Connect with us

Administratie

Finanțări nerambursabile pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie – 20 martie 2024

Stefan Petre

Published

on

O clujeancă bate obrazul Primăriei pentru că nu a primit ajutor social: „Sunt considerată ultra bogată/Am un salariu amărât de 1400 de lei”
Cluj-Napoca: Finanțări nerambursabile de la bugetul local în valoare de peste 7,6 mil euro (38 mil lei) pentru cultură, sport și domeniul social, incluzând proiecte legate de tranziția verde. Creștere de 25% a sumei alocate organizațiilor non-guvernamentale prin acest program față de anul 2023.
Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca anunță, ca la fiecare început de an, acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie – 20 martie 2024.
În 2024 finanțările nerambursabile pentru cultură, sport și domeniul social cresc cu 25% față de anul anterior.
Bugetul alocat este de 16.200.000 lei pentru proiecte culturale (dintre care 800.000 de lei pentru proiecte cu caracter social) și 21.875.000 lei pentru proiectele structurilor sportive. Finanțarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.
Proiectele culturale pot fi depuse pentru unul dintre următoarele domenii/linii de program:
– Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;
– Proiecte de tineret;
– Proiecte culturale regionale;
– Proiecte culturale locale;
– Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;
– Proiecte care respectă obiectivele Misiunii UE “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” – tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice;
– Proiecte culturale „Anul Avram Iancu”;
– Proiecte cu caracter social.
La capitolul sport vor fi finanțate activitățile/acțiunile care se încadrează în programele „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”.
Depunerea dosarelor cu proiectele de finanțare nerambursabilă se face în perioada 20.02.2024-20.03.2024, astfel:
– online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau
– online pe site-ul www.edirect.e-guvernare.ro sau
– la Centrul de Informare pentru Cetățeni (Registratura Primăriei Cluj-Napoca) sau la primăriile de cartier, într-un exemplar.
Mai multe detalii despre condițiile de finanțare și despre calendarul depunerii proiectelor pot fi consultate în cuprinsul anunțurilor de participare, accesând următoarele linkuri de pe website-u Primăriei:
– cultură: Apasa aici pentru fisiere  <—-
– sport:Apasa aici pentru fisiere  <—-

Facebook Comments Box

Administratie

Plaja Grigorescu a fost redată comunității după lucrări de curățenie și amenajare: Un spațiu urban modern pentru recreere și socializare

Dani Muresan

Published

on

Astăzi, plaja Grigorescu din Cluj-Napoca a fost redată comunității după o serie de lucrări de curățare și amenajare desfășurate pe parcursul dimineții. Cele 3000 de metri pătrați de plajă au fost pregătiți cu grijă, nivelându-se nisipul și creându-se un spațiu primitor pentru toți cei care doresc să se bucure de soare sau să se răcorească pe malul Someșului.

Un Proiect European de Succes

Plaja urbană Grigorescu face parte dintr-un proiect amplu de reamenajare și revitalizare a malurilor Someșului, finanțat din fonduri europene. Acest proiect a fost conceput pe baza unui concurs internațional de soluții de arhitectură, aducând laolaltă idei inovative pentru a transforma malurile râului într-un loc de recreere modern și atractiv.

O Tradiție Revitalizată

Pentru clujeni, plaja Grigorescu este mai mult decât un simplu loc de relaxare. Acest spațiu are o semnificație istorică, fiind un loc de tradiție unde generații întregi au venit să se bucure de vară. Redeschiderea acestei plaje aduce un sentiment de continuitate și de apartenență, oferind în același timp facilități moderne.

Un Loc pentru Toți

Cu nisipul nivelat și pregătit, plaja Grigorescu este acum gata să primească vizitatori de toate vârstele. Fie că sunt familii cu copii, tineri dornici de distracție sau persoane care caută un moment de liniște, toți vor găsi aici un loc potrivit pentru nevoile lor. Acest spațiu urban reamenajat promite să devină un punct de referință pentru activitățile de vară ale clujenilor.

Prin acest proiect, se reafirmă angajamentul autorităților locale și al comunității pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru crearea unor spații publice de înaltă calitate. Clujenii sunt invitați să redescopere acest loc deosebit.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Emil Boc – Victorie Răsunătoare: A Câștigat un Nou Mandat de Primar al Clujului

Stefania Heinz

Published

on

Emil Boc (PNL) a câștigat un nou mandat de primar al Clujului, obținând aproximativ 45% din voturile clujenilor, conform numărătorii parțiale.

Surpriza acestor alegeri a fost candidatul independent Sabin Sărmaș, care a reușit să atragă aproximativ 30% din voturi.

Astfel, Emil Boc câștigă cel de-al șaselea mandat în funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Rezultatele finale ale alegerilor urmează să fie anunțate în cursul acestei zile.

Prezența la vot în Cluj-Napoca a fost de 46,28%.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Reconstrucția Drumului Tarniței: O Investiție Vitală Care a Revitalizat Pensiunile și a Echivalat cu Bugetul Comunei Mărișel pe O Centură

Alex Campian

Published

on

Inaugurarea Drumului Tarniței, care se întinde de la Gilău până la Mărișel, a reprezentat o salvare crucială pentru pensiunile din regiune. Această investiție monumentală a însemnat 20 de milioane de euro.

Este un drum pentru care Consiliul Județean Cluj a investit foarte mulți bani și le-am și spus oamenilor din Mărișel să își imagineze că este bugetul comunei pe vreo 100 de ani. 20 de milioane de euro din bani europeni au fost investiți doar în acel drum.

Este un drum de aproape 45 de kilometri, care are făcute vreo 15 poduri, aproape 80 de podețe și peste 350 de intrări în curțile oamenilor, kilometri întregi de trotuare”, a declarat Alin Tișe.

Poți merge să te bucuri cu familia pe unul dintre aceste drumuri, să găsești o pensiune. Oamenii se bucură că nu au dat faliment și, în Mărișel, m-am cu câțiva proprietari de pensiuni, care atât de bucuroși erau că am făcut acel drum, încât mi-au spus că sunt dispuși ca din profitul afacerilor lor să doneze pentru casele de copii o sumă de bani, în semn de apreciere a faptului că autoritățile i-au ajutat și au făcut lucruri care i-au salvat de faliment. Până la urma, asta e ceea ce rămâne, dacă e să rămâne ceva în urma noastră, aceste obiective importante”, a mai spus Tișe.

Pe traseul acestui drum au fost amenajate 352 de accesori proprietăți, 79 de podețe, 5.824 de kilometri de rigole de acostament, 9.543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile și parapete metalice, pe o distanță totală de 15.236 kilometri.

Execuția lucrărilor a fost încredințată Asocierii Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL, iar valoarea totală a acestora se ridică la 104.960.152,90 lei (fără TVA).

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite