Connect with us

Sport

Șicanări în trafic pe drumurile din Cluj. Șofer: „Dacă mergi regulamentar ești claxonat și înjurat în trafic” – VIDEO

Stefan Petre

Published

on

Traficul rutier este o parte integrantă a vieții noastre moderne, dar, din păcate, nu toți participanții respectă regulile/ Foto: cititor monitorulcj.ro

Actualitate

Traficul rutier este o parte integrantă a vieții noastre moderne, dar, din păcate, nu toți participanții respectă regulile. Un comportament tot mai des întâlnit în traficul din Cluj este acela al șoferilor care șicanează sau agasează alți conducători auto.

Traficul rutier este o parte integrantă a vieții noastre moderne, dar, din păcate, nu toți participanții respectă regulile/ Foto: cititor monitorulcj.ro

  Traficul rutier, o parte inevitabilă a vieții noastre de zi cu zi, poate adesea să devină un mediu tensionat și plin de provocări. Unul dintre aceste obstacole este reprezentat de șoferii care șicanează în trafic. Acești conducători auto agresivi creează situații periculoase pe șosele și pun în pericol viețile celorlalți participanți la trafic. Un cititor monitorulcj.ro a transmis redacției două filmulețe în care a fost la un pas de a produce un accident rutier din cauza a doi șoferi care au devenit agresivi.CITEȘTE ȘI:
Șoferii care se comportă agresiv în trafic vor fi pedepsiți. Noi sancțiuni rutiere, creșteri de amenziÎn prima filmare șoferul se afla în Florești în zona Panemar, iar înainte ca acesta să vireze la stânga pe altă stradă, un șofer din spate a venit și i-a tăiat calea.
„Filmarea este în Florești aproape de Panemar la bifurcația drumului de pe strada Eroilor cu strada Stejarului.
În România foarte mulți romani conduc foarte rău în trafic și nu vezi poliție decât foarte rar și atunci nu sunt prinși. Acest bogat nu avea răbdare să stea în spatele meu câteva secunde să virez la stânga el repede trebuia să se bage să se dea în spectacol. În această zonă mulți sunt pericol public”, a transmis cititorul. În cea de a doua filmare, bărbatul era pe drumul spre Vlaha când unul dintre șoferi l-a depășit și a frânat brusc în fața lui. „Plecam spre Vlaha și mergeam cu 90 km pe oră, un alt bogat m-a depășit în loc să stea în spatele meu. M-a depășit și apoi a frânat brusc în fața mea, era să intru in el. Era pe la sfârșitul lui august 2023. Doresc să vă reamintesc că pe porțiunile de drum Luna de Sus, Vlaha, Săvădisla se circulă cu viteză foarte mare în localitate și cu 100 de km pe oră foarte mulți circulă așa și cu 130 între sate unde îi câmp liber, din cauza lipsei echipajelor de poliție și a radarelor. Acum îi în lucru acele porțiuni dar după ce termină de asfaltat se va circula cu viteză foarte mare din nou. Sunt foarte multe șicanări în trafic din cauza vitezei pe care o consideră unii mică. Daca mergi regulamentar ești claxonat și înjurat în trafic”, a adăugat șoferul.Șoferii care se comportă agresiv în trafic vor fi pedepsițiLa începutul anului 2022, Guvernul a aprobat noi sancțiuni rutiere și amenzi mai mari pentru șoferii agresivi în trafic. Ce înseamnă comportament agresiv în traficSe interzice șoferilor să adopte un comportament agresiv când conduc pe drumurile publice.„Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către șofer, a uneia dintre următoarele manevre:a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;
b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;
c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;
d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;
e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;
f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;
g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia;
h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;
i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.”, potrivit noii Ordonanțe.Cât costă amendaManevrele prezentate anterior, care sunt acum interzise, vor fi sancționate cu o amendă contravențională de 580 de lei – 725 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.În același timp, șoferii care vor circula cu mașina pe banda de urgență, fără un motiv justificat, pe autostradă, vor fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 1.305 de lei și 2.900 de lei. Aceasta este o abatere prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni. Totodată, în acest caz șoferului îi va fi suspendat permisul timp de 90 de zile.În Codul Rutier se introduce de astăzi o nouă contravenție: nerespectarea obligației de a menține curate parbrizul, geamurile laterale și luneta. Această abatere se sancționează cu o amendă de 870 și 1.160 lei și este valabilă atât pentru mașinile mici, cât și pentru tractoru agricol sau forestier.Șoferii care nu respectă regulile la trecerea peste calea ferată vor avea dreptul de a conduce suspendat timp de 120 de zile, nu 90 de zile cum a fost până acum. Iar nerespectarea regulilor privind efectuarea unei depășiri va fi sancționată mai aspru, cu o amendă care va costa între 870 de lei și 1.160 de lei.Prin Ordonanța publicată vineri în Monitorul Oficial, se stabilește viteza maximă admisă în afara localităților pentru vehicule din categoria A2. Pe autostrăzi – 110 km/h, pe drumuri expres și naționale europene – 90 km/h, iar pe alte categorii de drumuri – 80 km/h.Vezi Ordonanța care introduce sancțiuni noi pentru comportamentul agresiv în trafic și schimbă Codul Rutier AICI.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite