Connect with us

Social

Localul în Cluj care nu a SCUMPIT, când toți în rest au făcut asta! Te simți acolo ca pe vremuri, când chelnerul era amicul tău – FOTO

Stefan Petre

Published

on

Localul în Cluj care nu a SCUMPIT, când toți în rest au făcut asta! Te simți acolo ca pe vremuri, când chelnerul era amicul tău - FOTO

Clujul mai are proprietari de baruri cu stimă față de client. Am ajuns să constat acest lucru pe propria piele, când am intrat în barul deținut de medicul Danish Ashraf, care a deschis acum 9 ani barul / restaurant Da Camel Club, de pe strada Tipografiei, la câțiva metri de magazinul Central. Apropo, la mulți ani pentru aniversarea care urmează în acest an. Spuneam că am vizitat localul întâmplător și am decis să povestesc câteva cuvinte despre el, așa cum am povestit și despre cele cu prețuri nesimțit de mari. Când intri te surprinde aerul oriental și crezi că ai greșit țara, dar apoi șarmul gazdei te cucerește. Danish nu are aere de mare patron de bar și rapid te înțelegi cu el, mai ales că are un birou informal chiar la intrare în local. ”Noi aniversăm anul acest 9 ani de când suntem pe piața Clujului și suntem foarte mândri să avem clienți de aici. Este un oraș binecuvântat”, spune de la început Danish, un indian care a rămas la Cluj de drag, după ce a terminat medicina. El a practicat o vreme în Germania, dar nu i-a plăcut cum vorbeau românii noștri plecați acolo despre țară și a decis să revină, intrând în acest domeniu pe care l-a îndrăgit. 
Localul, așa cum spuneam, are specific oriental, cu narghilea, băuturi tradiționale și mâncare indiană, dar și europeană. Ce te surprinde de la început este spiritul de cârciumar al lui Danish Ashraf. Face pe loc orice vrea clientul. ”Noi nu am scumpit, cu toate că lumea a pus mai mult la prețuri. Poate am pus și noi un leu sau doi, dar atât. Oamenii au nevoie de localuri unde să iasă și să nu se simtă furați”, completează acesta.
Și chiar așa e. Spre exemplu, dacă vrei să fumezi o narghilea, prețul este de 30 de lei, cel mai mic din tot Ardealul (în orice local din Cluj-Napoca costul începe de 60 de lei). Dacă vrei să și mănânci ceva, un burger cu suc și narghilea (sucul poate fi înlocuit cu apă sau bere, totul fiind negociabil), costă 50 de lei. Unde mai găsești așa ceva în oraș??? O narghilea cu o pizza mare, plus un suc (la fel poate fi înlocuită cu bere), costă 60 de lei. Cred că asta spune tot! Și nu începeți cu ”Păi cine știe ce pizza e!” până nu mergeți să vedeți. Oriunde în Clujul nostru o pizza costă cel puțin 50 de lei, iar la Da Camel Club prețul este de 40 de lei. 
Nu-ți vine să crezi că o cafea costă 7 lei (oriunde în centru costul e de la 14 lei în sus), o bere e 12 lei, un suc 8 lei, sau că poți sta cât vrei pe laptop, să bei o apă și să lucrezi, fără ca cineva să aibă treabă cu tine. Ba chiar mai mult, Danish îi invită pe toți care au nevoie de un loc unde să muncească liniștiți la Da Camel Club. Programul începe la ora 12.00 și se termină la miezul nopții.Mâncarea este pe toate gusturile, de la cea orientală la pizza, șnițele, burgeri (30 de lei) sau crispy strips. Și aici o surpriză, în meniu o porție de crispy cu 8 bucăți costă 40 de lei, dar la bar este direct ofertă cu 10 lei mai mică. Unde mai vezi așa ceva, în Clujul ahtiat după bani? Cine nu crede se poate duce pe strada Tipografiei, nr. 8, în clădirea care are la parter o bijuterie, la etajul al doilea este acest bar – restaurant, iar noaptea de vineri și sâmbătă este club. La partea de club revin imediat cu informații.Localul are 70 – 80 de locuri la mese, iar în picioare încap încă 20 – 30 de oameni, așa că se pot face lejer și evenimente. Danish a completat că pentru o zi de naștere, închirierea pe 8 ore costă 1.700 de lei. Repet! Unde mai găsești în Cluj-Napoca astfel de oferte? Avantajul este că ai restaurantul la îndemână, cu bucătari cu tot, chelneri, sistem de lumini și sunet, adică o petrecere întreagă numai pentru evenimentul privat, zi de naștere, chef la locul de muncă, etc. Mâncarea se poate negocia cu proprietarul. Asta ține de bucătăria internă.Din vorbă în vorbă, am fost curios să aflu ce mai oferă acest local și așa Danish a povestit cum i-a venit ideea să meargă pe partea de muzică orientală. ”Eu nu vreau să ofer ceea ce au alții. Iubesc mult Clujul și România și vreau să aduc aici ceva din partea mea de lume. Așa am început cu mâncarea indiană, care a prins foarte bine. A fost la noi să mănânce primarul Emil Boc cu soția și alte personalități. Nu intru în detalii.
Așa am făcut prima dată o seară de muzică de petrecere, manele cum le spuneți voi. Avem o trupă foarte talentată, de aici din Cluj, care cântă sâmbătă seara și o fac la mare artă. Petrecerea începe la ora 23.00 și ține până pleacă lumea. Prețurile din timpul zilei sunt neschimbate noaptea, pentru că eu țin la clientelă!”, afirmă Danish.
Recent a dar drumul la o altă chestie nouă pentru Cluj. În fiecare sâmbătă seara este arabian night sau belly dance. Acest concept i-a fost cerut de clienți așa că l-a pus pe picioare. Prima petrecere a fost în 6 octombrie și vor mai urma multe altele, pentru că a fost un succes. Dansatoare sunt Ioana și Alexandra, însoțite de maestrul dansator Vlad Jucan, fost semifinalist de la ”Românii au talent”, deținătorul școlii Soul Belly Dance Academy. Fetele dansează mai bine ca în resorturile din Egipt. Filmările realizate în noaptea de vineri vorbesc de la sine, dar pentru a simți atmosfera este bine să mergeți până acolo. 
Fiind nevoie de o rezervare, ar fi bine să notați numărul de telefon 0741696587, unde puteți suna zilnic, până vineri, când au loc marile petreceri orientale. Pentru că fără muzică live totul ar fi degeaba, la aceste show-uri participă și Mazen Hatem, un percuționist de renume din Siria, care va performa la darabană sau darbuka, o tobă de mână, specifică Orientului Mijlociu și Orientului Apropiat. Ca să concluzionăm, pachetul oferit de acest local aflat în zona centrală a Clujului este complex și mult peste ceea ce oferă localuri similare. Tot ce trebuie să faceți este să porniți în explorare și să abandonați confortul Pieței Unirii, unde totul este minim dublu ca preț față de Da Camel Club.

Source link

Facebook Comments Box

Social

Un Locuitor dintr-un bloc din Gheorgheni Se Întreabă Cum Să bea Vecinul O Supă Din Cocoșul Enervant?” / Răspunsul Neașteptat Pe Care L-a Primit

Stefania Heinz

Published

on

Problema creșterii găinilor între blocuri este una semnificativă în anumite zone în care casele vechi au fost păstrate. Aici, locuitorii din blocuri sunt adesea treziți în zori de cântecul cocoșului, care răsună printre clădiri odată cu primele raze ale dimineții.

“Este ora 4 și cocoșul vecinului a început deja să cânte, răspândindu-și ecoul printre blocuri. Ce sfat aveți pentru mine în ceea ce privește stabilirea unei relații bune cu vecinul de la casă și rugămintea de a prepara o supă gustoasă?”, a comentat un locuitor din Cluj pe o platformă de socializare.

Alți clujeni i-au sugerat să se calmeze, menționând că gospodăriile vechi au existat în zonă mult timp înainte ca blocurile să fie construite.

“Acel gospodar, aș paria, trăiește acolo de mai multe generații, împreună cu cocoșul care anunță zorii. Ei sunt acolo de mult înainte ca cineva să decidă să ridice blocuri în zonă. Deci sfatul meu este simplu: lasă-l pe om în pace, deoarece nu ai dreptul să-i ceri absolut nimic.”

“Conform cunoștințelor mele, acum mai bine de 15 ani, a fost adoptată o lege care interzicea ținerea găinilor/porcilor în gospodăriile din oraș. Nu sunt sigur dacă legea a suferit modificări sau a fost anulată, dar îmi amintesc că, pe vremea aceea, bunica mea a trebuit să renunțe la toate animalele pentru a respecta legislația, iar locul în care ținea porcii a fost transformat în altceva. Vecinii ei au procedat în mod similar.”

Conform regulilor locale, creșterea găinilor în apropierea blocurilor este interzisă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

1 Mai la Hoia, Tradiții Clujene: Mici, Bere și Dansuri Populare în Imagini din 1973, 1983 și 1984 – FOTO

Maria Costea

Published

on

Fotografiile ce ilustrează sărbătoarea de 1 Mai de la Hoia din anii ’70 și ’80 sunt pline de viață și amintesc de atmosfera festivalurilor contemporane. În acele vremuri, Hoia era considerată “Mecca” petrecerilor, oferind spectacole de muzică populară, iar micii și berea erau nelipsite.

Pajiștea de lângă Muzeul Satului de la Hoia era animată în ziua de 1 Mai. Oamenii se adunau în grupuri compacte, iar imaginile vechi reprezintă mărturia vie a modului autentic în care socializau. Comparativ cu prezentul, în care mulți sunt absorbiți de telefoanele mobile, acele vremuri erau caracterizate de conversații față în față, creând legături umane mai profunde.

La Hoia, de 1 Mai, era amplasată o scenă, unde artiștii vremii susțineau concerte, iar oamenii se adunau pe dealul care forma un amfiteatru natural, savurând ziua de sărbătoare.

Este clar că acele momente romantice din trecut nu vor reveni niciodată. Viața devine din ce în ce mai dificilă și tensionată, chiar și în comparație cu acele vremuri, când existau lipsuri și restricții.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Social

Jocurile de noroc, interzise în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

Dani Muresan

Published

on

PNL și PSD au propus inițial un proiect ambițios pentru interzicerea jocurilor de noroc în toate localitățile, însă acesta a suferit modificări semnificative pe parcursul procesului legislativ. Astfel, legea adoptată în plenul Camerei Deputaților permite jocurile de noroc doar în localitățile cu mai mult de 15.000 de locuitori, într-o variantă considerabil mai slabă decât cea inițială. Această formă mai subțire a legii a fost aprobată cu 243 de voturi “pentru”, patru abțineri și lipsa votului a doi deputați.

Potrivit proiectului adoptat, spațiile comerciale care găzduiesc jocuri de noroc, în special cele cu aparate de tip slot machine, trebuie să fie situate în unități administrativ-teritoriale cu o populație de peste 15.000 de locuitori. Operatorii care nu respectă aceste reguli se vor confrunta cu amenzi considerabile, între 10.000 și 200.000 de lei.

Această modificare legislativă a stârnit reacții din partea opoziției, care acuză un presupus “blat” între coaliția de guvernare și industria jocurilor de noroc. Cu toate acestea, susținătorii legii afirmă că este un pas important pentru a proteja comunitățile mai mici de efectele negative ale jocurilor de noroc.

În contextul acestei decizii, în județul Cluj, cele cinci municipii – Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla și Dej – precum și comunele Florești și Apahida, care depășesc pragul de 15.000 de locuitori, vor putea continua să găzduiască aceste activități de divertisment.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite