Connect with us

Prin Oras

Cluj-Napoca. Descoperă cele mai interesante obiective turistice din Cluj-Napoca

Published

on

Cluj-Napoca (sau, pur și simplu, Cluj) este cel de-al doilea oraș ca mărime al României. Cu o personalitate vibrantă, este un oraș mereu tânăr, important centru cultural și universitar, plin de energie creativă și de locuri interesante de vizitat. De aceea, merită să mergi la Cluj-Napoca.

Cafenelele boemene, festivaluri muzicale și viața de noapte vibrantă sunt sufletul orașului Cluj-Napoca. Cea mai bună modalitate de a vizita principalele obiectivelor turistice și de a explora Clujul este pe jos, pentru că principalele repere și atracții se află în centrul orașului, la distanțe mici unele de celelalte.

Cluj-Napoca. Tur pietonal

Poți începe turul pietonal din Piața Avram Iancu. Aici poți admira statuia eroului și catedrala ortodoxă. Clădirea frumoasă din partea opusă găzduiește Teatrul Național și Opera, cu un amestec arhitectural de renascentist-baroc-secesiune reprezentativ pentru multe clădiri importante din vestul României. Apoi, continuă pe Bd. Eroilor. Este un bulevard plin de viață plin de restaurante și cafenele cochete. Continuă plimbarea până ajungi la Piața Unirii cu biserica masivă gotică Sf. Mihail, una dintre cele mai populare atracții turistice din Cluj-Napoca. Este a doua cea mai mare biserică gotică din România (după Biserica Neagră din Brașov) și a fost contruită în secolele XIV-XV. Turla înaltă de 80 de metri a fost contruită mai târziu. În fața bisericii poți admira și statuia lui Matei Corvin, care a fost botezat în aici.

Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este adăpostit într-un important edificiu baroc din secolul al XVIII-lea, opera arhitectului german Johann Eberhard Blaumann, și posedă un patrimoniu deosebit de valoros de artă românească și europeană: pictură, grafică și artă decorativă.

Parcul etnografic Romulus Vuia

Arhitectura tradițională din satele tradiționale ale României a fost reasamblată cu fidelitate la acest muzeu în aer liber. Parcul etnografic se află la 5 km nord-vest de centrul Clujului. Cea mai impresionantă este Biserica Cizer. Nu ezita să vezi frescele care acoperă interiorul său din lemn.

Grădina Botanică din Cluj

Grădina Botanică din Cluj-Napoca este cea mai mare și una dintre cele mai frumoase din România, cu multe atracții unice. În timpul primăverii există 40.000 de lalele care îi atrag pe turiști să vină în număr mare.

Muzeul Farmaciei

Vei vedea un muzeu mai neobișnuit într-o farmacie din sec. XVI, în care sunt expuse obiecte și echipamente farmaceutice vechi.

Festivalurile muzicale din Cluj-Napoca

Festivalul Untold este cel mai mare festival de muzică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an la Cluj Arena. Anul acesta va avea loc între 1 și 4 august. Primii artiști se anunță în line-up-ul festivalului sunt: ​​Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas și Like Mike, Timmy Trumpet, Bastille, James Arthur, Oscar și The Wolf, Loco Dice, Solomun, Andy C., Borgo Brejcha, Rusia, Povestea SUA și Sub Focus B2B Wilkinson, Pendulum DJ Set B2B Fricțiune, Camo & Krooked Live.

Electric Castle este un spectacol unic care are loc pe domeniul Castelului Banffy, în apropiere de Cluj-Napoca. Festivalul are un concept inovator, care combină muzica electronică cu arta și tehnologia. Anul acesta va avea loc între 17 și 21 iulie.

Source Link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Sindicatul MILIONARILOR din invatamantul preuniversitar clujean. Lucia Cojocaru, ce faci cu banii?

Published

on

Sindicatul MILIONARILOR din invatamantul preuniversitar clujean. Lucia Cojocaru, ce faci cu banii?

Invatatoarele, educatoarele, profii din invatamantul preuniversitar o duc greu. Tocmai ce au iesit de cateva luni in strada sa ceara mariri de salarii, pe care le considerau modetse, la un nivel umilitor.
Dar aceiasi invatatori si profi se lasa condusi de lideri de sindicat farisei si hrapareti care isi traga salarii babane din cotizatii. Si nu numai.

Credeti ca mintim? Luati cu pita de mai jos! Cam acestea sunt câteva salarii ale liderilor sindicali. Trai, neneacă, pe banii sindicaliștilor!
 
La Cluj-Napoca, avem o situatie inedita din toate punctele de vedere. Lucia Cojocaru conduce de circa 21 de ani Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean (SLIPC), organizatie care ii strange pe toti invatatorii si profii si educatorii din judetul Cluj.
Pozeaza peste tot in sefa de sindicat modesta, supusa ignorantei guvernamentale, lacrimeaza la teve cand e vorba de salariile modeste ale celor pentru care ar trebui sa se bata, dar, cand e sa spuna cati bani incaseaza lunar de la SLIPC, pauza.
Dar nu asta e forta doamnei Cojocaru, salariul ala care costa cat o excursie in Peru pentru fiica sa. Ci forta financiara incredibila pe care o are SLIPC, care are o zestre imobiliara la care putine sindicate viseaza: Cladirea Rosie din Piata Stefan Cel Mare.
De pe care SLIPC suge anual chirii babane, Sa vedem cat.

2022:

venituri din activitati fara scop patrimonial 2 596 727 lei din care cheltuieli 2 327 389 lei, rezultand un excedent de 269 338 lei
venituri din activitati economice 1 058 400 lei, din care cheltuieli 1 111 637 lei rezultand o pierdere din activitati economice de 53 237 lei

Total pe 2022, SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 3 655 127 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 3 439 026 lei, ramanand cu un profit/excedent de 216.101 lei.
Stati, stati, ca nu ramanem la 2022.
2021 – SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 3 646 620 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 3 604 000 lei, ramanand cu un profit/excedent de 42 620 lei.

2020 – SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 3 434 240 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 2 838 788 lei, ramanand cu un profit/excedent de 595 452 lei.
2019 SLIPC a avut venituri totale in suma impresionanta de 2 904 899 lei din care cheltuieli INCREDIBILE de 3 452 627 lei, ramanand cu o pierdere de 547 728 lei.
In fapt, pe 2020, pierderea din activitati economice este de peste un milion de lei, adica INGROZITOR de mare si inexplicabila.

Intrebam si noi ANAF-ul si procurorii de la Parchetul General, oare de ce exista aceste pierderi imense? Ce CHELTUIELI de milioane de lei anual are de facut Sindicatul celor mai prosti platiti oameni din Educatia romaneasca?
Unde se duc milioanele astea de euro cand se duc? Fiindca, din 2017 pana in 2022, SLIPC a avut venituri cumulate de 18 MILIOANE de lei, peste 3 milioane de EURO, si nimeni nu stie ce se intampla acolo.
Ce se intampla cu cotizatiile profesorilor, unde se duc ele cand se duc? In ceva buzunare de politicieni sau pe stilul de viata al doamnei Cojocaru?
Cum poate SLIPC produce pierderi din activități comerciale, când are ditai clădirea aia roșie dată in chirie?
De cand nu a mai fost control fiscal la SLIPC? Ce, daca e sindicat, sunt scutiti?

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Prin Oras

OUG adoptată de Guvern: Indemnizaţii de 250-1.000 de lei pentru gărzile efectuate de asistenți, rezidenți și medici

Published

on

OUG adoptată de Guvern: Indemnizaţii de 250-1.000 de lei pentru gărzile efectuate de asistenți, rezidenți și medici

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind plata gărzii pentru angajaţii din domeniul sanitar, conform Agerpres.

Este vorba despre indemnizaţii de 500 – 1.000 de lei pentru medici specialişti şi de 250 – 500 de lei pentru rezidenţi. De asemenea, actul normativ prevede acordarea unor indemnizaţii pentru asistenţii medicali în valoare de 500 lei, precum și sporuri pentru cei care efectuează ture.
”Au fost nişte precizări legate de acordarea acelor indemnizaţii personalului medical; medicilor care efectuează gărzi, în valoare de 500 până la 1.000 lei. Am introdus o nouă categorie pe care nu trebuie în niciun fel să o marginalizăm, dimpotrivă, trebuie s-o încurajăm să lucreze şi să rămână în sistemul de sănătate în România. Se vor acorda indemnizaţii la jumătate din valoarea pentru un medic specialist, adică între 250 şi 500 lei, pentru efectuarea de gărzi de către medicii rezidenţi. Deci tinerii medici vor beneficia şi ei la rândul lor de această indemnizaţie”, a spus Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Ordonanţa de urgenţă conţine prevederi legate de acordarea unor indemnizaţii pentru asistenţii medicali, moaşe şi alte categorii de personal.
„De asemenea, sunt precizări legate de administrarea sau de acordarea unor indemnizaţii pentru asistenţii medicali, moaşe şi alte categorii de personal în valoare de 500 lei şi a sporurilor pentru cei care efectuează ture. Şi un lucru foarte important, aşa cum l-am discutat şi mi l-am asumat în întâlnirile cu sindicatele, este vorba de renunţarea la includerea în plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizaţii care sunt acordate în acest moment, încât să nu mai existe niciun fel de impediment în acordarea lor”, a spus ministrul.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Prin Oras

BOC IUBEȘTE COPACII: betonați, sau dalați și extrem de prost plantați

Published

on

BOC IUBEȘTE COPACII: betonați, sau dalați și extrem de prost plantați

Acesta este rezultatul după furtuna de ieri seară. Ne este și frică să ieșim să vedem ce-a mai terminat dintre lucrările neterminate ale non-administrației publice locale furtuna de azi.

Oricum nu este prima dată când bate vântul și culcă la pământ ceea ce chipurile se plantează în non-administrația Boc. Că lucrările sunt făcute în bătaie de jocșiîn dispreț față de banii clujenilor, cât să se marce banul în care conturi trebuie.
.
Emil Boc este bun pentru jocuri de cabană, să se tragă în chip, să pozeze – ar fi fost un extrem de bun activist PCR. Dorel Vișan n-a știut săjoace așa de bine rolul de politruc cu gura în nici unul dintre filmele sale.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate