Connect with us

Justitie

Procurorul Oana Schmid Hăineală cere executarea silită a Parchetului General

Calin Roman

Published

on

Procurorul Oana Schmid Hăineală a depus o cerere de executare silită a Parchetului General, la Judecătoria Bacău, în aceeași zi în care i s-a refuzat continuarea delegării ca adjunct al DIICOT de către CSM. Instanța a admis cererea.

Fostul adjunct al DIICOT – structura Centrală, Oana Schmid Hăineală a depus, la Judecătoria Bacău, o cerere prin care cere încuviințarea executării silite a Ministerului Economiei și Finanțelor, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, precum și a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Instanța a admis cererea de încuviinţare a executării silite și a autorizat creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu, potrivit soluției.

Decizia instanței este fără cale de atac și pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor.

Surse judiciare spun pentru Mediafax că este vorba despre drepturi salariale pe care le solicită fostul adjunct al DIICOT, procurorul Oana Schmid Hăineală.

Dosarul a fost înregistrat în 19 decembrie 2019, în aceeași zi în care Oanei Schmid Hăineală i-a fost respinsă cererea de continuare a delegării ca adjunct al DIICOT și trimiterea ei să lucreze ca procuror de execuție.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat, în aceeași zi, că la Secţia pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu şi Oana Hăineală în funcţii de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate”.

Înainte de a deveni director al Direcției pentru Relația cu Ministerul Public și de prevenire a criminalității și corupției, în cadrul Ministerului Justiției și apoi membru CSM, în perioada 2004 – 2007, Oana Schmid Hăineală a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Redactare G.M.

source link

Facebook Comments Box

Info

Membrii aceleiași familii, traficanți de substanțe interzise de mare risc, reținuți la Cluj! Operațiunea a dezvăluit o „afacere” desfășurată timp de doi ani – FOTO

Diana Petrescu

Published

on

Trei bărbați, inclusiv doi membri ai aceleiași familii, sunt acuzați că au vândut în mod repetat substanțe psihoactive către consumatori din județul Cluj, în perioada 2022 – martie 2024.

„De asemenea, în sarcina unuia dintre bărbați, s-a reținut faptul că, în intervalul 2023 – martie 2024, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, ar fi procurat, deținut și  comercializat diferite cantități de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal).

Ieri, 13 martie, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, în județul Cluj, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantități de substanță psihoactivă (2MMC), un grinder, obiecte purtând urme de materie vegetală, precum și alte mijloace de probă.

La data de 13 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor trei bărbați, pentru 24 de ore”, transmite IPJ Cluj.

Astăzi, doi bărbați reținuți pentru trafic de substanțe interzise au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, în timp ce al treilea bărbat va fi supus măsurii controlului judiciar de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Justitie

Operațiune amplă de combatere a corupției în sectorul energetic: DNA efectuează percheziții la domicilii și sedii de companii

Dani Muresan

Published

on

Joi, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au desfășurat o serie de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor companii din sectorul energetic, în cadrul unei ample anchete privind suspiciuni de corupție. Operațiunea vizează mai multe județe, inclusiv București, Brașov, Dâmbovița, Ilfov și Gorj, și are ca țintă atât funcționari publici, cât și persoane din sectorul privat.

Procurorii suspectează săvârșirea unor infracțiuni precum dare/luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și deturnarea licitațiilor publice. Astfel, DNA pare să pună sub lupă o serie de practici ilegale care ar fi avut loc în cadrul unor tranzacții financiare din sectorul energetic.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Aleph News, procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, a subliniat importanța implicării instituției în investigarea potențialelor fapte de corupție din domeniul energetic. “În zona de energie se învârt sume mari de bani și eu cred că DNA trebuie să fie prezentă“, a declarat Voineag, evidențiind nevoia de transparență și integritate într-un sector vital pentru economie.

Această acțiune vine în contextul unei atenții sporite asupra combaterii corupției la nivel înalt, în special în sectoare cheie ale economiei naționale. DNA, prin această operațiune, își reafirmă angajamentul față de eradicarea fenomenului de corupție și asigurarea unui mediu de afaceri corect și echitabil.

Pe durata perchezițiilor, procurorii au avut grijă să respecte rigorile legale și drepturile individuale, asigurându-se că acțiunile desfășurate sunt în conformitate cu legea. „Este crucial să respectăm procedurile legale și să acționăm cu fermitate împotriva corupției, garantând totodată drepturile fundamentale ale persoanelor implicate în această anchetă”, a subliniat Voineag.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Justitie

ȘOCANT! Polițistul Vinovat de Accidentul Mortal în Care a Fost Ucisă o Fetiță pe o Trecere de Pietoni din București Primește Închisoare cu Suspendare

Dani Muresan

Published

on

Constantin Popescu, polițistul responsabil de accidentul tragic care a avut loc pe 13 ianuarie 2022 în Sectorul 1 al Capitalei, soldat cu moartea unei fetițe de doar 13 ani, a fost condamnat de către Judecătoria Sectorului 1. Sentința a fost emisă în urma procesului în care Popescu a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Potrivit deciziei instanței, polițistul a primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității timp de 90 de zile, fie în cadrul Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În ceea ce privește despăgubirile, instanța a decis ca societatea de asigurare CITY INSURANCE SA, aflată în faliment, să plătească familiei suma de 160.000 de euro. De asemenea, a fost stabilită o sumă de 90.000 de euro pentru familia celeilalte fete rănite în accident.

Cu toate acestea, familiile fetelor au fost dezamăgite în ceea ce privește acțiunea civilă împotriva Poliției Capitalei și Primăriei Generale, deoarece judecătorii au respins ca neîntemeiată această cerere.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în instanța superioară.

Evenimentul tragic a avut loc pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, când mașina de poliție condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a pierit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită și transportată la spital.

Investigațiile procurorilor au relevat că polițistul circula cu viteză mare și nu a acordat prioritate pietonilor, conform unor surse judiciare.

Constantin Popescu, în serviciu din 2017, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicând zero alcoolemie.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite