Connect with us

Social

Acuzații de mușamalizare a unui accident, în care a fost implicat omul de afaceri controversat, Adrian Marțian: A mutat mașina și poliția m-a intimidat!

Stefan Petre

Published

on

Acuzații de mușamalizare a unui accident, în care a fost implicat omul de afaceri controversat, Adrian Marțian: A mutat mașina și poliția m-a intimidat!


Adrian Marțian, cel care s-a prezentat drept prietenul bun al lui Adrian Mutu, alături de care voia să cumpere Universitatea Cluj, trece printr-un scandal demn de o telenovelă. Alături de ex-partenera lui, Roxana, Adrian Marțian are trei copii minori.”Am vrut binele familiei, să o stabilesc în Barcelona. Nouă ani a făcut cea mare, băiețelul urmează să facă opt, iar cea mică a făcut în decembrie șase ani. Am ajuns în Barcelona, pentru copii a fost frumos, senzațional. Împreună i-am înscris la școală, cu toate că dânsa nu recunoaște, că i-am înscris fără acordul ei. După care, doamna, fiind într-o poziție foarte bună la Cluj, văzându-se peste noapte milionară, cu bunuri, cu bani, cu mașini, restaurant, dintr-o dată a vrut să revină în România. Era la finalul lunii august 2021. I-am spus că nu se poate, că e vorba de binele copiilor. Nu a fost de acord. Și mi-a spus că mă bagă în pușcărie și că după ce ies mă bagă la nebuni”, a declarat Adrian Marțian.Acesta și-a acuzat fosta parteneră că are probleme. ”A sunat la 112 că e mamă româncă sechestrată cu trei copii și bătută. M-am trezit la poartă cu mai multe mașini de Poliție. Nu s-a întâmplat nimic. Ulterior, a pus copiii să mă filmeze, că nu sunt un tată bun, că sunt violent. Copiii mi-au spus: tată, uite de ce nu vorbeam cu tine la telefon. Mama ne bătea, ne lua telefoanele. Și au început să-mi spună că bea în ultimul hal, că vomita în toată casa, venea cu fel și fel de bărbați. Am rămas șocat! I-am trimis imediat un mesaj că pentru mine e moartă și îngropată”, a mai dezvăluit afaceristul.Cum a pierdut Adi Mutu 3 milioane de euro: ”M-am lecuit”. Făcea afaceri cu Marțian, care se lăuda că va cumpăra U Cluj
Marțian spune că cei mici sunt acum la școală în Târgu Mureș. ”Le făceam baie fetițelor. Și-mi spun: tati, câtă răbdare ai tu! Știi ce făcea Roxana cu noi? Lua cuțitul sau foarfeca și ne tăia părul unde era încâlcit. Copiii nu-i spun mamă. Ei mă întreabă și acum dacă sunt adoptați. Nu am ce să demonstrez, din cauza asta au fost duși copiii la psiholog. În prezent, ei sunt la școală, la Târgu Mureș. Sunt cu mine. Frecventează înot, dansuri… M-am trezit cu Poliția cum că ar fi răpiți”, a mai spus Adrian Marțian.“E o mamă criminală. Am prezentat tot judecătoarei. Doamna nu are domiciliu, nu are casă, nu are loc de muncă. Nu a cerut un drept de vizită de zece minute. Copiii au o temere groaznică față de această femeie. Au coșmaruri, se trezesc noaptea. Nu interacționează cu ei, copiii nu vor să o vadă. Pentru ei nu mai există!”, a mai spus afaceristul.Viața afaceristului a fost extrem de grea, pentru că fosta lui parteneră ar fi vrut să se sinucidă. ”Bea, lua pastile Xanax cu wkisky. A vrut să se sinucidă. Am prins-o cu funia în gât. Fetița a văzut tot. În Spania s-a întâmplat. A avut patru tentative de suicid. A vrut să se arunce sub tren, femeia are probleme. Mi-a spart o locuință din Spania de unde a furat tot ce a găsit. Sunt patru dosare penale deschise pe numele ei”, a spus Adrian Marțian.”Am făcut greșeala vieții mele. Am pus tot pe numele ei. A fost foarte abilă. În 2020, m-am trezit cu o hârtie că nu mai dețin nimic. Între timp am recuperat 75 la sută. Avem mai multe procese, litigii… Vorbim de terenuri, hotel, mașini… Nu sunt evaluator, dar vorbim de câteva milioane de euro. De ordinul zecilor”, a spus afaceristul.”Nu mai există șanse de împăcare între mine și soție, dar copiii mei vor putea oricând să meargă să-și vadă mama, nu mă voi opune niciodată. Dar nu mi-a cerut niciodată acest lucru. Preferă să meargă la copii pe ascuns, la școala lor, ca o hoață. Spune că nu vrea să vadă copiii în prezența mea. Ea nu le poate oferi nimic acestor copii, ea nu are un loc de muncă. Copiii mei nu pleacă niciodată dintr-un magazin cu mâna goală. Păi ea pe ce le cumpără? Să fie și singura femeie de pe fața pământului și eu nu vreau să mai am de-a face cu ea”, ne-a mai spus Adrian Marțian.El mărturisește că a fost la un pas de a fi otrăvit. ”Motivul pentru care ea vrea copiii e pentru că în Spania legea e diferită în România. Chiar dacă nu ești căsătorită cu tatăl copilului tău, el trebuie să pună la dispoziție o casă, o alocație. Dar cum aș putea să mai întrețin eu o femeie care a vrut să mă otrăvească? Așa spun copiii: ‘Tati, mami a vrut să ți pună cianură în mâncare’. Am și declarația omului căruia ea i-a dat un plic cu un praf. Am toate dovezile”, a mai dezvăluit afaceristul.El se jură că nu a lovit-o niciodată pe fosta lui parteneră de viață și că a tratat-o ca pe o regină.

Source link

Facebook Comments Box

Social

Jocurile de noroc, interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

Dani Muresan

Published

on

PNL și PSD au propus inițial un proiect ambițios pentru interzicerea jocurilor de noroc în toate localitățile, însă acesta a suferit modificări semnificative pe parcursul procesului legislativ. Astfel, legea adoptată în plenul Camerei Deputaților permite jocurile de noroc doar în localitățile cu mai mult de 15.000 de locuitori, într-o variantă considerabil mai slabă decât cea inițială. Această formă mai subțire a legii a fost aprobată cu 243 de voturi “pentru”, patru abțineri și lipsa votului a doi deputați.

Potrivit proiectului adoptat, spațiile comerciale care găzduiesc jocuri de noroc, în special cele cu aparate de tip slot machine, trebuie să fie situate în unități administrativ-teritoriale cu o populație de peste 15.000 de locuitori. Operatorii care nu respectă aceste reguli se vor confrunta cu amenzi considerabile, între 10.000 și 200.000 de lei.

Această modificare legislativă a stârnit reacții din partea opoziției, care acuză un presupus “blat” între coaliția de guvernare și industria jocurilor de noroc. Cu toate acestea, susținătorii legii afirmă că este un pas important pentru a proteja comunitățile mai mici de efectele negative ale jocurilor de noroc.

În contextul acestei decizii, în județul Cluj, cele cinci municipii – Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla și Dej – precum și comunele Florești și Apahida, care depășesc pragul de 15.000 de locuitori, vor putea continua să găzduiască aceste activități de divertisment.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân: Adoptă un câine din Cluj-Napoca și fii parte din schimbare!

Stefania Heinz

Published

on

“Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân: Adopții și Acțiuni la Cluj-Napoca”

Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, marchează Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân, sărbătorită în data de 4 aprilie, printr-o serie de inițiative menite să promoveze adopțiile de câini fără stăpân.

Edilul Emil Boc subliniază faptul că, la Cluj-Napoca, politica privind câinii fără stăpân este una umană, neadoptându-se măsuri de eutanasie, iar la centrul de adăpost de pe strada Bobâlnei se asigură îngrijirea a sute de câini care așteaptă o nouă familie. Procesul de adopție este gratuit și deschis tuturor celor interesați.

Locuitorii Clujului sunt invitați să participe la Centrul de Tratare și Întreținere Câini fără Stăpân și Animale Abandonate de pe strada Bobâlnei nr. 65, în cadrul unui eveniment care se va desfășura pe parcursul a două zile.

Programul acțiunii este următorul:

  • Joi, 4 aprilie 2024, între orele 10:00 și 20:00
  • Sâmbătă, 6 aprilie 2024, între orele 10:00 și 14:00

Evenimentul va include participarea unor organizații implicate în protecția animalelor, precum și asistență din partea medicilor veterinari ai centrului, care vor oferi sfaturi și informații referitoare la îngrijirea animalelor.

Documentele necesare pentru adopție includ:

  • Act de identitate (carte de identitate / pașaport)
  • Act de proprietate pentru spațiul destinat animalului (CF / contract de vânzare-cumpărare / dovadă a plății impozitului)
  • Adeverință de angajat sau cupon de pensie / dovadă a oricărei alte surse de venit.

Anul trecut, aproape 300 de câini vagabonzi au fost capturați la Cluj-Napoca, iar 90% dintre aceștia au fost deja adoptați, reflectând un interes crescut din partea comunității pentru aceste animale

nevoiase.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Incident scandalos la Mega Image din Cluj: Garanția pe ambalaje ignorată, tinerii trimiși la plimbare cu sticle și PET-uri

Stefan Petre

Published

on

Sistemul de Garanție Returnare (SGR), impus obligatoriu în toate magazinele din România, pare a fi o glumă proastă în practică. Numeroase plângeri au fost înregistrate, evidențiind faptul că nu toate magazinele preiau PET-urile și sticlele marcate cu semnul “Ambalaj cu garanție”, iar acest lucru continuă să fie o problemă nerezolvată.

Recent, un incident de acest fel a fost observat de un reporter de la Știri de Cluj, pe strada Regele Ferdinand, la un magazin Mega Image. Doi tineri au ajuns la casă cu două plase pline cu PET-uri și sticle, însă angajații au reacționat iritat când au fost întrebați despre procedura de returnare a ambalajelor. Un agent de pază a intervenit amabil și a solicitat ajutorul unui angajat pentru a ghida cei doi tineri, care doreau să afle în care dintre cele două containere să introducă ambalajele.

Cu toate acestea, persoana de la casă a declarat că nu are timp, în timp ce o colegă de pe rafturi le-a comunicat ferm că nu vor prelua ambalajele și i-a trimis să încerce la alt magazin. “Nu le preluăm”, a fost răspunsul scurt, fără a oferi alte explicații.

Tinerii ne-au mărturisit că au cumpărat produsele de la Mega Image și au încercat să returneze ambalajele și la magazinul de pe strada Eroilor, unde au primit aceeași reacție dezamăgitoare. De la magazinul de pe Regele Ferdinand au fost trimiși la Carrefour, în zona centrală, cu speranța că acolo vor reuși să returneze ambalajele.

SGR, sistemul de garanție-returnare, presupune reținerea unei garanții de 50 de bani pentru orice ambalaj de băutură achiziționată, sumă ce urmează să fie restituită consumatorilor imediat ce ambalajele folosite sunt returnate în orice magazin din România. Cu toate acestea, se pare că unităților mici nu le este profitabil să gestioneze aceste ambalaje și, prin urmare, refuză să le preia. Această situație ridică întrebări serioase cu privire la eficacitatea și aplicabilitatea reală a sistemului SGR în practică.

Sursa foto: StirideCluj.ro

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite