Connect with us

Info

Sectorul Chețani-Câmpia Turzii al A3, la mâna instanței: STRACO riscă falimentul. Stadiul lucrărilor pe celelalte loturi

Tudor Calinescu

Published

on

Sectorul Chețani-Câmpia Turzii al A3, la mâna instanței: STRACO riscă falimentul. Stadiul lucrărilor pe celelalte loturi


STRACO, antreprenorul de pe tronsonul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, așteaptă decizia instanței cu privire la faliment.
“Din păcate, pe lotul II, Chețani – Câmpia Turzii, antreprenorul se confruntă cu probleme. Nu mai puțin de șapte cereri de faliment au fost judecate astăzi de instanță și acolo, dacă lucrurile decurg în direcția aceasta, nu există altă soluție decât rezilierea contractului. Dacă instanța nu decide acest lucru, am identificat câteva soluții: cesiune de plăți, de creanțe, pentru că au în jur de 8 milioane de lei plăți, nu foarte mult, restanțe către subcontractori. Au 85% din structuri finalizate deja și ar putea să confirme și să se încadreze în termenul înaintat, sfârșitul anului 2020”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, într-o vizită de lucru pe A10.

Potrivit ministrului, un alt tronson din Autostrada Transilvania care ar putea fi dat în trafic chiar din luna iunie 2020 este Biharia-Borș, unde lucrările au fost întrerupte de vremea rece.

“Biharia-Borș, jos pălăria pentru antreprenor, un constructor român, harnic, serios. A finalizat înainte, cred că pentru prima dată de când ne propunem să finalizăm în același timp un obiectiv cu cei din Ungaria, au finalizat înaintea lor. Sunt la stratul de uzură, deci cei 5,3 kilometri de autosradă ar putea fi dați în trafic în iunie 2020. Nu a fost turnat ultimul strat, pentru că așteaptă să treacă sezonul rece”, a arătat Bode.

Și pe sectorul de drum dintre Iernut și Chețani, de 17,9 km, lucrările sunt în grafic, iar antreprenorul general este la zi cu plățile către subcontractori.

“Aici antreprenorul Astaldi a spus că nu are datorii față de niciun subcontractor și că sunt în grafic, vă pot spune că procentul de realizare în acest moment este de 85,4%, stadiul fizic. Ei au spus că vor da în trafic acest lot conform calendarului”, a adîugat ministrul.

În ceea ce privește tronsoanele Biharia-Chiribiș și Chiribiș-Suplacu de Barcău, lucrările sunt blocate de contestații.

“Pe Biharia-Chiribiș suntem în contestație în instanță și stăm de aproape un an după decizia instanței. De la Chiribiș la Suplacu de Barcău, suntem și aici în instanță în condițiile în care câștigătorul aceastei licitații este un consorțiu din care face parte o companie din Croația care acolo era în faliment. Este normal ca beneficiarul să anuleze licitația și să o reia, dar culmea, suntem contestați și pe această speță”, a afirmat Lucian Bode.

În ceea ce privește loturile de autostradă dintre Nădășelu și Suplacu de Barcău, ministrul a cerut CNAIR să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea constructorilor până la sfârșitul acestei luni, în așa fel încât în a doua jumătate a lunii martie să poată fi stabilit termenul de depunere a ofertelor pentru execuția celor 100 de km.

“Pe tronsonul de la Suplacu de Barcău la Nădășelu, până la sfârșitul lunii ianuarie le-am spus celor de la CNAIR să răspundă la toate clarificările și să fim în situația de a licita proiectare și execuție pe toate tronsoanele, mai puțin cei 2,5 kilometri tunelul Meseș”, a mai spus ministrul.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Prognoza Meteo pentru luna Aprilie: Temperaturi Ridicate și Precipitații Variabile în Următoarele Patru Săptămâni

Dani Muresan

Published

on

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni, oferind o imagine detaliată a condițiilor meteorologice anticipate în întreaga Românie.

Potrivit estimărilor pentru intervalul 1 – 29 aprilie, se așteaptă o varietate de schimbări în temperaturi și precipitații pe parcursul acestor săptămâni.

Săptămâna 1 – 8 aprilie se anunță că valorile termice vor fi mai ridicate decât media obișnuită pentru această perioadă, în special în regiunile estice și sud-estice ale țării. În același timp, se prognozează un regim pluviometric deficitar în cea mai mare parte a României.

În perioada 8 – 15 aprilie, temperaturile medii vor continua să fie peste normalul pentru acest interval, afectând toate zonele țării. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor fi sub media obișnuită, cu o tendință deficitară accentuată în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna 15 – 22 aprilie , meteorologii prevăd că temperatura medie a aerului va fi ușor mai ridicată decât în mod normal, în special în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric este anticipat a fi ușor excedentar în jumătatea nordică a țării, în timp ce în restul regiunilor se va apropia de media pentru această perioadă.

În ultima săptămână a intervalului analizat, 22 – 29 aprilie, se preconizează că valorile termice vor fi, de asemenea, ușor peste normalul pentru această perioadă, în special în regiunile sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de media obișnuită pentru acest interval, acoperind întreg teritoriul României.

Astfel, conform prognozei emise de ANM, se așteaptă fluctuații în temperaturi și precipitații pe parcursul următoarelor patru săptămâni, cu unele regiuni fiind mai afectate decât altele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Vestea bună este că temperaturile în Cluj-Napoca încep să urce, cu maxime ce se vor apropia de 24 de grade Celsius.

Tudor Calinescu

Published

on

Prognoza meteorologică pentru Cluj-Napoca indică o creștere treptată a temperaturilor în următoarele zile. Conform AccuWeather, maximele vor ajunge și la 24 de grade Celsius, aducând o veste bună pentru locuitorii orașului care așteaptă cu nerăbdare sosirea vremii mai calde.

Iată cum se prezintă prognoza pe parcursul săptămânii:

  • Luni, 25 martie: Vântul va fi prezent pe tot parcursul zilei, cu rafale de până la 52 km/h. Există șanse de ploaie, cu o probabilitate de 25%. Maxima zilei va atinge 10 grade Celsius, iar minima va coborî la -1 grad Celsius.
  • Marți, 26 martie: Ploile se vor opri, iar temperaturile diurne vor oscila în jurul valorii de 14 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de aproximativ 2 grade Celsius.
  • Miercuri, 27 martie: Temperaturile vor crește până la 18 grade Celsius, însă vântul va continua să sufle cu putere, atingând viteze de 46 km/h.
  • Joi, 28 martie: Cerul va fi acoperit de nori, iar șansele de ploaie vor fi de 56%. Maxima zilei va fi de 18 grade Celsius, iar minima va coborî la 6 grade Celsius.
  • Vineri, 29 martie: Cerul va fi predominant însorit, cu șanse reduse de ploaie (1%). Temperaturile vor ajunge la 21 de grade Celsius ziua și la 6 grade Celsius seara.
  • Sâmbătă, 30 martie: Se anunță o creștere semnificativă a temperaturilor, atingându-se maxime de 24 de grade Celsius. Minimele vor fi de aproximativ 7 grade Celsius.
  • Duminică, 31 martie: Temperaturile se mențin ridicate, cu maxime de 22 de grade Celsius și minime de 6 grade Celsius în timpul nopții.

Această vreme încurajatoare este perfectă pentru activități în aer liber și pentru aprofundarea plăcerilor primăverii.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Din săptămâna viitoare, Aeroportul Cluj va adăuga un nou zbor în programul său, operând în zilele de luni, joi și duminică.

Diana Petrescu

Published

on

Avion Cluj

Începând din săptămâna viitoare, Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca va găzdui un nou zbor către o destinație internațională, deschizând noi posibilități de călătorie pentru pasagerii din Transilvania. Compania aeriană Swiss International Air Lines va inaugura zboruri directe către Zurich, Elveția, începând cu data de joi, 28 martie.

Evenimentul de lansare va fi marcat printr-o ceremonie specială la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, la care vor participa numeroase personalități și oficialități, printre care Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, E.S. Mario Baggi, și Directorul Vânzări Lufthansa Group, Dl. Stephan Linhart. De asemenea, vor fi prezenți consuli onorifici, oficialități locale și reprezentanți ai companiei aeriene și ai aeroportului.

Zborurile către Zurich vor fi operate cu o frecvență de trei ori pe săptămână, în zilele de luni, joi și duminică. Biletele pot fi rezervate prin intermediul site-ului companiei aeriene, www.swiss.com.

Zurichul este cunoscut drept unul dintre cele mai importante centre culturale, economice și financiare din lume. Orașul găzduiește numeroase instituții financiare, companii internaționale și centre de cercetare și dezvoltare, transformându-l într-o destinație atrăgătoare pentru afaceri și turism.

Aeroportul din Zurich este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, servind peste 22 de milioane de pasageri anual și reprezentând un important nod de legătură pentru Swiss International Air Lines.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, a subliniat importanța noii rute, afirmând că aceasta va satisface nevoile de conectivitate ale pasagerilor din Transilvania, atât din punct de vedere business, cât și leisure.

Swiss International Air Lines este cea mai importantă companie aeriană din Elveția, operând zboruri către peste 100 de destinații din întreaga lume. Face parte din Grupul Lufthansa și este membră a Star Alliance, cea mai mare alianță de companii aeriene din lume.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite