru această perioadă.

În ultima săptămână a intervalului analizat, 22 – 29 aprilie, se preconizează că valorile termice vor fi, de asemenea, ușor peste normalul pentru această perioadă, în special în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media obișnuită pentru acest interval, acoperind întreg teritoriul României.

Astfel, conform prognozei emise de ANM, se așteaptă fluctuații în temperaturi și precipitații pe parcursul următoarelor patru săptămâni, cu unele regiuni fiind mai afectate decât altele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Vestea bună este că temperaturile în Cluj-Napoca încep să urce, cu maxime ce se vor apropia de 24 de grade Celsius.

Tudor Calinescu

Published

on

Prognoza meteorologică pentru Cluj-Napoca indică o creștere treptată a temperaturilor în următoarele zile. Conform AccuWeather, maximele vor ajunge și la 24 de grade Celsius, aducând o veste bună pentru locuitorii orașului care așteaptă cu nerăbdare sosirea vremii mai calde.

Iată cum se prezintă prognoza pe parcursul săptămânii:

  • Luni, 25 martie: Vântul va fi prezent pe tot parcursul zilei, cu rafale de până la 52 km/h. Există șanse de ploaie, cu o probabilitate de 25%. Maxima zilei va atinge 10 grade Celsius, iar minima va coborî la -1 grad Celsius.
  • Marți, 26 martie: Ploile se vor opri, iar temperaturile diurne vor oscila în jurul valorii de 14 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de aproximativ 2 grade Celsius.
  • Miercuri, 27 martie: Temperaturile vor crește până la 18 grade Celsius, însă vântul va continua să sufle cu putere, atingând viteze de 46 km/h.
  • Joi, 28 martie: Cerul va fi acoperit de nori, iar șansele de ploaie vor fi de 56%. Maxima zilei va fi de 18 grade Celsius, iar minima va coborî la 6 grade Celsius.
  • Vineri, 29 martie: Cerul va fi predominant însorit, cu șanse reduse de ploaie (1%). Temperaturile vor ajunge la 21 de grade Celsius ziua și la 6 grade Celsius seara.
  • Sâmbătă, 30 martie: Se anunță o creștere semnificativă a temperaturilor, atingându-se maxime de 24 de grade Celsius. Minimele vor fi de aproximativ 7 grade Celsius.
  • Duminică, 31 martie: Temperaturile se mențin ridicate, cu maxime de 22 de grade Celsius și minime de 6 grade Celsius în timpul nopții.

Această vreme încurajatoare este perfectă pentru activități în aer liber și pentru aprofundarea plăcerilor primăverii.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Din săptămâna viitoare, Aeroportul Cluj va adăuga un nou zbor în programul său, operând în zilele de luni, joi și duminică.

Diana Petrescu

Published

on

Avion Cluj

Începând din săptămâna viitoare, Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca va găzdui un nou zbor către o destinație internațională, deschizând noi posibilități de călătorie pentru pasagerii din Transilvania. Compania aeriană Swiss International Air Lines va inaugura zboruri directe către Zurich, Elveția, începând cu data de joi, 28 martie.

Evenimentul de lansare va fi marcat printr-o ceremonie specială la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, la care vor participa numeroase personalități și oficialități, printre care Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, E.S. Mario Baggi, și Directorul Vânzări Lufthansa Group, Dl. Stephan Linhart. De asemenea, vor fi prezenți consuli onorifici, oficialități locale și reprezentanți ai companiei aeriene și ai aeroportului.

Zborurile către Zurich vor fi operate cu o frecvență de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, joi și duminică. Biletele pot fi rezervate prin intermediul site-ului companiei aeriene, www.swiss.com.

Zurichul este cunoscut drept unul dintre cele mai importante centre culturale, economice și financiare din lume. Orașul găzduiește numeroase instituții financiare, companii internaționale și centre de cercetare și dezvoltare, transformându-l într-o destinație atrăgătoare pentru afaceri și turism.

Aeroportul din Zurich este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, servind peste 22 de milioane de pasageri anual și reprezentând un important nod de legătură pentru Swiss International Air Lines.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, a subliniat importanța noii rute, afirmând că aceasta va satisface nevoile de conectivitate ale pasagerilor din Transilvania, atât din punct de vedere business, cât și leisure.

Swiss International Air Lines este cea mai importantă companie aeriană din Elveția, operând zboruri către peste 100 de destinații din întreaga lume. Face parte din Grupul Lufthansa și este membră a Star Alliance, cea mai mare alianță de companii aeriene din lume.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite