Connect with us

Eveniment

Tătaru: Putem asigura o cantitate de materiale sanitare, combinezoane şi de kit-uri de testare pentru toate spitalele Covid

Published

on

Tătaru: Putem asigura o cantitate de materiale sanitare, combinezoane şi de kit-uri de testare pentru toate spitalele Covid

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a declarat că România are echipamente pentru toate spitalele care tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus şi că deja s-au făcut primele livrări.
”A fost o cantitate mai mare de echipamente, materiale sanitare şi kit-uri de testare care s-au situat într-o marjă pe care am avut să o avem în toate spitalele din România, având în vedere că lipsa s-a resimtit, plecând de la un stoc zero. În acest moment putem spune că putem asigura o cantitate de materiale sanitare, o cantitate de combinezoane precum şi de kit-uri de testare pentru toate spitalele care în acest moment au această aparatură sau desfăşoară activitate pentru tratament a celor cu infecţie covid.  În acest moment am distribuit la nivelul tuturor spitalelor care sunt în prima linie celor de boli infecţioase, celor care sunt de pneumologie, precum şi cele suport, cantităţi importante de materiale sanitare şi de medicamente. La nivelul spitalelor judeţene, cele care sunt de faza a treia, avem în acest moment şi pentru ele cantităţi de materiale pentru a fi pregătiţi pentru eventualele cazuri suspecte sau pentru cazurile care în acest moment sunt în izolare, aşteptând un rezultat”, a declarat Nelu Tătaru, care s-a aflat joi într-o vizită la Unifarm.

Reprezentanţii Unifarm spun că aceste echipamente care sunt pe stoc ajung pentru aproximativ două luni, urmând ca alte transporturi să sosească în perioada următoare, în România.

”În acest moment ce distribuim la nivelul spitalelor ajunge pentru cel puţin două luni, două luni şi jumătate din această perioadă. Mărfurile vin în mod continuu şi pleacă în mod continuu spre spitale, au venit foarte multe măşti cu trei pliuri, măşti FFP2, combinezoane, mănuşi din latex, botoşei, halate, cam tot ce au cerut spitalele. Mai avem încă 12 transporturi aeriene şi cel puţin şase transporturi terestre până la jumătatea lunii mai, care urmează să vină, am achiziţionat inclusiv trei spitale modulare de campanie care au venit în România pentru MApN şi Ministerul Sănătăţii, spitale care au rolul de a separa fluxurile de bolnavi infectai cu covid de bolnavii din fluxurile normale. Încercăm să facem cât mai repede distribuţia spre spitale”, a declarat Adrian Ionel, reprezentant Unifarm.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Andrei Baciu a explicat că în România testarea pentru Covid 19 se face cu aparate PCR Real Time, dar că nu toate aparatele existente sunt şi funcţionale, din lipsă de personal.

”În România facem testarea prin recomandarea OMS prin aparate PCR Real Time. S-a lucrat cu experţii la creşterea capacităţii de testare, s-au analizat echipamentele de PCR din România. Este un proces laborios, motiv pentru care pregătirea echipelor durează. Ca să pregăteşti o echipă de la zero poate dura de la câteva săptămâni, la două luni. Peste 15 de aparate sunt în România, însă nu toate fi folosite pentru testarea Covid. Acum trei săptămâni se făceau 500-600 de teste, în ultimele 24 de ore s-au făcut peste 3000 de teste”, a explicat Baciu.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Lovitură pentru “mafia lemnului” din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Published

on

Lovitură pentru "mafia lemnului" din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Polițiștii din Huedin și comisarii Gărzii Forestiere au confiscat o cantitate mare de lemn, în urma unor controale efectuate în ultimele zile.
Poliția Rurală Huedin, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control, în perioada 29-30 martie, la un operator economic pe raza comunei Mărgău, județul Cluj.

„În urma neregulilor constatate, a fost dispusă confiscarea cantității totale de 98,69 mc lemn rotund din specia molid, pentru deținerea materialului lemnos fără documente de proveniență”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Published

on

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Un client a fost păgubit cu peste 50 de lei după o cursă Bolt, deoarece șoferul nu ar fi oprit  „ceasul” după ce pasagerul a coborât la destinație.
„Când șoferul Bolt nu îți închide cursa când te dai jos din malșină crezându-se șmecher. De fapt asta este țară… de oameni care se cred speciali, care cred că totul li se cuvine și care vor să fure de pe unde apucă. Până la urmă țară și politicienii ei sunt de fapt oglinda poporului. Pentru că cei corecți, onești devin excepții în timp ce combinatorii, șmenarii devin regula. Șoferul Bolt – (…)”, a scris jurnalistul Stelian Muscalu într-o postare pe Facebook.

Sursă: Facebook – stelianmuscalu.ro
„Am pățit asta în Cluj” / „Mai bine folosesc taxi la Cluj”
Cum firma Bolt activează și în Cluj, în comentarii au apărut și pățiții locali, care au relatat ce exeperiențe au avut cu serviciul de ride-sharing și unii șoferi.

„Am pățit asta in Cluj”, a scris o doamnă.

„Bolt, sunteți de tot râsul cu tariful dinamic, mai bine folosesc taxi, la Cluj funcționează foarte bine, voi sunteți japcarii din orașe, nu taximetriștii tatuați!” a mai comentat un bărbat.

Cineva i-a răspuns că daca folosește serviciul clasic de taxi, este mai rău, dar o altă persoană l-a contrazis.

„La Cluj nu funcționează așa, majoritatea taxiurilor sunt curate, și șoferii civilizați. E drept că am întâlnit și loaze, un șofer odată la 5 ani. Cei cu învârteli sunt Activ taxi, aka rechinii de pe vremuri”, a spus un alt domn.

Răspunsul Bolt
„Bună ziua, (…)! În primul rând, ne pare rău pentru această experiență neplăcută. Comportamentul șoferului nu este unul pe care ni-l dorim de la partenerii noștri și tocmai de aceea luăm măsuri care să descurajeze aceste incidente. Pentru a putea remedia situația față de tine și pentru a putea aplica măsurile necesare în cazul șoferului, te rugăm să raportezi cursa în aplicație, prin funcția de Asistență. Echipa noastră de suport a fost deja înștiințată și așteaptă mesajul tău”, au transmis cei de la Bolt.

Ce pățesc astfel de șoferi
În comentarii, oamenii au explicat și ce se poate întâmpla cu șoferii care fac precum cel din situația amintită mai sus. De la suspendare temporară, până la permanentă.

„(…) soferul ia roșu adică 1 săptămâna – 1 lună nu mai conduce Bolt”; „Poate fi suspendat și definitiv de pe platformă”; „Reclamație la Bolt. Șoferul își poate pierde dreptul de a-i mai folosi.”

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

Published

on

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

DISTRIBUIE

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate