Connect with us

Sport

A doua zi de Jazz in the Park, SOLD OUT! Super cine-concert cu The Cinematic Orchestra în ultima zi de festival

Stefan Petre

Published

on

Soare și atmosferă liniștită la Jazz in the Park, ziua 2 / Foto: monitorulcj.ro

Timp Liber

7000 de iubitori ai muzicii și două alpaca s-au bucurat de muzica jazz în cea de-a doua zi a festivalului Jazz in the Park din Parcul Etnografic „Romulus Vuia” Cluj-Napoca.

Soare și atmosferă liniștită la Jazz in the Park, ziua 2 / Foto: monitorulcj.ro

  


Pe Hill Stage, Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT au făcut publicul să vibreze pe ritmuri jazz și funk, iar legendarul Mulatu Astatke i-a purtat pe cei prezenți la concert într-o călătorie muzicală memorabilă. Concert Mulatu Astatke la Jazz in the Park / Foto: organizatori Backyard Stage a adus pe scenă artiști renumiți precum Andrei Irimia, Nani Vazana cu un tribut adus muzicii Ladino, The Heliocentrics și Mansur Brown. 



Friends Stage s-a dovedit a fi locul perfect pentru dans pe muzica lui Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove și Moss Farai.Barn Stage a fost preluat de MeloMelanj care a creat o atmosferă inconfundabilă, în timp ce la Night Stage UFe și Guts au oferit publicului un final de zi plin de energie și dans.



Jazz in the Park în Parcul Etnografic / Foto: monitorulcj.roAlpaca, la Jazz in the ParkDoi masculi alpaca au fost invitați speciali în cea de-a doua zi a festivalului. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.Alpaca la Jazz in the Park / Foto: organizatori„Numele lor este Nea Caisă și Findus. Sunt doi băieți de un an și jumătate. Îi avem de anul trecut și de atunci ne pregătim alături de ei pentru a-i integra în terapia asistată de animale. Sunt foarte prietenoși și curioși. Le plac morcovii, merele și, se pare, jazzul. S-au simțit foarte bine în Parcul Etnografic. Super multe persoane au interacționat cu ele și ne-am bucurat de bucuria oamenilor. Nea Caisă și Findus au primit și mâncare și mângâieri, s-au simțit super bine. Sigur așteaptă următoarea ediție Jazz in The Park” – George Moșoia, repezentant Dog Assist – Terapie Asistată de Animale.


„Avem un coleg în echipă care își dorea demult o alpaca la Jazz. Îi știam pe cei de la Dog Assist care fac o treabă grozavă pe partea de interacțiune și terapie cu animale, iar recent i-am cunoscut pe Findus și Caisă. De acolo, matematica a fost simplă. Mă bucur că ideea a fost bine primită și alpacalele s-au distrat la noi” – Roxana Tarko, activities manager Jazz in the Park.Ce facem în ultima zi de festival?Ultima zi a festivalului Jazz in the Park, care are loc duminică, 3 septembrie, promite să fie la fel de plină de muzică bună și energie. De la ora 14:00, pe Hill Stage vor urca Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George și, cap de afiș, The Cinematic Orchestra, care vor încânta publicul cu un super cine-concert. Backyard Stage by BRD îî aduce în fața publicului pe DSP Orchestra, Klawo, laureați ai Concursului Internațional Jazz in the Park 2023, trupa 7th SENSE cu un proiect special și într-o formulă extinsă și tributul emoționant adus lui Nina Simone de către Nani Vazana. Friends Stage by DIGI continuă să ofere experiențe muzicale autentice cu Lian, Julian M și Dodo, iar Barn Stage by IQOS va fi preluată de Sandei cu un set special by Komiti. În încheiere, Night Stage promite o noapte memorabilă pe muzica lui Bully și Nickodemus.



CITEȘTE ȘI:
Atmosferă electrizantă în prima zi de Jazz in the Park! Peste 5.000 de participanți, la festivalul din Parcul Etnografic A doua zi a festivalului a fost sold-out, dar cei care vor să vină la Jazz in the Park duminică mai pot să cumpere bilet de o zi (159 lei) de pe site-ul jazzinthepark.ro. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un adult posesor al unui bilet de acces.Jazz in the Park 2023, ziua 2 / Foto: monitorulcj.roPROGRAMUL CONCERTELOR JAZZ IN THE PARK DE DUMINICĂ, 3 septembrie:● Hill Stage: Andrei Petrache Trio, Ada Milea, Mischa Blanos, Camilla George, The Cinematic Orchestra
● Backyard Stage by BRD: DSP Orchestra, Klawo, 7th SENSE, Nani Vazana tribute to Nina Simone
● Friends Stage by DIGI: Lian, Julian M, Dodo
● Barn Stage by IQOS: Takeover Sandei by Komiti
● Night Stage: Bully, Nickodemus, BullyNight Stage la Jazz in the Park / Foto: organizatoriÎntâlniri pe prispă, în ultima zi de festivalPe lângă experiențele muzicale, „Întâlniri pe prispă” (eveniment susținut de TSV Line – member of PM Tehnic) îi invită pe cei care vin la festival la o nouă serie de discuții interesante purtate în tihnă și meet&greet cu artiștii invitați la festival:● 16:45 – 17:45 – Ucide inteligența artificială creativitatea muzicală?, cu Sebastian Androne-Nakanishi (compozitor) și Andrei Petrache (compozitor); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)
● 18:00 – 19:00 – Meet&Greet: Nani Vazana; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)În Parcul Etnografic, gospodăriile și livezile prind viață pe durata întregului festival, găzduind o varietate de activități concepute de organizatori pentru a captiva toate simțurile și pentru a crea experiențe memorabile. Music Lounge by BRD oferă ateliere muzicale, Vinil Fair by Pepsi găzduiește o expoziție de viniluri și echipamente audio, în timp ce Play Area by Digi este un loc de joacă animat de simulatoare muzicale. Cei prezenți la festival își pot delecta papilele gustative cu preparate delicioase la restaurantele pop-up și se pot răsfăța cu băuturi fine la curtea cu vinuri Crush. IARMAROC.com este destinația perfectă pentru a descoperi produse unice, iar Mega Image Lounge reprezintă o oază de relaxare. Pentru cei mai mici festivalieri, există Kids Area și ateliere de muzică distractive. Participanții pot să-și înregistreze amintirile și să le revadă ulterior în cadrul People’s Aftermovie. Seara este momentul pentru povești sub cerul înstelat și relaxare în lounge-urile MedLife și Acoustic Density Listening Room. Pentru cei interesați de istorie și tradiție, sunt disponibile și tururi ghidate ale Parcului Etnografic.

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Sport

David Popovici devine cel mai rapid înotător din istorie la 50, 100 și 200 m liber

Maria Costea

Published

on

David Popovici face din nou istorie: cel mai rapid om din toate timpurile la 50, 100 și 200 de metri liber

La doar 20 de ani, David Popovici continuă să redefinească limitele natației mondiale. Vineri, 11 aprilie, sportivul român a anunțat cu mândrie pe pagina sa de Facebook că a devenit primul om din lume care a spart toate cele trei bariere de elită în stilul liber:

  • Sub 22 de secunde la 50 m

  • Sub 47 de secunde la 100 m

  • Sub 1:43 la 200 m

Performanța care a completat acest trio legendar a fost reușită chiar vineri, când Popovici a obținut un nou record național la 50 m liber, cu timpul de 21.83 secunde.

„De asta sunt tare mândru”, a scris David, într-un mesaj sincer și emoționant, care a rezonat cu fanii din toată lumea.


O revenire conștientă, după Jocurile Olimpice de la Paris

După ce a urcat din nou pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris, Popovici a decis să ia o pauză de opt luni. Nu din cauza oboselii fizice, ci pentru a-și regăsi echilibrul interior.

„A fost nevoie de timp – pentru a respira, a mă bucura, pentru a înțelege ce am realizat și mai ales, pentru a mă reconecta cu de ce-ul din spatele acestui drum”, a explicat el.

Campionul vorbește deschis despre faptul că adevărata performanță nu înseamnă doar antrenamente sau medalii, ci mai ales claritate mentală, echilibru și bucuria sinceră de a înota.

„Am ales conștient această pauză, iar acum revin cu și mai multă claritate, motivație și încredere.”


Titluri naționale și un mesaj către fani

La Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni, Popovici a cucerit deja aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber, cu un timp excelent de 1:45.07 în proba de 200 m.

În stilul său autentic, David nu s-a limitat doar la medalii – a transmis și un mesaj deschis fanilor, invitându-i să fie parte din povestea înotului românesc:

„Energia voastră contează mai mult decât credeți!”


David Popovici nu doar că face valuri în bazin, ci și în inimile oamenilor. Cu maturitatea unui campion și sufletul unui adevărat lider, el inspiră o generație întreagă. Iar povestea lui abia începe.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Șoc la CFR Cluj! Paszkany și Mureșan, în fața judecății pentru FURT! Prejudiciu de 10 milioane de euro!

Cosmin Ardelean

Published

on

Cutremur la CFR Cluj! Paszkany și Mureșan, judecați pentru delapidare! Prejudiciu de 10 milioane de euro!

Un nou scandal de proporții zguduie fotbalul clujean! Procesul în care Arpad Paszkany (53 de ani), fost patron al CFR Cluj, și Iuliu Mureșan (71 de ani), fost președinte al clubului, sunt acuzați de infracțiuni grave este pe cale să înceapă.

Tribunalul Cluj a decis începerea procedurilor judiciare în acest dosar, în care Paszkany și Mureșan sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală și spălare de bani.

Acuzațiile sunt extrem de grave: cei doi foști conducători ar fi delapidat fonduri provenite din participarea echipei în grupele Ligii Campionilor, provocând un prejudiciu uriaș de aproximativ 10 milioane de euro clubului CFR Cluj. Se presupune că sumele ar fi fost deturnate între anii 2008 și 2013, prin intermediul unor contracte fictive încheiate cu firme offshore.

Arpad Paszkany, care a condus CFR Cluj până în 2017, este acuzat de:

  • Săvârșirea infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat
  • Instigare la delapidare, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată
  • Instigare la evaziune fiscală în formă agravată și continuată
  • Instigare la spălarea banilor, în formă continuată

Iuliu Mureșan, înlăturat din conducerea clubului în aceeași perioadă cu Paszkany, este considerat complice la săvârșirea acestor fapte.

Între timp, Arpad Paszkany trăiește în Marbella, Spania, alături de iubita sa cu 24 de ani mai tânără, Antonela Pătruț, cunoscută pentru participarea la emisiunea “Insula Iubirii”.

Această perioadă controversată din istoria clubului CFR Cluj contrastează puternic cu succesele sportive obținute sub conducerea lui Paszkany: promovarea în Superliga, câștigarea a trei campionate și participarea în Liga Campionilor.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Legenda halterelor din Cluj: Povestea campionului care a scris istorie

Cosmin Ardelean

Published

on

Ștefan Tașnadi – Clujeanul care a ridicat România pe podiumul olimpic

Ștefan Tașnadi (Tasnádi István), unul dintre cei mai mari halterofili ai României și un adevărat simbol al Clujului, rămâne o legendă a sportului. Cu o carieră impresionantă și peste 50 de recorduri naționale doborâte, Tașnadi și-a pus amprenta asupra halterelor românești, devenind primul sportiv din țară care a cucerit medalii la categoriile mari de greutate.

Născut pe 21 martie 1953, lângă Cluj, la Sic, Tașnadi și-a început cariera în 1970 la Școala Sportivă Viitorul Cluj, iar ulterior a fost legitimat la AS Clujana. A devenit rapid unul dintre cei mai valoroși sportivi români, fiind selecționat în lotul olimpic de haltere al României între 1976 și 1984.

Argint olimpic la Los Angeles
Momentul de glorie al carierei sale a fost la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, unde a cucerit medalia de argint la categoria 110 kg. Pe lângă această performanță remarcabilă, a obținut și o medalie de bronz la Campionatele Europene și Mondiale de la Moscova în 1983.

De la campion la mentor
După retragerea din activitatea competițională, Tașnadi și-a dedicat viața antrenoratului, formând generații de sportivi la CS Universitatea Cluj. De asemenea, a activat ca arbitru internațional, contribuind la dezvoltarea acestui sport. Pentru meritele sale excepționale, i-au fost acordate titlurile de Maestru Emerit al Sportului și Clujean de Onoare.

Marele campion s-a stins din viață pe 28 februarie 2018, însă moștenirea sa continuă să inspire tinerii halterofili și să rămână un reper al excelenței în sport.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite