Connect with us

Social

A murit ”Coana Chiva”, actrița din Cluj, care a jucat în faimoasa reclamă tv ”Prea bun, prea ca la țară!” – FOTO

Stefan Petre

Published

on

A murit ”Coana Chiva”, actrița din Cluj, care a jucat în faimoasa reclamă tv ”Prea bun, prea ca la țară!” - FOTO

Natașa Raab, actrița devenită cunoscută pentru rolul ”Coana Chiva” din faimoasa serie de reclame TV, a murit la 70 de ani. Îndrăgita actriță născută la Huedin se lupta de mai mulți ani cu o boală gravă, și anume Parkinson. Natașa Raab, îndrăgita „Coana Chiva”, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. În anul 2020, actrița a fost diagnosticată cu o boală gravă, și anume Parkinson Atipic. Tot atunci, a decis să se retragă de pe micile ecrane și să se axeze pe  propria sănătate. Apropiații ”Coanei Chiva” au declarat recent că starea de sănătate a actriței se deteriorase. Natașa Raab nu mai mergea și nici nu mai comunica.
Tot atunci, apropiații ne-au mărturisit că nu mai putea să mănânce singură. Alături de actriță trebuia să existe, în permanență, o persoană care să-i ofere ajutorul. Ajunsese, însă, într-un centru care se ocupă de pacienții care suferă de Parkinson.”Nu poate deloc să mai meargă, nu mai vorbește și nici nu mai mănâncă singură. Scoate cuvinte din când în când, mai leagă fraze, dar fără o logică anume. Se află într-o clinică privată care se ocupă de pacienți cu această boală. Din păcate, pacienții care suferă de Parkinson au nevoie de îngrijiri speciale 24 din 24 de ore, este foarte greu ca cineva să aibă grijă acasă de un bolnav. Este vizitată de prietena ei cea mai bună, însă, în rest, nu vrea să fie văzută așa. Natașa își dorește să fie ținută minte așa cum era înainte: splendidă, fină, veselă, mereu elegantă”, ne-au mărturisit apropiați ai actriței, în primăvara acestui an.Originară din Huedin, județul Cluj, pășise pe scena artistică încă din perioada adolescenței. Cântase jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj. Apoi, a avut apariții în cadrul Ansamblului Mărțișorul și a jucat alături de actorul George Motoi pe scena Teatrului Național de la Cluj.Pașii au condus-o către liceul Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca și, ulterior, la I.A.T.C. București, unde a absolvit în anul 1988, la clasa profesorului Mircea Albulescu. A avut o multitudine de apariții atât în spectacole, cât și în lumea cinematografică. De altfel, a fost nominalizată la Premiul Gopo.Viața nu a fost ușoară pentru Natașa Raab. Îndrăgita actriță se luptase cu o boală nemiloasă, și anume cancerul uterin. Cel care descoperise boala cruntă a fost chiar soțul ei, Val Guțul.”Ultima mea şansă de a avea copii s-a dus acum 16 ani, când am învins un cancer uterin şi am făcut o histerectomie. Imediat după aceea a venit moda cu însemnările în vitro, dar eu nu mai aveam în ce să inseminez. Nu am copii, însă am mulţi studenţi şi fini. Mi-am dorit foarte mult copii şi ultima mea şansă s-a dus atunci.Norocul meu a fost că soţul meu, fiind medic, şi-a dat seama că ceva nu este în ordine. M-am mişcat destul de repede şi m-am operat. Cred că Doamne Doamne a fost lângă mine, la fel şi soţul meu care m-a pus să fac nişte citostatice post-operator. Acest lucru mi-a dat şanse să lupt cu aceste celule canceroase”, povestea Nataşa Raab.Val Guțul, bărbatul care i-a stat 38 de ani alături, a murit de cancer la vezicăNatașa Raab l-a avut alături pe medicul Val Guțul. Cei doi au fost împreună 38 de ani. O boală nemiloasă, însă, i l-a răpit fulgerător, la vârsta de 66 de ani. Medicul decedase din cauza cancerului la vezică.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

A fost abuz sau aplicare a legii? Scandalul biciclistei aprinde spiritele la Cluj

Cosmin Ardelean

Published

on

Scandal în Piața Unirii: Boc acuză comportament sfidător! Soția activistului Dohotaru, amendată drastic pentru că mergea cu bicicleta!

Un incident aparent banal a stârnit o dispută aprinsă în Cluj-Napoca. Soția activistului de mediu Adrian Dohotaru a fost amendată de Poliția Locală pentru că a circulat cu bicicleta în Piața Unirii, iar primarul Emil Boc a intervenit în scandal, aducând acuzații grave la adresa acesteia.

Primarul a declarat că a primit o copie a procesului verbal și a cerut explicații Poliției Locale. “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic cu polițiștii locali și a încălcat prevederile legale”, a spus Emil Boc, confirmând că interdicția de a circula cu bicicleta în Piața Unirii rămâne în vigoare.

Boc a precizat că este deschis la discuții despre reglementarea circulației bicicletelor în Piața Unirii, dar a subliniat că, momentan, legea interzice acest lucru. În privința amenzii de 1350 de lei, considerată exagerată de mulți, inclusiv de primar, Boc a promis că va cere lămuriri suplimentare. “Nu sunt adeptul ca pentru prima abatere să mergi pe amenda maximă. Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”, a adăugat el.

Reacțiile la incident au fost împărțite. Unii clujeni susțin aplicarea strictă a legii, în timp ce alții consideră amenda disproporționată și cer o reglementare mai clară a circulației bicicletelor în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Gest de omenie în agitația orașului Cluj – VIDEO

Cosmin Ardelean

Published

on

Un strop de umanitate în jungla urbană clujeană: Șofer de autobuz, erou anonim pentru o persoană cu dizabilități

În mijlocul agitației cotidiene din Cluj-Napoca, un gest simplu, dar plin de semnificație, a reamintit clujenilor de importanța solidarității și empatiei. Un șofer de autobuz, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a devenit un erou anonim pentru o clujeancă cu dizabilități, oferindu-i ajutorul de care avea nevoie pentru a urca în autobuzul care-i putea oferi acces la mișcare.

Momentul, surprins de un martor și distribuit pe rețelele de socializare, a stârnit emoție și admirație în rândul clujenilor, obișnuiți cu ritmul alert al orașului și cu individualismul uneori apăsător. În timp ce mulți ar fi trecut nepăsători pe lângă situația dificilă a persoanei cu dizabilități, șoferul de autobuz a ales să oprească și să ofere o mână de ajutor, demonstrând că umanitatea nu dispare în jungla urbană.

“Gest de omenie în agitația orașului Cluj”, a scris martorul, subliniind contrastul dintre viteza cu care se desfășoară viața în oraș și gestul de bunătate al șoferului. Imaginea a devenit virală, clujenii lăudând comportamentul șoferului și exprimându-și speranța că astfel de gesturi vor deveni o obișnuință în oraș.

Acest incident ridică și problema accesibilității transportului public pentru persoanele cu dizabilități. Deși autobuzele moderne sunt dotate cu rampe și spații speciale, nu toți șoferii sunt dispuși sau pregătiți să ofere ajutorul necesar. De aceea, gestul șoferului de autobuz capătă o semnificație și mai mare, fiind un exemplu de urmat pentru colegii săi și pentru toți clujenii.

Clujul, un oraș care se mândrește cu dezvoltarea sa rapidă și cu spiritul său inovator, trebuie să devină și un oraș mai incluziv și mai empatic. Gestul șoferului de autobuz este un pas mic, dar important în această direcție.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite