Connect with us

National

Tânără care se spânzurase, salvată în ultimul moment de un vecin: „După ce s-a terminat, m-am întors la soţia mea și am luat-o în braţe”

Stefania Heinz

Published

on

O tânără care se spânzurase a fost salvată de un vecin jandarm / Foto: depositphotos.com

Național

O tânără care se spânzurase a fost salvată, în ultimul moment, de un vecin jandarm, care este și psihoterapeut.

O tânără care se spânzurase a fost salvată de un vecin jandarm / Foto: depositphotos.com

  


O tânără de 25 de ani care se spânzurase cu o eşarfă legată de ţeava de gaz a fost salvată de un jandarm, acesta fiind alertat de un vecin speriat că prietena lui nu mai răspunde la telefon. Cazul a fost semnalat de Jandarmeria Română, într-un mesaj transmis joi pe pagina de Facebook a instituției.„Colegul nostru era acasă, în timpul liber, împreună cu soţia. La un moment dat, primeşte pe grupul locatarilor un mesaj din partea unuia dintre vecini: ‘Dacă e cineva acasă, vă rog să mergeţi până la mine, la uşă. Prietena mea nu mai răspunde la telefon, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea’. Colegul nostru a coborât la parter, acolo unde era apartamentul fetei. Uşa era descuiată. A bătut la uşă, însă nimeni nu a răspuns. Apoi a intrat în casă. Luminile erau aprinse în baie. La un moment dat, pe holul casei, într-o lumină obscură a observat o siluetă. ‘Sunteţi bine?’. Niciun răspuns. Când s-a apropiat, a văzut tânăra, care se spânzurase cu o eşarfă de ţeava de gaz. ‘Imaginea aceea m-a şocat pe moment. Aveam două variante: să sun la 112 şi să aştept până vin ajutoare sau să intervin imediat’. A ales să intervină. A ridicat-o pe braţ, iar cu cealaltă mână a reuşit să îi desfacă eşarfa din jurul gâtului. A aşezat-o apoi pe podea şi a verificat semnele vitale. Nu respira, nu avea puls. A început manevrele de resuscitare şi respiraţie gură la gură. În timpul acesta a sunat şi la 112 şi a cerut sprijin”, spun colegii jandarmului salvator.



CITEȘTE ȘI:
O fetiță de 4 ani din Cluj care s-a înecat cu o gumă, salvată ca prin minune! Intervenție contracronometru a SMURD și Poliției
Descoperire macabră în Turda! Un fiu și-a găsit tatăl spânzurat de țeava de gaz
 După aproximativ patru minute, tinerei i-au apărut primele semne de viaţă. Avea puls şi începuse să respire, însă era inconştientă. În scurt timp, a sosit ambulanţa, care a preluat-o pe femeie şi a transportat-o la spital. „După ce s-a terminat totul şi am predat-o pe fată echipei medicale, m-am reîntors acasă, la soţia mea. Mă aştepta cu micul dejun. Am luat-o în braţe şi i-am spus că tocmai am readus la viaţă o tânără”, declară jandarmul. El lucrează de 17 ani în Jandarmeria Română, iar din anul 2009 face parte din cadrul echipei Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. El este şi psihoterapeut.


„Am simţit mult timp mirosul de pudră de pe faţa fetei. Asta nu trece repede, sunt emoţii contradictorii. Însă sunt împăcat cu faptul că am dăruit o nouă şansă la viaţă unei tinere”, mai spune salvatorul.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

România intră în RĂZBOI! Primele drone ROMÂNEȘTI, gata de zbor! Clujul, la putere!

Cosmin Ardelean

Published

on

România intră în era dronelor! Producția militară începe ACUM! Clujul, implicat în planul național de înarmare!

România se pregătește să devină un jucător important pe piața de armament! Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a anunțat că, până la finalul acestui an, se va începe producția de serie a primelor drone românești cu utilizare militară și civilă. Această decizie marchează un pas semnificativ în dezvoltarea industriei de apărare naționale și are implicații majore pentru economia clujeană, având în vedere potențialul sectorului IT din regiune.

“În momentul de faţă, ceea ce o să avem sigur până la final de an, e faptul că o să avem dronele noastre, că o să avem RDX-ul şi TNT-ul, lucrăm la remodernizarea liniilor de producţie pe aceste două componente extrem de importante. O să avem, în aproximativ doi ani şi jumătate, propriile noastre pulberi, într-un joint venture cu o mare companie din afara României, şi, de asemenea, avem mecanismul FMS pentru muniţie calibrul 155”, a declarat ministrul.

Investițiile în industria de apărare vor fi masive. Bogdan Ivan a precizat că un miliard de lei vor fi alocați în acest an proiectelor de producție de tehnică militară, bani care vor ajunge la companiile naționale din domeniu.

Pentru a asigura succesul acestui proiect ambițios, se lucrează strâns cu Ministerul Apărării pentru a identifica nevoile Armatei Române și a vedea cum poate industria autohtonă să le acopere. Se analizează capacitățile de producție existente și se fac investiții țintite pentru a le extinde și moderniza.

România nu se limitează doar la producția internă, ci dorește să joace un rol activ și în mecanismul SAFE al Uniunii Europene, dedicat înarmării. Ministrul Ivan a evidențiat avantajele competitive ale României în domenii precum tehnologia avansată, securitatea cibernetică, AI și drone, domenii în care Clujul are un potențial semnificativ de contribuție.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Șoferii din țară șocați: Clujeanul s-a sinucis intrând cu mașina sub un TIR? Detalii cutremurătoare!

Cosmin Ardelean

Published

on

Tragedie șocantă: Tânăr clujean de 18 ani, mort la volan după ce a intrat cu mașina sub un TIR. Permisul, obținut cu doar o lună în urmă.

Un accident rutier cumplit a avut loc aseară pe Calea Chișinăului din Iași, soldându-se cu moartea unui tânăr de 18 ani. Șoferul, care obținuse permisul de conducere cu doar o lună în urmă, a intrat cu autoturismul direct sub un TIR staționat, impactul fiind devastator.

În urma coliziunii violente, tânărul a rămas încarcerat în mașina distrusă și a intrat în stop cardio-respirator. Echipele de salvare au intervenit rapid, reușind să îl extragă dintre fiarele contorsionate ale vehiculului. Medicii au efectuat manevre de resuscitare și au reușit să îl stabilizeze inițial, însă, din păcate, tânărul a decedat ulterior la spital din cauza rănilor grave suferite.

Primele informații de la fața locului sugerează o ipoteză șocantă: tânărul ar fi intrat intenționat sub TIR, ca urmare a unor probleme personale. Se pare că acesta se confrunta cu dificultăți în relația cu iubita și la locul de muncă, ceea ce ar fi putut declanșa un gest disperat.

Acest incident tragic ridică semne de întrebare cu privire la siguranța rutieră și la starea emoțională a șoferilor tineri, în special a celor cu experiență redusă la volan. De asemenea, pune în evidență importanța sprijinului psihologic pentru persoanele care se confruntă cu probleme personale, pentru a preveni astfel de tragedii.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Un vis românesc pierdut? Povestea celor 9 avioane ROMBAC și ce a rămas din ele!

Cosmin Ardelean

Published

on

42 de ani de la primul zbor internațional al avionului ROMBAC 1-11 – Ce s-a întâmplat cu aeronavele românești?

Pe 23 martie 1983, România intra în istorie cu primul său avion de pasageri produs local, ROMBAC 1-11. Cu un zbor inaugural pe ruta București – Londra, această aeronavă reprezenta o realizare tehnologică de excepție pentru industria aviatică românească.

ROMBAC 1-11 era echipat cu două turboreactoare Rolls-Royce Spey Mk 512-14DW, fiecare cu o forță de împingere de aproximativ 6.000 kgf. Avea o capacitate de 119 pasageri, atingea o viteză de croazieră de 870 km/h și avea o autonomie de 3.500 de kilometri.

Întreprinderea de Avioane București, actuala Romaero Băneasa, a construit 9 astfel de avioane (plus două neterminate), România fiind singura țară comunistă din Europa, în afară de URSS, care a reușit să producă un avion comercial cu reacție. Toate aeronavele ROMBAC au fost inițial cumpărate de Tarom și Romavia, iar mai târziu unele au fost operate și de alte companii aeriene din Asia și Africa.

Deși proiectul inițial prevedea fabricarea a 80 de avioane, planurile nu au fost niciodată finalizate. Opt dintre aparatele ROMBAC 1-11 au fost vândute de TAROM către alte companii aeriene, iar în 2010 încă două avioane românești operau curse charter pentru turiști în Egipt.

Astăzi, nu există o statistică clară despre ce s-a întâmplat cu aceste aeronave, însă un lucru este cert: niciun ROMBAC 1-11 nu a fost implicat vreodată într-un accident aviatic soldat cu victime.

Deși proiectul ROMBAC a fost abandonat, acest avion rămâne un simbol al ambiției României de a se afirma în industria aviatică mondială.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite