Connect with us

Social

A apărut o nouă metodă de înșelăciune în România: falșii „angajați” ai firmelor de utilități!

Published

on

Se prezintă de obicei două persoane, care se identifică ca fiind reprezentanți ai unor firme care au activități în domeniul siguranței privind gazul, apa sau chiar de la deratizare. (agent șef principal Traian Morar)

Agentul șef principal de poliție, Traian Morar, a prezentat modul de operare al unor infractori ale căror victime cad, în general, bătrânii. La Poliție sunt înregistrate lunar cinci, șase plângeri ale unor persoane înșelate de falși instalatori sau reprezentanți ai firmelor de utilități.
Sub pretextul unor reparații sau verificări, hoții intră în case și solicită bani pentru lucrările pe care pretind că le-au efectuat. Traian Morar arată uneori, răufăcătorii urmăresc unde își ține victima economiile sau lucrurile de valoare, unul dintre ei ii distrage atenția, iar celălalt ii fură banii sau bijuteriile:

Vin în general îmbrăcăți în salopete. Se mișcă foarte repede, victimei îi spun că se grăbesc, ca nu au timp să stea. Solicită o taxă pentru efectuarea unor verificări sau lucrări, eliberând pentru aceasta anumite chitanțe. Dacă, știu eu, ștampilele de pe chitanță sunt mișcate, astfel încât să nu poată fi identificată firma care le emite, asta trebuie să fie un semn de întrebare.

Persoanele care se confruntă cu astfel de situații trebuie să știe că la apă, termoficare sau electricitate reprezentanții firmelor nu vin decât dacă sunt chemați de proprietar sau administratorul blocului pentru a remedia o defecțiune. Gazul este singura dintre companiile de utilități care efectuează periodic verificări la instalații.

Reprezentantul E-ON, Oana Demian, spune că, pentru serviciile prestate, angajații sau partenerii firmei de gaz nu percep bani, plata serviciilor regăsindu-se în facturile emise de companie. Oana Demian sfătuiește cetățenii ca, dacă la ușă apar reprezentanți de la gaz, să li se solicite legitimația și mai ales ordinul de serviciu, în care obligatoriu este trecută zona unde angajatul lucrează în respectiva zi. Dacă există suspiciuni,Oana Demian le recomandă oamenilor să sune fie la 112, fie la numerele unice ale E-ON, ca să se asigure că nu au de-a face cu o înșelătorie:

Le recomandăm clienților să solicite actele de identificare ale persoanei care-și asumă calitatea de angajat al companiei noastre, legitimația de serviciu, precum și ordinul de serviciu în baza căruia se află la această adresă. Totodată, precizăm că angajații companiei noastre nu fac niciun fel de încasări pe teren, la domiciliul clienților. Plata serviciilor efectuate se face în baza unei facturi explicite, care se emite ulterior. Dacă anumite persoane solicită bani sau documente în numele companiilor E-ON, ii rugăm pe cei care se confruntă cu astfel de situații să sesizeze compania noastră la numerele de telefon 0800-800-366 sau 0265.200.366 sau să se adreseze celei mai apropiate secții de poliție.

La fel ca la metoda “accidentul”, victimele căutate de infractori sunt bătrânii, mai ușor de păcălit. Agentul șef principal de poliție Traian Morar spune că în aceste situații copiii persoanelor în vârstă au un rol important în prevenirea acestui gen de infracțiuni:

Mare atenție recomandăm persoanelor vârstnice și mai ales copiilor acestora. Dacă au părinți bătrâni, care locuiesc singuri, persoane în vârstă 70 și – 80 de ani, e bine să stea de vorbă din când în când cu ei și să le reamintească că toate lucrurile de genul acesta se fac prin Asociația de proprietari, iar firmele anunță din timp aceste lucrări și specifică pe apartamente. Fiecare apartament este programat la o anumită perioadă de timp. Nu vine nimeni între aceste perioade să-ți verifice instalația, decât dacă-l chemi tu sau Asociația de proprietari.

În general, hoții care se erijează în falși infractori nu sunt violenți, pentru că, la intervale de timp, aceștia revin la domiciliul victimei și, folosindu-se de aceeași metodă, solicită noi sume de bani.
În plus, mulți nici măcar nu își dau seama că au fost victima unei înșelătorii și, de aceea, nu toate aceste cazuri sunt reclamate la Poliție.

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement Agentie Marketing Online Cluj
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social

Accident pe strada Memorandumului! O ambulanță SMURD aflată în misiune s-a oprit pentru a oferi ajutor medical

Published

on

Accident pe strada Memorandumului! O ambulanță SMURD aflată în misiune s-a oprit pentru a oferi ajutor medical

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu câteva momente pe strada Memorandumului din Cluj-Napoca. O ambulanță SMURD care transporta un pacient la spital s-a oprit pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane implicate într-un accident rutier.
La evenimentul respectiv a fost alocat un echipaj SAJ pentru a evalua persoanele implicate în accident.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Cluj – Accident cu un trotinetist inconștient! A intrat într-o mașină care se asigura înainte de a ieși pe strada Observatorului – VIDEO

Published

on

Cluj - Accident cu un trotinetist inconștient! A intrat într-o mașină care se asigura înainte de a ieși pe strada Observatorului - VIDEO

Un trotinetist a intrat glonț într-un autoturism care ieșea regulamentar de pe o aleea pe strada Observatorului. Acesta avea viteză și în urma impactului și a sărit peste capota mașinii. Cel de pe trotinetă circula pe trotuar, lucru nepermis de Codul Rutier. În plus, nu a încetinit deloc, deși urma o intersecție. Toate aceste date sugerează că trotinetistul habar nu are de regulile de circulație rutieră.
”Ieșeam de pe aleea care dă spre principală, pe Observatorului, vis-a-vis de benzinăria Mol. El venea foarte tare, din dreapta, pe trotuar, unde nu avea ce să caute. Noroc că am încetinit să opresc la stop, să fac dreapta că l-am și văzut peste capotă.La cat de repede a intrat în mine, inițial am crezut că alerga și că s-a aruncat pe capotă. Bine că nu s-a lovit la cap, doar la mâna stângă s-a julit puțin și azi erau 2 degete umflate încă.Noroc și cu un echipaj de poliție care era stationat vizavi la benzinăria Mol…. deși nu erau de la rutieră au trecut banda dubla continuă să constate dacă e grav sau ba. Au întrebat dacă are nevoie sa cheme ambulanța sau pe colegii de la rutieră, deși au în competență și astfel de situații. Oricum, azi s-a rezolvat la daune pe Albac”, a precizat șoferul.Codul Rutier spune că trotinetele pot fi folosite doar pe pista de biciclete. Acolo unde nu există aceste piste, viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h pe sectoarele de drum.Trotinetele electrice nu au voie pe trotuar și pe drumurile acoperite de polei și zăpadă. Potrivit Codului Rutier, conducătorii care încalcă această măsură pot fi verificați cu etilotestul. De asemenea, conducătorii au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Magazinul Home Garden de pe strada Horea, amendat de Protecția Consumatorilor și închis temporar! Inspectorii ANPC au găsit gândaci și mizerie – VIDEO

Published

on

Magazinul Home Garden de pe strada Horea, amendat de Protecția Consumatorilor și închis temporar! Inspectorii ANPC au găsit gândaci și mizerie - VIDEO

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a descins la magazinul Home Garden de pe strada Horea și a dat amenzi în valoare de 15.000 de lei. Inspectorii au decis să oprească definitiv de la comercializare alimente în valoare de 4000 de lei, dar și să închidă temporar magazinul.Motivul fiind prezența gândacilor de bucătărie, dar și lipsa de igienă în mai multe spații. 
Pe data de 29.11.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune  de control  la  un operator economic , care își desfășoară activitatea pe teritoriul județului Cluj.Verificările s-au efectuat ca urmare a informațiilor din mediul online, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Ținând cont de neregulile constatate, la SC Safeway Stores  SRL, echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 15.000 lei oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 4000 de leioprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelorÎn urma acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:-prezența gândacilor de bucătărie-folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine -comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită-depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale-folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduri având capace neconforme-folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate, cu rugină și mucegai  în exces -produse cu ambalaje deteriorate-folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor de patiserie-lipsă mentionare alergeni, declarație nutrițională, produse specifice sărbătorilor de iarnă-miros specific aferent rozătoarelor în depozit-produse cu modificări organoleptice, respectiv mucegai

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate