Connect with us

Social

A apărut o nouă metodă de înșelăciune în România: falșii „angajați” ai firmelor de utilități!

Published

on

Se prezintă de obicei două persoane, care se identifică ca fiind reprezentanți ai unor firme care au activități în domeniul siguranței privind gazul, apa sau chiar de la deratizare. (agent șef principal Traian Morar)

Agentul șef principal de poliție, Traian Morar, a prezentat modul de operare al unor infractori ale căror victime cad, în general, bătrânii. La Poliție sunt înregistrate lunar cinci, șase plângeri ale unor persoane înșelate de falși instalatori sau reprezentanți ai firmelor de utilități.
Sub pretextul unor reparații sau verificări, hoții intră în case și solicită bani pentru lucrările pe care pretind că le-au efectuat. Traian Morar arată uneori, răufăcătorii urmăresc unde își ține victima economiile sau lucrurile de valoare, unul dintre ei ii distrage atenția, iar celălalt ii fură banii sau bijuteriile:

Vin în general îmbrăcăți în salopete. Se mișcă foarte repede, victimei îi spun că se grăbesc, ca nu au timp să stea. Solicită o taxă pentru efectuarea unor verificări sau lucrări, eliberând pentru aceasta anumite chitanțe. Dacă, știu eu, ștampilele de pe chitanță sunt mișcate, astfel încât să nu poată fi identificată firma care le emite, asta trebuie să fie un semn de întrebare.

Persoanele care se confruntă cu astfel de situații trebuie să știe că la apă, termoficare sau electricitate reprezentanții firmelor nu vin decât dacă sunt chemați de proprietar sau administratorul blocului pentru a remedia o defecțiune. Gazul este singura dintre companiile de utilități care efectuează periodic verificări la instalații.

Reprezentantul E-ON, Oana Demian, spune că, pentru serviciile prestate, angajații sau partenerii firmei de gaz nu percep bani, plata serviciilor regăsindu-se în facturile emise de companie. Oana Demian sfătuiește cetățenii ca, dacă la ușă apar reprezentanți de la gaz, să li se solicite legitimația și mai ales ordinul de serviciu, în care obligatoriu este trecută zona unde angajatul lucrează în respectiva zi. Dacă există suspiciuni,Oana Demian le recomandă oamenilor să sune fie la 112, fie la numerele unice ale E-ON, ca să se asigure că nu au de-a face cu o înșelătorie:

Le recomandăm clienților să solicite actele de identificare ale persoanei care-și asumă calitatea de angajat al companiei noastre, legitimația de serviciu, precum și ordinul de serviciu în baza căruia se află la această adresă. Totodată, precizăm că angajații companiei noastre nu fac niciun fel de încasări pe teren, la domiciliul clienților. Plata serviciilor efectuate se face în baza unei facturi explicite, care se emite ulterior. Dacă anumite persoane solicită bani sau documente în numele companiilor E-ON, ii rugăm pe cei care se confruntă cu astfel de situații să sesizeze compania noastră la numerele de telefon 0800-800-366 sau 0265.200.366 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

La fel ca la metoda “accidentul”, victimele căutate de infractori sunt bătrânii, mai ușor de păcălit. Agentul șef principal de poliție Traian Morar spune că în aceste situații copiii persoanelor în vârstă au un rol important în prevenirea acestui gen de infracțiuni:

Mare atenție recomandăm persoanelor vârstnice și mai ales copiilor acestora. Dacă au părinți bătrâni, care locuiesc singuri, persoane în vârstă 70 și – 80 de ani, e bine să stea de vorbă din când în când cu ei și să le reamintească că toate lucrurile de genul acesta se fac prin Asociația de proprietari, iar firmele anunță din timp aceste lucrări și specifică pe apartamente. Fiecare apartament este programat la o anumită perioadă de timp. Nu vine nimeni între aceste perioade să-ți verifice instalația, decât dacă-l chemi tu sau Asociația de proprietari.

În general, hoții care se erijează în falși infractori nu sunt violenți, pentru că, la intervale de timp, aceștia revin la domiciliul victimei și, folosindu-se de aceeași metodă, solicită noi sume de bani.
În plus, mulți nici măcar nu își dau seama că au fost victima unei înșelătorii și, de aceea, nu toate aceste cazuri sunt reclamate la Poliție.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement ZOFF
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social

Caz de coronavirus CONFIRMAT la Cluj

Published

on

Autoritățile au confirmat două noi cazuri de coronavirus în România. Este vorba e un bărbat din Maramureș, internat la Cluj, și o femeie din Timișoara.

Bărbatul de 44 de ani, din Maramureș, este internat la Clinica de Boli Infecțioase din Cluj. Acesta a venit din zonele Veneto și Lombardia și a fost internat în carantină al Cluj, pentru efectuarea testelor, având simptomatologia specifică cazurilor de coronavirus.

Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, dr. Violeta Briciu, a explicat într-o conferință de presă, vineri, la ora 13.30, că la ora respectivă se făceau teste pentru doi pacienți cu suspiciune, unul este din Maramureș, și un tânăr din Cluj-Napoca. Detaliile sunt în clipul video de mai jos. Testele se fac cu ajutorul unor kituri primite de Spitalul de Boli Infecțioase, în număr de 100.

În jurul orei 14.40, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a confirmat că a primit telefonic informația că testele au ieșit pozitive în cazul bărbatului din Maramureș. 

Dr. Violeta Briciu a declarat că testele care se fac durează circa 8 – 10 ore. Despre cei doi pacienți, medicul citat a spus că sunt  pe secția special amenajată pentru suspectții de coronavirus. ”Au simptomatologie respiratorie. Deja intră în terminologia de caz suspect. Ei s-au întors din zonele care impun carantină, din zonele Veneto, Lombardia”, a spus dr.  Violeta Briciu.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Social

Epidemia care lovește la 100 de ani – coincidență sau mână criminală?

Published

on

 by Stela Spataru

Panica pune încet-încet stăpânire pe întreaga lume pe măsură ce bilanțul epidemiei de coronavirus din China se agravează. La ora actuală sunt 81 de morți și aproape 3000 de cazuri la nivel mondial.

Panica pune încet-încet stăpânire pe întreaga lume pe măsură ce bilanțul epidemiei de coronavirus din China se agravează. La ora actuală sunt 81 de morți și aproape 3000 de cazuri la nivel mondial.
În timp ce organizațiile internaționale se codesc să declare o pandemie, oamenii și-au adus aminte că acum 100 de ani, în 1920, lumea se confrunta cu epidemia de gripă spaniolă, debutată în 1918.
Ce e și mai ciudat este că și la 1820 lumea se lupta cu o epidemie de holeră, care a decimat Asia.
Coincidența-coincidențelor, la 1720, epidemia de ciumă bubonică din Europa a distrus populația orașului francez Marseille.

La fiecare 100 de ani o epidemie, iar numărul victimelor din ce în ce mai mare.

1720: Marea Ciumă din Marseille a făcut 50.000 de morți în oraș și încă 50.000 în provinciile învecinate.
1820: Bilanțul holerei care a lovit Asia și a ajuns până în Europa nu a putut fi niciodată stabilit. Ne putem face doar o idee despre mortalitatea ridicată a epidemiei dacă ținem cont că numai în Bangkok au murit 30.000 de oameni.
1920: Gripa spaniolă a fost un dezastru greu de imaginat – 500 milioane infectați la nivel mondial. Estimările privind morții merg de la 50 la 100 de milioane de oameni.

Este prea devreme să spunem ce ne așteaptă de la actuala epidemie, dar perspectivele sunt înspăimântătoare. Potrivit specialiștilor, rata mortalității în cazul infecției cu coronavirus este de 15%, mult mai mult decât alte infecții similare, în care mortalitatea este de doar 3%.
La fel de grav este faptul că specialiștii chinezi au anunțat că boala se poate transmite încă din perioada de incubație, cu mult înainte ca purtătorul să dea semne de boală. Această posibilitate face ca toate măsurile de control luate pe glob să fie inutile. Controalele de pe aeroporturi nu servesc la nimic dacă un pasager purtător de coronavirus se prezeintă perfect sănătos, fără febră, fără măcar să strănute. Este foarte posibil ca oamenii aceștia să umble o săptămână sau două printr-un oraș european, împrăștiind coronavirusul în stânga și-n dreapta.

Am putea crede că este un mod prin care planeta mai reduce din populație, dar la fel de bine ne putem întreba dacă nu este vorba de forțe obscure care încearcă același lucru. Tot mai multă lume vorbește de o armă biologică, un virus scăpat din laborator sau pur și simplu un virus plantat discret – nu întâmplător în China, o țară care deranjează prin puterea economică. Iar efectele se văd, coronavirusul nu a lovit doar populația, ci și economia Chinei.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Social

Detalii șocante! Polițistul acuzat că s-a masturbat la Iulius Mall Cluj făcea asta și la Vivo

Published

on

Subcomisar de poliție din Satu Mare, acuzat că s-a masturbat într-o cabină de probă a magazinului Bershka, din Iulius Mall Cluj, ar fi făcut același lucru și la Bershka, în Vivo Cluj.

Unul dintre agenții de pază de la magazinul din Iulius Mall Cluj, a povestit ce s-a întâmplat în 12 februarie și a declarat că subcomisarul din Satu Mare ar fi făcut asta și în trecut, dar a fost ”iertat” pentru că ar fi folosit legitimația de polițist. În plus, se știa că se masturbează și în magazinul din Vivo Cluj.

La cabina de probă a lăsat ușa întredeschisă și au văzut clienții ce făcea și ne-au anunțat. A mai fost pe aici și a făcut exact același lucru, dar atunci era șef o doamnă, care l-a lăsat să plece. A spus și atunci că este polițist. Acum, este șef un domn care nu a mai acceptat situația și a chemat poliția. 

După ce l-am scos din cabină, în 12 februarie, unui coleg i-a pus mâna în gât și i-a rupt cravata”, a spus agentul de pază.

Acesta a spus că se știe că făcea același lucru și în Vivo Cluj, tot la același magazin, și, culmea, de fiecare dată în aceeași cabină.

Subcomisarul este acum cercetat de Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. În cursul săptămânii viitoare subcomisarul acuzat de practica ”onanismul” într-o cabina de probă va fi adus la magazin pentru reconstituire.

În data 12.02.2020 ora 16:00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către dispecerul de pază a complexului Iulius Mall, despre faptul că în jurul orei 16:00  a fost depistată o persoana de sex masculin, care practica “onanismul” într-o cabina de probă din magazinul Bershka, din incinta complexului Iulius Mall din municipiul Cluj-Napoca.  Urmare a legitimării persoanei în cauză , acesta și-a declinat calitatea de ”polițist”, avand gradul de subcomisar de politie, în cadrul SCCO Satu Mare”, precizează Poliția.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate