Connect with us

Sport

Circulăm pe Calea Mănăștur, dar mai avem de așteptat după semafoare. Boc: „Până la sfârșitul anului vor funcționa”

Published

on

Se circulă pe Calea Mănăștur, dar semafoarele încă nu funcționează / Foto: monitorulcj.ro

Administrație

Circulația rutieră s-a deschis în întregime pe Calea Mănăștur-Calea Moților odată cu începerea școlilor, însă clujenii încă așteaptă ca semafoarele din zonă să funcționeze.

Se circulă pe Calea Mănăștur, dar semafoarele încă nu funcționează / Foto: monitorulcj.ro

  


Deși circulația s-a deschis în întregime, pe patru benzi, pe Calea Mănăștur-Calea Moților, semafoarele încă nu funcționează. Acest lucru este deranjant în special pentru pietoni, fiindcă trecerea de pe o parte pe alta a drumului poate să devină o adevărată provocare. 


Dacă aleg să treacă pe la noile treceri de pietoni din zona stației de autobuz (vis-a-vis de Platinia), aceștia trebuie să fie foarte precauți fiindcă mașinile circulă cu viteză și nu se opresc de fiecare dată când văd un pieton care intenționează să treaca strada. CITEȘTE ȘI:
Pe Calea Mănăștur, ca pe pista de Formula 1. Un tânăr a depășit limita de viteză cu peste 70 km/h! 


Dacă pietonii aleg să nu folosească aceste treceri, la care semaforul încă nu funcționează, trebuie să parcurgă o distanță mare până la capătul străzii Piezișă, având în vedere că cealaltă trecere de lângă Platinia a fost desființată. Întrebat când vor funcționa noile semafoare din zonă, în cadrul unei emisiuni radio, primarul Emil Boc a susținut că toate lucrările rămase în zona trebuie să fie gata până la sfârșitul anului „inclusiv semaforizările”: 


„Circulație deschisă în întregime a fost de la 1 septembrie, așa cum am promis. De când a început școala, în sens larg, de atunci s-a putut circula pe patru benzi. Și lucrările continuă până la sfârșitul anului (…) Până la sfârșitul anului, când are termen de finalizare proiectul, se vor face inclusiv semaforizările, trotuarele, toate lucrările celelalte care trebuie să fie făcute. Vor fi realizate conform prevederilor legale”, a spus Emil Boc. Pieton care trece strada pe Calea Mănăștur, la noua trecere de pietoni, zona Platinia / Foto: monitorulcj.roCITEȘTE ȘI:
Benzi dedicate pentru autobuz pe Calea Moților. Dan Tarcea: „Trebuie să sincronizăm proiectul cu studiul de trafic pentru metrou” 


De asemenea, edilul a fost întrebat dacă s-au mai găsit soluții pentru decongestionarea traficului din oraș, având în vedere că se apropie deschiderea anului universitar, iar Clujul va fi „asaltat” de studenți:„Nu am inventat nimic nou sub soare în privința aceasta. Eu vă spun ce facem în viitor ca să ajutăm la decongestionarea traficului: și metrou și centura metropolitană – proiecte de 4 miliarde de euro sunt în derulare. Ne vor da șansa să putem respira altfel în Cluj-Napoca. Așa cum am spus, faptul că s-au dezvoltat zone din afara Clujului fără să aibă creșe, școli, grădinițe… apasă o presiune uriașă pe municipiul nostru”, a mai spus Emil Boc.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Sport

Harta Șpăgii în noiembrie: mai puțini medici au cerut mită pacienților. Situație alarmantă în sudul țării. Ce se întâmplă la Cluj?

Published

on

Harta Șpăgii în spitalele din România, în luna noiembrie 2023 / Sursă: graphs.ro

Sănătate

A apărut Harta Șpăgii din spitalele din România actualizată pentru luna noiembrie. Situația s-a îmbunătățit la nivel național, în afară de unele județe din sudul țării.

Harta Șpăgii în spitalele din România, în luna noiembrie 2023 / Sursă: graphs.ro

  Pe baza raportărilor făcute de pacienți prin Mecanismul de Feedback al pacientului, al Ministerului Sănătății, putem afla în ce spitale publice, din județul Cluj și din țară, s-a cerut mită de către medici sau asistente, ca oamenii să primească îngrijirea de care au avut nevoie în luna noiembrie 2023.Datele din Mecanismul de Feedback sunt preluate în fiecare lună de către clujeanul Dragoș Vana și publicate, sub forma unei hărți și a unor grafice, pe platforma graphs.ro.Astfel, observăm că în continuare în județul Cluj au fost făcute cele mai puține reclamații privind personalul medical din spitale care a solicitat bani sau atenții pentru îngrijire pacienților, iar în sudul țării situația rămâne alarmantă:„’Harta Spagii’ pe luna Noiembrie 2023. Îmbucurător, media națională a scazut de la 1.59% în luna Octombrie la 1.53% în Noiembrie. Ca de obicei, județele fruntase sunt din zona geografică a celor cu care v-am obișnuit: Cluj (0.56%), Timiș (0.83%), Sălaj (0.87%). Tot ca de obicei, județele de la coada clasamentului, unde se cere cel mai mult șpagă sunt din sudul țării: Giurgiu (5.50%), Teleorman (5.14%), Dâmbovița (5.05%). Toate de peste 3 ori media națională. Elegant. Bucureștiul, ca de obicei, se siuteaza aproape de media națională cu 1.44%”, a spus Dragoș Vana, fondatorul graphs.ro.CITEȘTE ȘI:
Harta Șpăgii din spitale, în Octombrie. Cum vrea ministerul Sănătății să blocheze sesizările pacienților? „S-au trezit brusc, când datele au fost scoase la lumină, să schimbe întrebările”  Important de menționat: aceste date prezintă răspunsurile pacienților, care au vrut să raporteze cazuri în care medici sau asistente din spitalele la care au mers să se trateze le-au cerut bani sau „atenții”. Datele nu reprezintă situațiile în care pacienții au ales să dea mită medicilor.Cât de mulțumiți sunt pacienții de serviciile medicale primite?O altă întrebare inclusă în chestionarul Ministerului Sănătății este „Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?”. În județul Cluj, în luna noiembrie, 54.48% dintre pacienții care au răspuns la întrebare s-au declarat „foarte mulțumiți”, 29.03% au spus că sunt „mulțumiți”, 4.49% s-au declarat „nemulțumiți”, iar 12% au răspuns că sunt „foarte nemulțumiți”. La nivel național, răspunsurile la aceeași întrebare arată similar: 52.8% dintre pacienți sunt „foarte mulțumiți”, 29.87% sunt „mulțumiți”, 5.4% sunt „nemulțumiți” și 11.92% sunt „foarte nemulțumiți”.Dintre spitalele din Cluj, cel mai mare procent de pacienți care s-au declarat „foarte mulțumiți” a fost raportat la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, urmat de Spitalul Clinic de Recuperare, ambele cu punctaje de peste 90%. Este important de menționat că ambele spitale au avut circa 100 de răspunsuri, iar alte spitale analizate au avut chiar sute de răspunsuri.Între spitalele cu cele mai multe chestionare completate, clasamentul arată în felul următor:
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca: 99 de răspunsuri, dintre care 92,93% au fost ale unor pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.
– Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca: 123 de răspunsuri, dintre care 90,24% răspunsuri pozitive. 
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca: 708 răspunsuri, dintre care 85,17% au fost pozitive.
– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca: 390 de răspunsuri, cu un procent de 84,87% de pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.
– Institutul Inimii: 219 răspunsuri, 84,48% din pacienți s-au declarat „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți” de serviciile medicale. 
– Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca: 354 de răspunsuri, dintre care 83,9% de la pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți” de serviciile medicale primite. 
– Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca: 232 de răspunsuri, cu un procent de 82,33% pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.
– Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor: din 241 de răspunsuri, 82,16% au fost ale unor pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.Toate aceste spitale au înregistrat procentaje mari de pacienți mulțumiți de serviciile medicale, în luna noiembrie 2023. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Accident în centrul Clujului! O ambulanță SMURD a oprit pentru a ajuta victimele, în timpul unei alte misiuni.

Published

on

Accident pe strada Memorandumului / Foto: WhatsApp ISU Cluj

Actualitate

Paramedicii SMURD s-au oprit pe strada Memorandumului pentru a ajuta persoanele implicate într-un accident rutier.

Accident pe strada Memorandumului / Foto: WhatsApp ISU Cluj

  Un accident rutier a avut loc luni după-amiază, 4 decembrie, pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca. O ambulanță SMURD, aflată deja într-o misiune, s-a oprit pentru a verifica situația. Între timp, la fața locului a ajuns și un echipaj al SAJ – Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, care a evaluate persoanele implicate. „Echipajul SMURD transporta un pacient la spital și s-a oprit pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane implicate într-un accident rutier petrecut pe strada Memorandumului. La evenimentul respectiv a fost alocat un echipaj SAJ pentru a evalua persoanele implicate în accident”, a transmis ISU Cluj.   Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Historic Cafés Route se extinde în Cluj-Napoca și Sibiu. Se lansează primul produs turistic al rețelei pentru România (CP)

Published

on

Arnold Klingeis, ambasador al Historic Cafés Route / Foto: Palatul Brukenthal Avrig

Timp Liber

După admiterea României în Historic Cafés Route (HCR), unul dintre cele 48 de trasee culturale recunoscute oficial de Consiliul Europei, activitățile festive prilejuite de dezvelirea primei plachete din țara noastră cu însemnele acestei prestigioase inițiative europene, la Brukenthal Cafe Avrig (Palatul Brukenthal Avrig) și acordarea titlului de ambasador al rutei culturale managerului acestei locații, Arnold Gunter Klingeis, a sosit momentul ca extinderea rețelei în țara noastră să se concretizeze cu un prim pas.

Arnold Klingeis, ambasador al Historic Cafés Route / Foto: Palatul Brukenthal Avrig

  


Astfel, în urma unor demersuri complexe și a unei evaluări atente, conducerea executivă a HCR a acceptat solicitarea de aderare trimisă de reprezentanții Chios Social Lounge Cluj Napoca, iar de la începutul acestei luni, placheta ce consfințește oficial admiterea ansamblului poate fi amplasată pe fațada clădirii.Festivitatea dezvelirii plachetei cu însemnele Historic Cafés Route și ale Consiliului Europei se va desfășura joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 15.


Chios Social Lounge Cluj Napoca, unul dintre obiectivele istorice cu poveste și șarm, este situat în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, printre cele mai vechi parcuri orășenești ale Europei Centrale.Obiectivul este emblematic pentru pentru municipiu și întreaga Transilvanie și tocmai de aceea, a fost ales de Historic Cafés Route ca punct de pornire al primului itinerar cultural, istoric și culinar care își propune să promovează România prin intermediul Rutelor Culturale susținute și acreditate de Consiliul Europei.



De altfel, dorim să vă facem cunoscut faptul că, în cadrul programului festivității de decorarea cu distinctia oferită de Consiliul Europei a Chios Social Lounge Cluj Napoca în rețeaua Historic Cafés Route, avem inclus și momentul lansării primului produs turistic al HCR România. Itinerarul „Cultural Routes Winter Experience in Romania by Historic Cafés Route” cuprinde cinci locații foarte cunoscute din Transilvania, care sunt sau urmează să fie membre în Historic Cafés Route România (Chios Social Lounge Cluj Napoca, Hotel Transilvania Cluj Napoca, Pardon Cafe Sibiu, Palatul Brukenthal Avrig și Cabana Bâlea Lac), cu poartă de intrare în România prin aeroporturile internaționale din Cluj Napoca și Sibiu.De asemenea, tot cu acest prilej special, reprezentanții Chios Social Lounge Cluj Napoca vor prezenta, în premieră, meniul istoric al locației, care va cuprinde preparatele faimoase servite de-a lungul istoriei personalităților românești și europene ce au fost în ospeție aici.


Extinderea rețelei europene în țara noastră continuă și în județul Sibiu, în data de 15 decembrie fiind programată festivitatea prilejuită de decorarea Pardon Café (strada Cetății, Sibiu) în rândul locațiilor cu sigla Historic Cafés Route.„Doresc să vă anunț cu deosebită bucurie că, în data de 7 decembrie voi lansa public primul traseu cultural și turistic de promovare a României, „European Cultural Routes – Winter Experience in Romania by Historic Cafés Route”, acesta fiind cel dintâi rezultat al activității mele în cadrul Historic Cafés Route – România.


https://untravelledpaths.com/the-winter-historic-cafe-route-experienceLa conferința de presă participă: Dl. Stefan Gadola – Chios Social Lounge, Dl. James Chisnall – Untravelled Paths, Dl. Arnold Klingeis – Historic Cafés RouteÎn calitate de ambasador al Historic Cafés Route pentru România, mi-am asumat misiunea de a promova valorile europene, printre care menționez democrația, pluralismul, drepturile și libertățile individuale ale omului, egalitatea de șanse și toate principiile care stau la baza unei societăți europene moderne și am onoarea de a reprezenta Consiliul Europei în România”, spune Arnold Gunter Klingeis, Ambasador HCR în România.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate