Connect with us

Social

Parcul 14 Iulie, recent inaugurat, deja are nevoie de îmbunătățiri. Clujean: „Toaleta încă nu funcționează/Panourile de baschet scârțâie la aruncare”

Stefan Petre

Published

on

Parcul 14 Iulie, recent inaugurat, deja are nevoie de îmbunătățiri. Clujean: „Toaleta încă nu funcționează/Panourile de baschet scârțâie la aruncare”

Noul parc 14 iulie din cartierul Grigorescu a fost deschis, însă se pare că proiectul deja are nevoie de îmbunătățiri. Civicii clujeni semnalează că unele materiale folosite sunt dintre cele mai ieftine, iar toaleta cu spălare automată nu funcționează încă.Primarul Emil Boc a deschis Parcul 14 Iulie, din cartierul Grigorescu, după ce au fost finalizate lucrările de refacere în 4 septembrie, iar valoarea totală a investiției este de 5.018.957,44 lei cu TVA. 
„Am fost în Parcul 14 Iulie cu copiii, câteva îmbunătățiri necesare!Parcul e ok, dar sunt câteva lucruri care se pot face mai bine prin design participativ, prin consultări, prin execuție profi:- panourile de baschet sunt cele mai ieftine. Se zgâlțâie și scârțâie la fiecare aruncare. Ori trebuie fixate mai bine, ori trebuie schimbate cu altele mai solide.- unele aparate de fitness se dublează și nu prea sunt utilizate, ar trebui puse cele mai bune atât pentru tineri cât și pentru vârstnici, ideal sa nu se dubleze. Nici nu e prea comod să faci abdomene pe metalul dur, poate de aceea nu sunt prea utilizate. Altele ca bicicletele statice, eu, cel puțin, nu le-am văzut utilizate în mai multe parcuri.- trebuie să renunțăm la gazon, lăsat doar unde vrem ca oamenii sa stea pe iarbă, în rest încurajate pajiștile urbane, mult mai biodiverse și ok pt polenizatori. Sunt și mai puțin costisitoare și energofage astfel de pajisti, față de gazon, care are mari cheltuieli de întreținere și nevoie de apa, ceea ce nu e înțelept în secolul schimbărilor climatice.- unii copaci se vor usca pentru ca sunt puși la umbra altor copaci mari.- toaleta incluziva cu spalare automata, pe care ma bucur ca am mediatizat-o mai demult la bugetate participativa, încă nu funcționează din păcate, deși pruncii mei vroiau sa o utilizeze.- țâșnitoarea are ceva defect, uda carosabilul, spre deliciul copiilor care se jucau cu apa ieșită din stâlp.- pietrisul alb la copaci e de un kitsch îngrozitor, la fel și lemnul maruntit în jurul copacilor cu rol decorativ. Sunt destul de frumoși copacii sa nu aibă nevoie de pietriș alb sau taiat lemnul ca sa pună în valoare arborii.Altfel, mă bucur ca e un loc de joacă ok, teren multifuncțional și pentru baschet și pentru fotbal, aș mai pune stalpi in mijloc și pentru volei. Foarte bună ideea de a aduce mese de ping-pong, calitatea părea ok. E mai bine decât la Parc Armătura ori Parcul Grigorescu, ar trebui sa fie terenuri de sport multifuncționale peste tot. Bine ca nu au tăiat copacii nici nu au făcut o piațeta cu dale din grădina aceasta!”, a transmis activistul clujean Adrian Dohotaru în „Clujul civic”.Lucrările de la parcul „14 Iulie” au fost criticate și de către arhitectul clujean Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca. Țigănaș spune că recentul parc inaugurat „14 Iulie” are elemente care nu se folosesc de două decenii în urbanism, iar scuarul din acest parc este foarte săracCitește și: Arhitectul clujean, Șerban Țigănaș, despre Parcul 14 Iulie, recent inaugurat: „Sărac. Îmi pun întrebarea cine a desenat, cine a fost peisagistul parcului”

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Istorie cu Boc! Primarul Clujului se întoarce la catedră pentru a-i ajuta pe elevi!

Cosmin Ardelean

Published

on

Boc, profesor la Bacalaureat! Primarul se oferă să predea istorie elevilor clujeni!

Primarul Emil Boc își demonstrează latura pedagogică! Edilul s-a oferit să predea lecții de istorie elevilor clujeni care se pregătesc pentru Bacalaureat, în cadrul unui program gratuit de mentorat lansat de Primăria Cluj-Napoca.

Peste 50 de elevi s-au înscris deja în acest proiect, care oferă pregătire gratuită pentru disciplinele de examen, cu ajutorul profesorilor voluntari. “Este un proiect care face diferența și arată forța Clujului comunitar: atunci când ideile bune sunt promovate, putem reuși”, a declarat Boc.

Programul “Mentorat pentru Bacalaureat” este un rezultat al “eco-sistemului clujean”, prin care comunitatea se implică în proiecte de interes pentru viitorul copiilor, a subliniat primarul. “Sunt mai mulți profesori și asociații de profil care s-au implicat în acest proiect și merită tot respectul nostru”, a adăugat el.

Boc, absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie și al Facultății de Drept, se simte încrezător în capacitatea sa de a-i ajuta pe elevi. “Dacă timpul îmi va permite, mă voi înscrie și eu, pentru a putea să susțin unele lecții de istorie, acolo mă mai pricep și eu, pentru a pregăti elevii de Bacalaureat”, a spus primarul.

Programul, susținut de Primăria Cluj-Napoca și Asociația Beard Brothers, oferă pregătire gratuită pentru matematică, limba română, istorie, geografie, fizică, logică, psihologie și sociologie. Toate sesiunile sunt susținute de mentori voluntari, profesioniști și studenți cu experiență.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

“Oserul” invadează centrul Clujului! Târg de vechituri URIAȘ, cu muzică, reparații și clătite GRATIS!

Cosmin Ardelean

Published

on

Vino să te bucuri de “Oser” în centrul Clujului! Eveniment UNIC, cu atmosferă de sărbătoare!

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască un eveniment unic! Asociația Daisler anunță cu entuziasm organizarea “Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului”, un târg de vechituri care va transforma inima orașului într-un spațiu vibrant, plin de comori ascunse și atmosferă efervescentă.

Pe 10 și 17 mai 2025, clujenii vor avea ocazia să se piardă printre tarabele pline de obiecte cu poveste, să vândă sau să schimbe bunuri și să interacționeze cu oameni pasionați de sustenabilitate și reutilizare. “Der Flohmarkt” nu este doar un simplu târg, ci o experiență completă, cu ateliere de reparații pentru a da o nouă viață obiectelor vechi, muzică antrenantă oferită de Digitalove și, ca bonus, clătite gratuite pentru toți participanții!

“Pe 10 și pe 17 mai 2025 te invităm și așteptăm la Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului, organizat de Asociație Daisler. Locația exactă (care stradă) va fi anunțată în curând”, au transmis organizatorii, lăsând un strop de suspans în aer.

Evenimentul este un prilej de a promova un stil de viață sustenabil și de a descoperi frumusețea obiectelor cu patina timpului. Clujenii sunt încurajați să se înscrie și să participe activ la acest proiect, care promite să aducă un suflu nou în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite