Connect with us

National

Sediul Primăriei de pe strada George Barițiu, în plin proces de modernizare. Direcția impozite și taxe locale, transferată în fosta clădire BCR

Stefania Heinz

Published

on

Lucrări de modernizare la noul sediu al Primăriei de pe strada George Barițiu (fosta agenție BCR)/Foto: Google Maps


Administrație

Fosta clădire BCR, de pe strada George Barițiu, cumpărată de Primărie cu 5,8 milioane de euro, se află în proces de modernizare. Noul sediu administrativ va adăposti serviciul de taxe și impozite locale.

Lucrări de modernizare la noul sediu al Primăriei de pe strada George Barițiu (fosta agenție BCR)/Foto: Google Maps

  


În iulie 2023, Primăria lansa o licitație în valoare de 3 milioane de lei/ circa 600.000 de euro, pentru modernizarea noului sediu de pe strada George Barițiu, prin realizarea lucrărilor la infrastructura de rețele și amenajarea corespunzătoare a spațiului destinat serverelor.  


Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, proiectul de adaptare a fostei clădiri BCR nevoilor administrative ale Primăriei continuă, iar Direcția de taxe și impozite locale își va desfășura activitatea în noul sediu achiziționat de autorități în decembrie anul trecut. CITEȘTE ȘI: 
Primăria vrea să modernizeze noul sediu achiziționat pe strada George Barițiu. Clădirea cu șapte etaje a costat aproape 6 milioane de euro „Se lucrează, pentru ca spațiul să poată fi funcțional, iar lucrările sunt în derulare. 


Pentru o parte din aceste lucrări, termenul este luna decembrie 2023. Mai trebuie pusă la punct infrastructura tehnică, tot ce ține de calculatoare și conectarea la servere. La clădirea BCR se lucrează, astfel încât colegii din cadrul Serviciului Taxe și impozite din Primărie să se poată muta, în condițiile în care în prezent se lucrează și la clădirea ce deservește acest departament”, a declarat, vineri, viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local.



Un nou sediu pentru serviciile PrimărieiO parte din angajații Primăriei urmează să își desfășoare activitatea în noul sediu de pe strada George Barițiu (fosta agenție BCR).Este vorba de angajații care își desfășoară activitatea în clădirea din curtea Primăriei, pe Calea Moților 7, imobil ce va fi demolat în cadrul lucrărilor la magistrala de metrou, pentru a face loc unor spații de urgență. 


De asemenea, angajații din clădirea de pe Bulevadrul Eroilor numărul 1 vor fi mutați, întrucât Primăria Veche este inclusă într-un proiect de consolidare și renovare.CITEȘTE ȘI: 
Primăria veche a Clujului va fi modernizată. Peste 1,6 mil. € pentru reabilitarea monumentului istoricÎn decembrie 2022, Primăria aproba cumpărarea sediului BCR de pe strada George Barițiu din municipiul Cluj-Napoca. Valoarea contractului a fost de 5,8 milioane de euro și a stârnit polemici atât în Consiliul local, cât și în spațiul public. În condițiile în care România a ratat aderarea la Spațiul Schengen, din cauza opoziției Vienei, o parte din consilierii locali semnalau atunci că achiziția este una improprie în condițiile în care BCR este deținută de grupul financiar austriac Erste Group.Imobilul de pe George Barițiu este clasat ca monument istoric și este compus din:Demisol: 11 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 1 coridor, liftParter: 13 încăperi, 13 ghișee, 2 holuri, 3 lifturiEtaj I – 14 încăperi, 2 holuri, 3 lifturi, 3 balcoaneEtaj II – 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoaneEtaj III – 10 încăperi. 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoaneEtaj IV – 20 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoaneEtaj V – 16 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 5 balcoaneEtaj VI – 12 încăperi, 2 grupuri sanitare, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 2 balcoane, 3 terase, 1 cupolă, 3 băiEtaj VII – 14 încăperi, 1 grup sanitar, 2 holuri, 2 case de scară, 3 lifturi, 3 balcoane, 3 băi, 1 terasă, 4 cupole.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

România intră în RĂZBOI! Primele drone ROMÂNEȘTI, gata de zbor! Clujul, la putere!

Cosmin Ardelean

Published

on

România intră în era dronelor! Producția militară începe ACUM! Clujul, implicat în planul național de înarmare!

România se pregătește să devină un jucător important pe piața de armament! Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a anunțat că, până la finalul acestui an, se va începe producția de serie a primelor drone românești cu utilizare militară și civilă. Această decizie marchează un pas semnificativ în dezvoltarea industriei de apărare naționale și are implicații majore pentru economia clujeană, având în vedere potențialul sectorului IT din regiune.

“În momentul de faţă, ceea ce o să avem sigur până la final de an, e faptul că o să avem dronele noastre, că o să avem RDX-ul şi TNT-ul, lucrăm la remodernizarea liniilor de producţie pe aceste două componente extrem de importante. O să avem, în aproximativ doi ani şi jumătate, propriile noastre pulberi, într-un joint venture cu o mare companie din afara României, şi, de asemenea, avem mecanismul FMS pentru muniţie calibrul 155”, a declarat ministrul.

Investițiile în industria de apărare vor fi masive. Bogdan Ivan a precizat că un miliard de lei vor fi alocați în acest an proiectelor de producție de tehnică militară, bani care vor ajunge la companiile naționale din domeniu.

Pentru a asigura succesul acestui proiect ambițios, se lucrează strâns cu Ministerul Apărării pentru a identifica nevoile Armatei Române și a vedea cum poate industria autohtonă să le acopere. Se analizează capacitățile de producție existente și se fac investiții țintite pentru a le extinde și moderniza.

România nu se limitează doar la producția internă, ci dorește să joace un rol activ și în mecanismul SAFE al Uniunii Europene, dedicat înarmării. Ministrul Ivan a evidențiat avantajele competitive ale României în domenii precum tehnologia avansată, securitatea cibernetică, AI și drone, domenii în care Clujul are un potențial semnificativ de contribuție.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Șoferii din țară șocați: Clujeanul s-a sinucis intrând cu mașina sub un TIR? Detalii cutremurătoare!

Cosmin Ardelean

Published

on

Tragedie șocantă: Tânăr clujean de 18 ani, mort la volan după ce a intrat cu mașina sub un TIR. Permisul, obținut cu doar o lună în urmă.

Un accident rutier cumplit a avut loc aseară pe Calea Chișinăului din Iași, soldându-se cu moartea unui tânăr de 18 ani. Șoferul, care obținuse permisul de conducere cu doar o lună în urmă, a intrat cu autoturismul direct sub un TIR staționat, impactul fiind devastator.

În urma coliziunii violente, tânărul a rămas încarcerat în mașina distrusă și a intrat în stop cardio-respirator. Echipele de salvare au intervenit rapid, reușind să îl extragă dintre fiarele contorsionate ale vehiculului. Medicii au efectuat manevre de resuscitare și au reușit să îl stabilizeze inițial, însă, din păcate, tânărul a decedat ulterior la spital din cauza rănilor grave suferite.

Primele informații de la fața locului sugerează o ipoteză șocantă: tânărul ar fi intrat intenționat sub TIR, ca urmare a unor probleme personale. Se pare că acesta se confrunta cu dificultăți în relația cu iubita și la locul de muncă, ceea ce ar fi putut declanșa un gest disperat.

Acest incident tragic ridică semne de întrebare cu privire la siguranța rutieră și la starea emoțională a șoferilor tineri, în special a celor cu experiență redusă la volan. De asemenea, pune în evidență importanța sprijinului psihologic pentru persoanele care se confruntă cu probleme personale, pentru a preveni astfel de tragedii.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Un vis românesc pierdut? Povestea celor 9 avioane ROMBAC și ce a rămas din ele!

Cosmin Ardelean

Published

on

42 de ani de la primul zbor internațional al avionului ROMBAC 1-11 – Ce s-a întâmplat cu aeronavele românești?

Pe 23 martie 1983, România intra în istorie cu primul său avion de pasageri produs local, ROMBAC 1-11. Cu un zbor inaugural pe ruta București – Londra, această aeronavă reprezenta o realizare tehnologică de excepție pentru industria aviatică românească.

ROMBAC 1-11 era echipat cu două turboreactoare Rolls-Royce Spey Mk 512-14DW, fiecare cu o forță de împingere de aproximativ 6.000 kgf. Avea o capacitate de 119 pasageri, atingea o viteză de croazieră de 870 km/h și avea o autonomie de 3.500 de kilometri.

Întreprinderea de Avioane București, actuala Romaero Băneasa, a construit 9 astfel de avioane (plus două neterminate), România fiind singura țară comunistă din Europa, în afară de URSS, care a reușit să producă un avion comercial cu reacție. Toate aeronavele ROMBAC au fost inițial cumpărate de Tarom și Romavia, iar mai târziu unele au fost operate și de alte companii aeriene din Asia și Africa.

Deși proiectul inițial prevedea fabricarea a 80 de avioane, planurile nu au fost niciodată finalizate. Opt dintre aparatele ROMBAC 1-11 au fost vândute de TAROM către alte companii aeriene, iar în 2010 încă două avioane românești operau curse charter pentru turiști în Egipt.

Astăzi, nu există o statistică clară despre ce s-a întâmplat cu aceste aeronave, însă un lucru este cert: niciun ROMBAC 1-11 nu a fost implicat vreodată într-un accident aviatic soldat cu victime.

Deși proiectul ROMBAC a fost abandonat, acest avion rămâne un simbol al ambiției României de a se afirma în industria aviatică mondială.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite