Connect with us

Economie

Unde găsim apartamente sub 50.000 de euro la Cluj

Maria Costea

Published

on

Unde găsim apartamente sub 50.000 de euro la Cluj


O serie de locuințe la bloc cu prețuri între 21.000 și 50.000 de euro, în zona municipiului Cluj-Napoca, au fost afișate pe o platformă imobiliară. Acestea sunt situate mai ales în cartierele Iris, Mărăști și Mănăștur.
Cel mai ieftin apartament publicat, la 21.500 de euro, este în cartierul Mănăștur și se află la etajul patru al blocului. Garsoniera confort 3 are o suprafață utilă de 11 mp. La prețul de 22.000 de euro este comercializată o garsonieră la etajul 1, în cartierul Mărăști, cu o suprafață utilă echivalentă.

Cu 31.250 de euro se poate cumpăra un apartament finisat de 22 mp pe Calea Baciului, aflat într-un bloc dat în folosință în anul 2003, în apropiere de supermarketul Lidl. Acesta are o singură cameră, fiind amplasat la etajul patru.

Un apartament cu două camere în Florești, la parterul unui bloc, costă 39.500 de euro, “negociabil”. Locuința are o suprafață de 40 mp, fiind situată pe strada Teilor. Agenția imobiliară digitală Casta, cea care intermediază tranzacțiile, susține că este prima care nu percepe comision la cumpărare și la închiriere, proprietarii plătind 499 de euro la vânzarea cu succes a proprietății.

Dintre orașele cu peste 200.000 de locuitori din România, Cluj-Napoca a fost anul acesta cel mai scump, cu o medie de 1.610 euro/mp util, urmat de Bucureşti, cu 1.380 euro/mp, potrivit datelor centralizate de platforma Imobiliare.ro.

Cel mai mare avans, de 5,5%, a avut loc zonele centrale și ultracentrale, la egalitate cu zona Someșeni. O creștere de pret de 4,7% a fost consemnată în zona Gruia -Dâmbul Rotund – Gară – Bulgaria. Cele mai ieftine apartamente puteau fi găsite, conform Imobiliare.ro, în zonele limitrofe Florești, Baciu, Someșeni.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Orange vinde Palatul Telefoanelor din Cluj și cheamă Primăria la licitație

Alex Campian

Published

on

Compania Orange, proprietara Palatului Telefoanelor din Cluj-Napoca, a lansat o licitație pentru vânzarea clădirii și a invitat inclusiv Primăria să participe.

„Pentru a asigura un proces echitabil, nu comentăm asupra unei licitații în desfășurare sau a ofertelor depuse. La licitație au fost invitați atât participanți din mediul privat, cât și Primăria Cluj-Napoca”, au declarat reprezentanții Orange pentru Actual de Cluj.

Motivul vânzării este lipsa de utilitate a imobilului pentru companie. „Când o clădire nu mai este utilă, este normal să-i oferim o nouă viață, mai ales când are o istorie semnificativă. Sperăm ca această clădire emblematică să-și recapete strălucirea”, a transmis Orange.

Palatul Telefoanelor, situat pe strada Octavian Petrovici nr. 2, este un simbol al arhitecturii brutaliste din anii ’70. Prețul cerut pentru imobil depășește 2 milioane de euro.

Mai mulți arhitecți și activiști locali solicită autorităților locale să achiziționeze clădirea, pentru a o proteja de o posibilă transformare radicală în cazul preluării de către un investitor privat.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Economie

Cât de bine e să locuiești în Cluj-Napoca? Un cartier din oraș, în top 10 național

Alex Campian

Published

on

Cluj-Napoca se clasează pe locul 5 la nivel național în ceea ce privește gradul de satisfacție al locuitorilor, conform celui mai recent raport publicat de Storia.ro, platforma imobiliară deținută de OLX. Cu un scor de 78,7 din 100, orașul nu a reușit să urce pe podium, fiind devansat de Brașov (80,9), Sibiu (80,8) și Oradea (80,6) — orașele cu cei mai mulțumiți locuitori din țară.

La polul opus, cele mai scăzute niveluri de satisfacție au fost înregistrate în Ploiești (63,6), Alexandria (65,1) și Tulcea (65,7). Bucureștiul se află abia pe locul 24, cu un scor de 71,8.

Ce înseamnă „gradul de mulțumire”

Studiul Storia.ro a fost realizat pe baza a peste 107.000 de răspunsuri oferite de utilizatori la întrebarea: „Sunt mulțumit/ă de cartierul meu?”. Scorurile reflectă percepția generală asupra calității vieții în orașele și cartierele din România. Un scor mai apropiat de 100 indică un nivel mai ridicat de satisfacție.

Cartierul Zorilor, în topul național

Deși Clujul nu se află în top 3 orașe, cartierul Zorilor din Cluj-Napoca a reușit să intre în top 10 cele mai apreciate zone rezidențiale din România. Cu un scor de 87,4, Zorilor ocupă poziția a 9-a în clasamentul cartierelor cu cel mai înalt grad de satisfacție.

Topul cartierelor cel mai bine evaluate

Cele mai apreciate cartiere din România, potrivit raportului, sunt:

  • Orizont (Buzău) – scor 91

  • Valea Cetății (Brașov) – 90,7

  • Trei Stejari și Valea Aurie (Sibiu) – 90,2

  • Ștrand I (Sibiu) – 89,9

  • Copou (Iași) – 88,4

  • Universității (Oradea) – 88,1

  • Moara de Vânt (Iași) – 87,5

  • Zorilor (Cluj-Napoca) – 87,4

  • Tineretului (Sibiu) – 87,3

Cartierelor cu cel mai slab grad de satisfacție

La celălalt capăt al clasamentului, cele mai slab cotate cartiere sunt:

  • Beresca (Ploiești) – 47,1

  • CET (Constanța) – 52,9

  • Inel 1 (Constanța) – 53,8

  • Palas (Constanța) – 54,2

  • Romanești (Craiova) – 54,5

  • Anadolchioi (Ploiești) – 55,4

  • Bariera Vâlcii (Craiova) – 55,9

  • Malu Roșu (Ploiești) – 57

  • Mihai Bravu (Ploiești) – 57,1

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Economie

Un nou concept de relaxare la 15 minute de Cluj: country club-ul corporate cu glamping, wakeboarding și gastronomie locală

Alex Campian

Published

on

La doar 15 minute de Cluj-Napoca, pe domeniul fostei herghelii din Jucu, se deschide oficial la sfârșitul lunii mai Wild Hills, primul country club corporate retreat din zonă. Proiectul a atras o investiție de 8 milioane de euro și ocupă o suprafață de 100 de hectare, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului Felinvest.

Conceput ca un spațiu dedicat întâlnirilor de business și relaxării în natură, Wild Hills integrează elemente de patrimoniu restaurate, funcționează exclusiv pe energie regenerabilă și promovează sustenabilitatea. Restaurantul din incintă, Heritage, urmează conceptul farm-to-plate, aprovizionându-se de la producători locali.

„Ne-am dorit un proiect care să demonstreze că dezvoltarea sustenabilă și conservarea identității locale pot merge mână în mână, chiar și în zona corporate”, a declarat Vlad Buzoianu, CEO Felinvest.

Modelat după retreaturi internaționale precum Trailblazer Ranch, Wild Hills este certificat ca pășune ecologică. Aproximativ 60% din echipă provine din comunitățile învecinate, iar peste 30 de furnizori sunt locali.

Spațiul construit depășește 3.000 mp și permite organizarea de evenimente de la 20 până la peste 1.500 de persoane. În plus, zona The Wild Side, aflată în curs de amenajare, va găzdui primul parc de wakeboarding din Cluj-Napoca, facilități ecvestre și glamping de lux, cu o capacitate de până la 100 de persoane.

Pentru primul an, Wild Hills estimează peste 5.000 de vizitatori.

Sursa: Economica.net

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite