Connect with us

Prin Oras

Noul an a început cu vechi probleme – zăpada a surprins și a înfrânt autoritățile publice

Published

on

Noul an a început cu vechi probleme – zăpada a surprins și a înfrânt autoritățile publice

Duminică dimineața, pentru câteva ore, la Cluj-Napoca a nins abundent, fapt care nu trebuia să ia prin surprindere pe nimeni, în epoca modernă, în care oricine are o aplicație meteo pe telefon.  „Surprinderea” nu este deloc o scuză pentru firmele de salubritate care se ocupă de deszăpezire în Cluj-Napoca, în anul 2020, când prognozele meteorologice există și le sunt puse la dispoziție.În 5 decembrie, Clujul a fost rapid acoperit de zăpadă, în jurul orei 5, după doar o oră de ninsoare, carosabilul devenind alb, desenat gri doar de urmele mașinilor.În zonele mai circulate, cum e Calea Turzii, sau pe străzile din centrul orașului, „deszăpezirea” s-a făcut efectiv de către mașinile personale ale clujenilor – prima deschidea calea, iar celelalte i-o luau pe urme. În cartiere, carosabilul era ca pe câmp, de un alb imaculat.Pe modernizata Calea Turzii, o importantă poartă de intrare în municipiu, se circula cu greu după nici o oră de ninsoare:
Video of Calea Turzii 5 decembrie

Nici la coborâre situația nu era mai „gri”, albul invitând la accidente:
Video of Calea Turzii, inzapezita, 5 decembrie

Și Piața Cipariu era sub zăpadă:
Video of Piața Cipariu sub zăpadă

La fel, Piața Mihai Viteazul:
Video of Piața Mihai Viteazul nedeszăpezită

Iar în Iris, potopul:
Video of Străzile Traian și Oasului

Video of strada Oașului, la alb

Primarul știe, dar degeabaÎn 28 noiembrie 2019, Ziar de Cluj semnala faptul că Emil Boc a început, în ultima perioadă, să vadă că cele două firme de salubrizare, care se ocupă de gunoaie și de deszăpezire de ani de zile în Cluj-Napoca, nu își fac treaba așa cum ar trebui. Desigur că situația nu este nouă, însă acum se pare că s-a trezit și primarul. „Trezirea” însă este inutilă, nu încălzește și nu deszăpezește pe nimeni.„Suntem pregătiți, dar nu sunt mulțumit. Chiar dimineață am avut o ședință operativă pe această temă și pot să vă spun că avem 38 de utilaje gata pregătite de intervenție. Sunt 1850 de tone de sare, 50 de tone de clorură de calciu în depozite. Dar nu sunt mulțumit pentru că, potrivit contractului, Rosal trebuia să aibă 700 de tone de sare și are 250. Ei motivează că sunt cozi acuma la încărcare la salină. Dacă aveai obligația ca azi să ai tonele de sare, trebuia să le ai. Nu mă interesează scuze. Trebuia să înceapă din 15 octombrie, nu să aștepte până pe ultima sută de metri. Mă enervează mentalitatea aceasta, merge și așa. Nu mai merge și așa, merge numai pe lege. Tu aveai obligația din 15 octombrie până în 15 noiembrie să îți asiguri 700 de tone de sare. Ceilalți de la Brantner au 1700 de tone de sare, au mai mult decât trebuie. Pe partea de clorură de calciu, cei de la Rosal au 10 tone de clorură de calciu, față de 100 cât trebuiau să aibă, iar Brantner are 40 de tone față de 100”, a declarat Emil Boc, în 28 noiembrie.A trecut o lună și jumătate de atunci, firmele de salubritate au avut suficient timp să se pregătească de deszăpezire, dar prima zăpadă i-a prins totuși pe nepregătite. Dacă în Centru și pe Calea Turzii, în pantă, nu s-a deszăpezit deloc, înseamnă că nu s-a deszăpezit deloc. Cartierele au fost total abandonate de serviciile publice care ar trebui să le asigure clujenilor plătitori de taxe siguranța în trafic și posibilitatea de deplasare.În față la Iulius Mall, călătorii împingeau ieri autobuzul modern, mov, probabil electric și smart, blocat prostește în nămeți, după cum a semnalat un clujean pe o pagină de Facebook:Lipsa utilajelor din cartiere a fost remarcată și de alți clujeni:Pe hârtie, se face. Pe teren, doar „se preface”Conform site-ului oficial al municipalității, „comandamentul central de deszăpezire funcţionează în fiecare an în cadrul Primăriei în perioada 15 noiembrie – 15 martie, activitatea propriu-zisă de deszăpezire desfăşurându-se pe două sectoare în trei grade de urgenţă, iar cei doi operatori care prestează aceste servicii sunt S.C. ROSAL GRUP S.A. (sector I) și COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER-VERES S.A. (sector II).În total, cele doua firme intervin pe un număr de 678 străzi.Prin activitatea de deszăpezire se asigură înlăturarea zăpezii căzute pe partea carosabilă a arterelor de circulație și combaterea poleiului pe toată perioada sezonului rece.În ce constă activitatea de deszăpezire:- înlăturarea zăpezii de pe partea carosabilă a străzilor cu mijloace mecanizate
– curățarea manuală a zăpezii din piețe și de pe trotuare
– combaterea poleiului prin răspândirea materialelor antiderapante cu mijloace mecanizate și manuale
– evacuarea zăpezii și a gheții rezultate în urma curățirii carosabilului și a trotuarelor
– spargerea lentilelor și podurilor de gheață aparute pe căile de acces.”Așadar, pe site-ul Primăriei nu este scris că „vara nu-i ca iarna”, ci că trebuie înlăturată iarna zăpada de pe carosabil și de pe trotuare, că trebuie combătut poleiul, de care clujenii se plâng degeaba de la începutul sezonului rece.Dacă Primăria și firmele de salubritate și-ar face responsabil treaba, ar câștiga lupta cu zăpada și cu poleiul, iar clujenii ar putea circula în siguranță pe străzile din municipiu. În prezent, însă, suntem și cu banii dați, și înfrânți de orice fulguială.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Sindicatul MILIONARILOR din invatamantul preuniversitar clujean. Lucia Cojocaru, ce faci cu banii?

Published

on

Sindicatul MILIONARILOR din invatamantul preuniversitar clujean. Lucia Cojocaru, ce faci cu banii?

Invatatoarele, educatoarele, profii din invatamantul preuniversitar o duc greu. Tocmai ce au iesit de cateva luni in strada sa ceara mariri de salarii, pe care le considerau modetse, la un nivel umilitor.
Dar aceiasi invatatori si profi se lasa condusi de lideri de sindicat farisei si hrapareti care isi traga salarii babane din cotizatii. Si nu numai.

Credeti ca mintim? Luati cu pita de mai jos! Cam acestea sunt câteva salarii ale liderilor sindicali. Trai, neneacă, pe banii sindicaliștilor!
 
La Cluj-Napoca, avem o situatie inedita din toate punctele de vedere. Lucia Cojocaru conduce de circa 21 de ani Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean (SLIPC), organizatie care ii strange pe toti invatatorii si profii si educatorii din judetul Cluj.
Pozeaza peste tot in sefa de sindicat modesta, supusa ignorantei guvernamentale, lacrimeaza la teve cand e vorba de salariile modeste ale celor pentru care ar trebui sa se bata, dar, cand e sa spuna cati bani incaseaza lunar de la SLIPC, pauza.
Dar nu asta e forta doamnei Cojocaru, salariul ala care costa cat o excursie in Peru pentru fiica sa. Ci forta financiara incredibila pe care o are SLIPC, care are o zestre imobiliara la care putine sindicate viseaza: Cladirea Rosie din Piata Stefan Cel Mare.
De pe care SLIPC suge anual chirii babane, Sa vedem cat.

2022:

venituri din activitati fara scop patrimonial 2 596 727 lei din care cheltuieli 2 327 389 lei, rezultand un excedent de 269 338 lei
venituri din activitati economice 1 058 400 lei, din care cheltuieli 1 111 637 lei rezultand o pierdere din activitati economice de 53 237 lei

Total pe 2022, SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 3 655 127 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 3 439 026 lei, ramanand cu un profit/excedent de 216.101 lei.
Stati, stati, ca nu ramanem la 2022.
2021 – SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 3 646 620 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 3 604 000 lei, ramanand cu un profit/excedent de 42 620 lei.

2020 – SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 3 434 240 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 2 838 788 lei, ramanand cu un profit/excedent de 595 452 lei.
2019 SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 2 904 899 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 3 452 627 lei, ramanand cu o pierdere de 547 728 lei.
In fapt, pe 2020, pierderea din activitati economice este de peste un milion de lei, adica INGROZITOR de mare si inexplicabila.

Intrebam si noi ANAF-ul si procurorii de la Parchetul General, oare de ce exista aceste pierderi imense? Ce CHELTUIELI de milioane de lei anual are de facut Sindicatul celor mai prosti platiti oameni din Educatia romaneasca?
Unde se duc milioanele astea de euro cand se duc? Fiindca, din 2017 pana in 2022, SLIPC a avut venituri cumulate de 18 MILIOANE de lei, peste 3 milioane de EURO, si nimeni nu stie ce se intampla acolo.
Ce se intampla cu cotizatiile profesorilor, unde se duc ele cand se duc? In ceva buzunare de politicieni sau pe stilul de viata al doamnei Cojocaru?
Cum poate SLIPC produce pierderi din activități comerciale, când are ditai clădirea aia roșie dată in chirie?
De cand nu a mai fost control fiscal la SLIPC? Ce, daca e sindicat, sunt scutiti?

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

OUG adoptată de Guvern: Indemnizaţii de 250-1.000 de lei pentru gărzile efectuate de asistenți, rezidenți și medici

Published

on

OUG adoptată de Guvern: Indemnizaţii de 250-1.000 de lei pentru gărzile efectuate de asistenți, rezidenți și medici

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind plata gărzii pentru angajaţii din domeniul sanitar, conform Agerpres.

Este vorba despre indemnizaţii de 500 – 1.000 de lei pentru medici specialişti şi de 250 – 500 de lei pentru rezidenţi. De asemenea, actul normativ prevede acordarea unor indemnizaţii pentru asistenţii medicali în valoare de 500 lei, precum și sporuri pentru cei care efectuează ture.
”Au fost nişte precizări legate de acordarea acelor indemnizaţii personalului medical; medicilor care efectuează gărzi, în valoare de 500 până la 1.000 lei. Am introdus o nouă categorie pe care nu trebuie în niciun fel să o marginalizăm, dimpotrivă, trebuie s-o încurajăm să lucreze şi să rămână în sistemul de sănătate în România. Se vor acorda indemnizaţii la jumătate din valoarea pentru un medic specialist, adică între 250 şi 500 lei, pentru efectuarea de gărzi de către medicii rezidenţi. Deci tinerii medici vor beneficia şi ei la rândul lor de această indemnizaţie”, a spus Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Ordonanţa de urgenţă conţine prevederi legate de acordarea unor indemnizaţii pentru asistenţii medicali, moaşe şi alte categorii de personal.
„De asemenea, sunt precizări legate de administrarea sau de acordarea unor indemnizaţii pentru asistenţii medicali, moaşe şi alte categorii de personal în valoare de 500 lei şi a sporurilor pentru cei care efectuează ture. Şi un lucru foarte important, aşa cum l-am discutat şi mi l-am asumat în întâlnirile cu sindicatele, este vorba de renunţarea la includerea în plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizaţii care sunt acordate în acest moment, încât să nu mai existe niciun fel de impediment în acordarea lor”, a spus ministrul.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

BOC IUBEȘTE COPACII: betonați, sau dalați și extrem de prost plantați

Published

on

BOC IUBEȘTE COPACII: betonați, sau dalați și extrem de prost plantați

Acesta este rezultatul după furtuna de ieri seară. Ne este și frică să ieșim să vedem ce-a mai terminat dintre lucrările neterminate ale non-administrației publice locale furtuna de azi.

Oricum nu este prima dată când bate vântul și culcă la pământ ceea ce chipurile se plantează în non-administrația Boc. Că lucrările sunt făcute în bătaie de jocșiîn dispreț față de banii clujenilor, cât să se marce banul în care conturi trebuie.
.
Emil Boc este bun pentru jocuri de cabană, să se tragă în chip, să pozeze – ar fi fost un extrem de bun activist PCR. Dorel Vișan n-a știut săjoace așa de bine rolul de politruc cu gura în nici unul dintre filmele sale.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate