Connect with us

Sport

Bărbat din Florești, reținut pentru încălcarea ordinului de protecție. Și-a amenințat în mod repetat concubina

Published

on

Tânăr încătușat/Foto: pixabay.com

Actualitate

Un bărbat din Florești a fost reținut de poliție pentru încălcarea ordinului de protecție, după ce și-ar fi intimidat și amenințat fosta concubină.

Tânăr încătușat/Foto: pixabay.com

  Luni, polițiștii din Câmpia Turzii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 25 de ani, din comuna Florești, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare și încălcarea ordinului de protecție provizoriu.„În fapt, la data de 17 septembrie a.c. polițiștii au fost sesizați de către o tânără, de 22 de ani, din Câmpia Turzii, cu privire la faptul că fostul concubin ar fi încercat să o contacteze prin mesaje telefonice, unele de amenințare, încălcând astfel măsurile impuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Cluj-Napoca în data de 11 septembrie a.c.”, informează, luni, IPJ Cluj. Astfel, în baza probatoriului administrat, luni, 18 septembrie, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Un britanic a rămas fără 2 mil. € după ce a vrut să vândă cripto unor români. Suspecții, aduși la audieri în Cluj

Published

on

Bitcoin, monedă virtuală/ Foto: pixabay.com

Actualitate

Un britanic în vârstă de 35 de ani a rămas fără două milioane de euro după ce a încercat să vândă 41,69 de criptomonede unor români.

Bitcoin, monedă virtuală/ Foto: pixabay.com

  Un britanic a rămas fără două milioane de euro după ce a vrut să facă o tranzacție pe piața cripto fără a utiliza o platformă de tranzacționare.  Cei care l-au lăsat fără bani sunt câțiva români care l-au păcălit să își facă un portofel digital pe un site îndoielnic.CITEȘTE ȘI:
Elevii clujeni și drogurile. În curtea școlii „se întâmplă foarte multe lucruri grave”. Boc: „Vrem să montăm camere video”„În urma celor 3 percheziții domiciliare efectuate ieri, 21 septembrie, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Direcției de Investigații Criminale, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, în municipiul București și județul Mureș, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, telefoane mobile și o cutie de ambalare a unui dispozitiv de tip portofel digital.
De asemenea, au fost descoperite și ridicate instrumente concepute sau adaptate în scopul clonării cardurilor bancare – skimming, medii de stocare, cartele SIM, dar și o armă din categoria celor supuse autorizării, urmând a se stabili respectarea prevederilor legale de deținere. Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2021, un cetățean britanic, de 35 de ani, care intenționa să vândă 41,69 de criptomonede, prin intermediul unei tranzacții directe, fără utilizarea unei platforme de tranzacționare, ar fi stabilit o legătură cu un grup de bărbați din municipiul București și din județul Mureș.
Din grupul respectiv ar fi făcut parte și un bărbat, de 48 de ani,  identificat drept intermediar pentru clientul principal al criptomonedelor”, a transmis IPJ Cluj.
Cum au acționat românii?Bărbații l-au ajutat pe britanic să își mute toate criptomonedele într-un portofel digital la care aveau acces. În câteva zile monedele virtuale s-au evaporat. Când și-a dat seama că a fost păcălit a anunțat poliția.  „Sub pretextul realizării tranzacției, acesta i-ar fi solicitat cetățeanului britanic crearea unui cont pe o platformă online, de tipul unui portofel digital care înregistrează tranzacțiile securizat, unde să transfere criptomonedele în cauză, urmând ca, ulterior, să fie finalizată tranzacția.
La câteva zile după acea întâlnire, bărbații ar fi revenit, context în care ar fi reușit preluarea fără drept a datelor de înregistrare în portofelul digital al britanicului, după care ar fi realizat un transfer fraudulos în valoare de 41,69 de criptomonede.
La scurt timp, bărbatul de 48 de ani ar fi menționat că se întoarce în câteva momente cu contractul de vânzare-cumpărare, fără a reveni. În baza investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au constatat că volumul integral al criptomonedelor respective ar fi fost fragmentat, prin numeroase transferuri efectuate către diverse portofele digitale.
Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în vederea audierii.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș și Prahova. 
În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Reamintim că activitățile au avut loc într-un dosar penal privind sâvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și tăinuire. La momentul săvârșirii infracțiunilor, prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 2.000.000 de euro”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Prognoza meteo actualizată. Temperaturi mai ridicate decât cele normale, până la finalul lui octombrie.

Published

on

Temperaturi mai ridicate decât cele normale până spre sfârșitul lunii octombrie/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

Actualitate

Ne așteaptă un Brumărel călduros. Temperaturi mai mari decât cele specifice perioadei, pentru următoarele patru săptămâni, conform prognozei actualizate de meteorologi.

Temperaturi mai ridicate decât cele normale până spre sfârșitul lunii octombrie/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

  Deși recent meteorologii anunțau o răcire a vremii, potrivit valorilor actualizate, luna octombrie vine cu temperaturi mai mari decât cele obișnuite perioadei, în condițiile în care maximele ar fi trebuit să fie cu circa 10 grade Celsius mai mici.  Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru intervalul 25 septembrie – 23 octombrie. Astfel, potrivit meteorologilor, luna octombrie vine cu vreme bună, însă, estimările nu vizează și fenomenele extreme cu durată scurtă de manifestare ce pot apărea în acest interval de timp. Săptămâna 25 septembrie – 2 octombrieValorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. 
CITEȘTE ȘI: 
Vreme bună și rea în Cluj, în următoarele zile. Temperaturile ajung la 31 de grade, dar vom avea și ploiRegimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice şi centrale.Vremea în România în perioada 25 septembrie – 02 octombrie 2023/Foto: ANM Săptămâna 2-9 octombrieTemperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.
Săptămâna 9-16 octombrieMediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul şi estul ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul şi centrul teritoriului, în timp ce în rest cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.Săptămâna 16-23 octombrieTemperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toată ţara.
Vremea în România în perioada 16-23 octombrie 2023/Foto: ANMCitiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Elevii clujeni și drogurile. În curtea școlii „se întâmplă foarte multe lucruri grave”. Boc: „Vrem să montăm camere video”

Published

on

Elevi consumând droguri după școală / Foto: depositphotos.com

Actualitate

Problema consumului de droguri în rândul elevilor este una serioasă atât în România, cât și în Cluj. Primarul Emil Boc spune că se va face un „efort concentrat” pentru prevenție și că se vor monta camere video în „locurile sensibile”, în care ar avea loc traficul de droguri.

Elevi consumând droguri după școală / Foto: depositphotos.com

  Potrivit Agenției Naționale Antidrog, cea mai mică vârstă declarată la care s-a început consumul de droguri este 13 ani. Autoritățile au anunțat elaborarea unui act normativ care să permită testarea antidrog a elevilor din școlile din România, în contextul în care consumul de droguri în rândul minorilor a crescut. Însă, până la începutul anului școlar, demersul combaterii consumului de droguri în rândul adolescenților și a tinerilor a rămas neclar, iar reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății au oferit informații contradictorii cu privire la testarea antidrog a elevilor. 
Cu toate acestea, în continuare se vorbește despre luarea unor măsuri de prevenție, în contextul în care situația a devenit din ce în ce mai rea în cazul elevilor.
CITEȘTE ȘI:
Emil Boc, despre testarea antidrog a elevilor: „Susțin un regim riguros de control. Drogurile pot distruge viitorul copilului” „Trebuie să ne uităm la ce se întâmplă în curtea școlii”Primarul Clujului, Emil Boc, a abordat subiectul vineri, 22 septembrie, la un post radio local. Edilul a evidențiat că în curtea școlilor „se întâmplă lucruri foarte grave” și că a lucrat la un plan împreună cu autoritățile competente pentru a preveni traficul și consumul de droguri în rândul elevilor.  Printre eforturile care vor fi depuse, în zonele în care se consideră că are loc traficul de droguri vor fi montate camere de supraveghere video. De asemenea, Emil Boc a punctat că un rol important îl joacă și părinții și școala (profesorii și conducere), care trebuie să fie atenți la comportamentele tinerilor, în special dacă apar modificări. CITEȘTE ȘI:
Șefa Agenției Antidrog, despre consumul de droguri în rândul elevilor: „Școlile își vor activa grupuri de acțiune”. Copiii ajung să consume substanțe interzise înainte de 13 ani.
  „Părinții au un rol fundamental. Rolul părinților nu s-a încheiat atunci când și-au trimis copilul la școală. Rolul părintelui este nonstop să-l observe, să vadă schimbări de comportament, atitudini, ce se întâmplă, unde este plecat, anturajul… să aibă întotdeauna aceste informații.Școala. Rolul școlii nu se încheie în momentul în care a intrat la clasă și a ieșit de la clasă ca profesor sau ca director. Rolul școlii este să se uite și ce se întâmplă în curtea școlii. În curtea școlii se întâmplă foarte multe lucruri grave, inclusiv acest mic trafic de „plevușcă”… vin și vând în cantități mici, în locuri special pregătite, cunoscute… acolo școala zice „nu-i treaba mea”, celelalte autorități spun „nu-i treaba mea că-i în interiorul școlii” și uite așa se întâmplă… Problema acum trebuie tratată global. Veți vedea un efort concentrat: autorități, școală, inclusiv montare de camere video în locurile sensibile pentru ca această supraveghere să fie făcută mult mai atent, cu interesul de a aduce totul în legalitate, de a fi o funcționare a școlilor într-un cadru sigur și legal. Faptele ilegale să fie eliminate complet din acest circuit, iar după aceea este treaba autorităților mari ale statului să se ocupe cu sursele mari, să vadă la Constanța de ce nu s-a făcut control suficient pentru intrările în țară. Noi trebuie să facem aici la nivel local acest ecosistem format din părinte, școală, autoritate locală, autorități cu competențe în prevenirea și sancționarea traficului și consumului de droguri. Fiecare trebuie să punem umărul. Toate cheltuielile care trebuie suferite, le vom suporta. Am dat doar un exemplu cu montarea camere video în locurile cunoscute, identificate de specialiști ca fiind cu potențial de risc pentru traficul de droguri”, a declarat Emil Boc la o emisiune radio.
Profesorii clujeni, instruiți să recunoască elevii care se drogheazăSăptămâna trecută, 209 profesori din județul Cluj au participat la cursuri de instruire pe tematica prevenirii consumului de substanțe cu efecte psihoactive, precum și recunoașterea simptomelor privind consumul de droguri în rândul elevilor. Având în vedere creșterea accelerată a cazurilor de consum a substanțelor cu efecte psihoactive în rândul minorilor, Agenția Națională Antidrog (prin CPECA Cluj) și Inspectoratul Școlar Județean au organizat trei sesiuni de informare a personalului de conducere și a profesorilor.CITEȘTE ȘI:
Jeleuri, vape-uri și prăjituri cu droguri, vândute în zona școlilor, inclusiv la Cluj. 28 de persoane, reținute la nivel național
 „Potrivit datelor celor mai recente studii realizate de Agenția Națională Antidrog, una din zece persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 64 de ani a consumat cel puțin un tip de drog ilicit, excepție făcând consumul de noi substanțe psihoactive (NSP). Cele mai mari rate de consum se observă în rândul populației tinere (15-34 ani). Adolescența este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la inițierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanțe psihoactive (13 ani). La nivel național, în rândul populației școlare de 16 ani, unul din zece minori a consumat cel puțin o dată în viață un anumit tip de drog. Față de studiul anterior, se observă o scădere a proporției celor care au declarat consumul oricărui drog de-a lungul vieții, evidențiindu-se, însă, o rată crescută a celor care, după un consum experimental de droguri, aleg să continue acest tip de comportament”, se arată într-un răspuns al ANA pentru monitorulcj.ro.Judecător: „Avem copii în Cluj morți de supradoză de droguri”În Cluj, dar și în țară, copiii sunt victime directe ale consumului de droguri. Spre exemplu, în Cluj au fost înregistrate cazuri de decese cauzate de supradoză, potrivit magistratului Cristi Danileț.„Există licee la care salvarea vine de două ori pe săptămână. Există licee în Cluj, și vorbesc de perioada de dinainte de vacanță, la care salvarea vine de două ori pe săptămână să ridice un copil intrat în criză din cauza consumului de droguri. Avem copii în Cluj morți de supradoză de droguri. Nimeni nu știa niciodată nimic? Adică are cineva impresia că un copil se droghează acasă sau pe stradă și nu la școală? Păi înseamnă că adulții habar nu au ce înseamnă drogurile. (…). Vă reamintesc că vârstele de la care se consumă și se vând droguri în România sunt următoarele: Cel mai tânăr consumator de droguri prins într-o școală are 10 ani și cel mai tânăr dealer de droguri în România într-o școală are 12 ani”, a declarat Cristi Danileț, pentru buzznews.ro.CITEȘTE ȘI:
Judecător: În toate liceele din Cluj se consumă droguri. Cel mai mic consumator are 10 ani! De altfel, Cristi Danileț susține că directorii de școli sunt reticenți în privința intervenției în asemenea cazuri, pentru a evita declanșarea unui scandal. Armele albe și spray-ul paralizant sunt de asemenea frecvent întâlnite în școlile din Cluj.  Din nefericire, potrivit analizei realizate de judecătorul Cristi Danileț, la Cluj, situația e mai gravă decât se recunoaște oficial.Citiți monitorulcj.ro și pe Google NewsFoto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate