Connect with us

Prin Oras

Cluj-Napoca. Descoperă cele mai interesante obiective turistice din Cluj-Napoca

Published

on

Cluj-Napoca (sau, pur și simplu, Cluj) este cel de-al doilea oraș ca mărime al României. Cu o personalitate vibrantă, este un oraș mereu tânăr, important centru cultural și universitar, plin de energie creativă și de locuri interesante de vizitat. De aceea, merită să mergi la Cluj-Napoca.

Cafenelele boemene, festivaluri muzicale și viața de noapte vibrantă sunt sufletul orașului Cluj-Napoca. Cea mai bună modalitate de a vizita principalele obiectivelor turistice și de a explora Clujul este pe jos, pentru că principalele repere și atracții se află în centrul orașului, la distanțe mici unele de celelalte.

Cluj-Napoca. Tur pietonal

Poți începe turul pietonal din Piața Avram Iancu. Aici poți admira statuia eroului și catedrala ortodoxă. Clădirea frumoasă din partea opusă găzduiește Teatrul Național și Opera, cu un amestec arhitectural de renascentist-baroc-secesiune reprezentativ pentru multe clădiri importante din vestul României. Apoi, continuă pe Bd. Eroilor. Este un bulevard plin de viață plin de restaurante și cafenele cochete. Continuă plimbarea până ajungi la Piața Unirii cu biserica masivă gotică Sf. Mihail, una dintre cele mai populare atracții turistice din Cluj-Napoca. Este a doua cea mai mare biserică gotică din România (după Biserica Neagră din Brașov) și a fost contruită în secolele XIV-XV. Turla înaltă de 80 de metri a fost contruită mai târziu. În fața bisericii poți admira și statuia lui Matei Corvin, care a fost botezat în aici.

Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este adăpostit într-un important edificiu baroc din secolul al XVIII-lea, opera arhitectului german Johann Eberhard Blaumann, și posedă un patrimoniu deosebit de valoros de artă românească și europeană: pictură, grafică și artă decorativă.

Parcul etnografic Romulus Vuia

Arhitectura tradițională din satele tradiționale ale României a fost reasamblată cu fidelitate la acest muzeu în aer liber. Parcul etnografic se află la 5 km nord-vest de centrul Clujului. Cea mai impresionantă este Biserica Cizer. Nu ezita să vezi frescele care acoperă interiorul său din lemn.

Grădina Botanică din Cluj

Grădina Botanică din Cluj-Napoca este cea mai mare și una dintre cele mai frumoase din România, cu multe atracții unice. În timpul primăverii există 40.000 de lalele care îi atrag pe turiști să vină în număr mare.

Muzeul Farmaciei

Vei vedea un muzeu mai neobișnuit într-o farmacie din sec. XVI, în care sunt expuse obiecte și echipamente farmaceutice vechi.

Festivalurile muzicale din Cluj-Napoca

Festivalul Untold este cel mai mare festival de muzică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an la Cluj Arena. Anul acesta va avea loc între 1 și 4 august. Primii artiști se anunță în line-up-ul festivalului sunt: ​​Martin Garrix, David Guetta, Dimitri Vegas și Like Mike, Timmy Trumpet, Bastille, James Arthur, Oscar și The Wolf, Loco Dice, Solomun, Andy C., Borgo Brejcha, Rusia, Povestea SUA și Sub Focus B2B Wilkinson, Pendulum DJ Set B2B Fricțiune, Camo & Krooked Live.

Electric Castle este un spectacol unic care are loc pe domeniul Castelului Banffy, în apropiere de Cluj-Napoca. Festivalul are un concept inovator, care combină muzica electronică cu arta și tehnologia. Anul acesta va avea loc între 17 și 21 iulie.

Source Link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Chiuveţeni, mon amour! Peste 2000 de celebrități, politicieni, fotbaliști sau șefi din Big Pharma s-ar fi vaccinat ”la chiuvetă”. Imbecilii au devenit ”celebrităţi” şi CEO – ZiardeCluj.ro

Published

on

Chiuveţeni, mon amour! Peste 2000 de celebrități, politicieni, fotbaliști sau șefi din Big Pharma s-ar fi vaccinat ”la chiuvetă”. Imbecilii au devenit ”celebrităţi” şi CEO - ZiardeCluj.ro

Nu întreba ce poate face Ştiinţa pentru tine, ci cum te poţi pişa tu pe ea.Un scandal uriaș a bubuit în Spania, după ce jurnaliștii de la El Periódico de España au dezvăluit faptul că 2000 de celebrități, politicieni, fotbaliști sau șefi din Big Pharma s-ar fi vaccinat ”la chiuvetă”.Totul a pornit de la José María Fernández Sousa-Faro, președintele PharmaMar. Președintele companiei farmaceutice, înființată în urmă cu 36 de ani, care a făcut prima pagină a ziarelor pentru eficacitatea medicamentului său Aplidin împotriva covid, se numără printre cele peste 2.200 de nume de pe lista întocmită de Poliția Națională cu privire la cei vaccinați fals împotriva bolii, informează ElMundo.Conform jurnaliștilor, pe această listă a Poliției Naționale din Spania s-ar afla o mulțime de celebrități, fotbaliști sau politicieni, însă deocamdată numele acestora nu a fost făcut public. Au apărut informații conform cărora pe această listă s-ar afla artistul Omar Montes și tenismenul australian Álex de Miñaur.”Operațiunea Janner”, așa cum este denumită această anchetă a poliției, a condus, între timp, la destructurarea unei întregi rețele de vaccinare ”la chiuvetă”.Asta demonstrează cum s-au întors cu curul în sus valorile morale şi cum ajung “celebrităţi” şi CEO de Big Pharma tot felul de imbecili (susţinuţi de alţi imbecili), în fond nişte analfabeţi funcţionali. “Meritul” lor este agresivitatea, “performanţa” lor este vânzarea de mamă din orice poziţie.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Prin Oras

Mircea Geoană mărturiseşte ce i-a spus Vladimir Putin într-una din vizitele sale la Mosciva din anii 2008 – 2009: “Mă, suntem foarte nemulţumiţi că aţi intrat în NATO, dar cu americanii mai ştim să lucrăm, dar atenţie cu UE, că vă transformă în colonie economică!” – ZiardeCluj.ro

Published

on

NCN ROMANIA

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a făcut dezvăluiri privind motivele care i-au determinat pe români să se implice în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Secretarul general adjunct al NATO spune că nevoia de a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia face parte dintre-un interes moral, politic şi strategic.“Nevoia de a ajuta Ucraina și Republica Moldova face parte dintr-un interes moral, politic și strategic, pe care noi toți, de la polonez la român, îl avem. Nu avem nevoie de Rusia, din nou, pe granițele noastre, pentru că știm ce înseamnă presiunea unui colos pe granițele noastre”, a declarat Geoană la podcastul lui Mihai Morar.De asemenea, secretarul general adjunct al NATO a povestit că, în urmă cu mai mulţi ani, Vladimir Putin nu a fost de acord cu aderarea României la NATO.“L-am întâlnit pe Vladimir Putin şi mi-a spus: ‘Mă, suntem foarte nemulţumiţi că aţi intrat în NATO, dar cu americanii mai ştim să lucrăm, dar atenţie cu UE, că vă transformă în colonie economică!’”, i-a spus Geoană lui Morar.Secretarul general adjunct al NATO a mai mărturisit că Vladimir Putin a încercat de mai multe ori să-i convingă pe reprezentanții României să nu adere la Uniunea Europeană.“Încerca să ne convingă să stăm departe de Uniunea Europeană, m-a frapat, eu credeam că NATO ar fi marea lui temere. Nu l-am ascultat, dacă zice ceva, eu fac opusul, mă duc în cealaltă direcţie! Ce s-ar fi întâmplat cu România dacă nu eram în NATO?! Unde s-ar fi oprit ruşii? În ce situaţie am fi fost? Am fi avut bravura ucrainenilor? Am fi avut sprijin atât de mare din partea Occidentului?”, a mai spus Geoană.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Prin Oras

Cluj: Un bărbat a murit într-un accident cu kartul, într-un parc logistic – ZiardeCluj.ro

Published

on

Cluj: Un bărbat a murit într-un accident cu kartul, într-un parc logistic - ZiardeCluj.ro

Un bărbat de 52 de ani a murit, miercuri, în urma unui accident cu kartul, care a avut loc într-un parc logistic din Cluj-Napoca.„Pompierii din cadrul Detaşamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitaţi să acorde sprijin unui bărbat implicat într-un accident cu kartul în Parcul Logistic de pe Strada Orăştiei. Apelul de urgenţă a venit în jurul orei 18:48, iar pentru misiune au fost mobilizate o autospecială cu modul de descarcerare şi un echipaj de terapie intensivă mobilă. Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit un bărbat de 52 de ani care prezenta leziuni incompatibile cu viaţa”, se arată într-o informare trimisă de ISU Cluj, conform Agerpres.

Source link

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate